Sekmadienį Kaune – dar vienas Lietuvos grandų mūšis („Betsafe–LKL“ prognozė)
LKL/BNS nuotr.

Sekmadienį Kaune – dar vienas Lietuvos grandų mūšis („Betsafe–LKL“ prognozė)

Autorius: LKL.lt
2020-01-25

Savaitgalį Lietuvos arenose startuos 20-asis „Betsafe–LKL“ turas, o per dvi jo dienas bus sužaistos ketverios iš penkerių rungtynių.

Krepšinio sirgalių akys sekmadienį kryps į Kauną, kur titulą ginantis vietos „Žalgiris“ trečią kartą susikaus su šalies vicečempionais Vilniaus „Rytu“.

Tiesioginę rungtynių transliaciją nuo 17 valandos galėsite stebėti BTV kanalu, per LKL.lt ir Delfi.lt.

Šiame sezone komandos jau susitiko du kartus ir, nors abi pergales iškovojo žalgiriečiai, mačų eigos buvo skirtingos.

Rungtynėse Vilniuje kauniečiai gana anksti įgavo mačo kontrolę, pabėgo į priekį bei laimėjo 88:70, o akistata Kaune susiklostė visai kitaip.

prognozes0124

Ten sostinės komanda ilgą laiką buvo priekyje ir kontroliavo rungtynes, tačiau čempionai surengė spurtą, pavijo varžovus ir persvėrė rezultatą bei iškovojo pergalę 78:72.

Į sekmadienio rungtynes abi komandos atvyks pozityvių nuotaikų, mat savaitės viduryje buvo iškovotos pergalės Europoje – žalgiriečiai Eurolygoje 104:80 pervažiavo Berlyno ALBA, tuo tarpu Vilniaus komanda Europos taurės turnyre savo arenoje 80:75 nugalėjo „Monaco“ krepšininkus.

Tarpusavio susitikimuose komandos turi ganėtinai aiškius lyderius – Thomasas Walkupas kauniečių gretose per dvi akistatas rinko vidutiniškai po 16,5 naudingumo balo, tuo tarpu vilniečių ekipoje naudingiausias yra po 10 balų per dvi tarpusavio rungtynes rinkęs Arnas Butkevičius.

Žvelgiant į statistinius komandų rodiklius, kauniečiai beveik visose kategorijose yra lyderiai, tuo tarpu „Rytas“ rikiuojasi tiesiai už jų.

Kauno komanda yra rezultatyviausia lygoje (vid. 90 taškų per rungtynes), „Rytas“ yra antra pagal rezultatyvumą (vid. 84,89 taško).

„Žalgiris“ taip pat yra geriausiai kamuoliu besidalinanti komanda (vid. 21,11 rezultatyvaus perdavimo), o vilniečiai ir šioje kategorijoje yra vienu laipteliu žemiau (vid. 19,16 rez. perdavimo).

Mažiausiai komandos skiriasi atkovotų kamuolių kategorijoje – kauniečiai per mačą vidutiniškai sugriebia po 37,11 kamuolio, kai jų sekmadienio varžovai per mačą susirenka 36,89 kamuolio.

„Žalgirio“ komanda sekmadienį turės šansą grįžti į pergalių kelią Lietuvos čempionate, mat prieš savaitę šalies čempionai namuose 83:86 neprilygo „Šiauliams“.

Po to kauniečiai tuos pačius „Šiaulius“ nugalėjo Citadele KMT ketvirtfinalyje, sudorojo ALBA ir sėkmingą seriją tikėsis pratęsti sekmadienį.

Mačo su Vokietijos komanda pabaigoje kauniečių strategas Šarūnas Jasikevičius galėjo suteikti papildomo poilsio savo komandos lyderiams, o po rungtynių spaudos konferencijoje tikino, jog tai gali būti naudinga ir sekmadienio susitikime.

„Savaitgalį norėtųsi sužaisti dar vienas geras rungtynes“, – tada kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Betsafe“ ekspertų teigimu, šiame mače savo pranašumą įrodyti turėtų čempionai – jų šansai yra prilyginti 80,4 procento.

Tai bus vienintelės rungtynės sekmadienį, o dar trys susitikimai bus sužaisti sekmadienį.

Turą pradės mačas Pasvalyje, kur „Pieno žvaigždės“ priims „Šiaulius“. Mačą nuo 16.30 val. tiesiogiai rodys LKL.lt ir Delfi.lt.

Lažybininkų teigimu, favoritais čia laikomi šešių pralaimėjimų seriją išgyvenantis pasvaliečiai – jų šansai laimėti yra vertinami 65,2 proc.

17 valandą startuos mačas Kėdainiuose, kur „Nevėžis“ bandys sustabdyti bene karščiausią šiuo metu lygos komandą Utenos „Juventus“.

Ar jiems tai padaryti pavyks, galėsite sužinoti sekdami transliaciją per LKL.lt bei Delfi.lt.

„Betsafe“ mano, jog uteniškiai namo grįš su pergale – jų galimybės laimėti yra lygios 70,8 proc.

Taip pat šeštadienį į pergalių kelią sugrįžti bandys Panevėžio „Lietkabelis“, savo arenoje priimsiantis Prienų „CBet“.

Mačą nuo 17 valandos tiesiogiai transliuos BTV kanalas, LKL.lt ir Delfi.lt.

„Betsafe“ ekspertų teigimu, čia laimės Nenado Čanako auklėtiniai – jų galimybės lygios 76,8 proc.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris