Galinga pirmoji rungtynių pusė atnešė „Juventus“ pergalę Kėdainiuose
LKL/BNS nuotr.

Galinga pirmoji rungtynių pusė atnešė „Juventus“ pergalę Kėdainiuose

Autorius: LKL.lt
2020-01-25

Ir toliau karščiausia lygos komanda išlieka Utenos „Juventus“ (12-8). Šiais kalendoriniais metais dar nepralaimėję Žydrūno Urbono auklėtiniai į savo sąskaitą įsidėjo dar vieną pergalę, kai išvykoje 82:77 (19:12, 26:11, 19:24, 18:30) nugalėjo Kėdainių „Nevėžį“ (6-14).

Tai buvo aštuntoji uteniškių pergalė per pastaruosius devynis susitikimus lygoje bei jau ketvirtoji paeiliui.

Tvirtus pamatus svečiai pergalei pasidėjo dar pirmoje rungtynių pusėje – patys uteniškiai rungtyniavo pakiliai, tuo tarpu „Nevėžio“ krepšininkai negalėjo išnaudoti net ir laisvų situacijų.

Svečiai Kėdainiuose jautėsi užtikrintai ir jau po dviejų kėlinių buvo priekyje 45:23.

Visą trečiąjį kėlinį skirtumas svyravo tarp 17-19 taškų, o lemiamą šturmą šeimininkai surengti pabandė ketvirtojo kėlinio antroje dalyje.

Kelis kartus iš toli iššovė Laurynas Beliauskas, po krepšiu dominavo Viny Okouo ir nejučia „Juventus“ pranašumas ištirpo iki penkių taškų (74:69).

Tačiau tada uteniškiai atsakė dviem tiksliais išpuoliais (78:69) ir, nepaisant visų šeimininkų bandymų persverti rezultatą, išlaikė pergalingą skirtumą ir įsidėjo dar vieną svarbų tašką.

Laimėtojų treneris Žydrūnas Urbonas po pergalingo mačo teigė, jog Kėdainių komandos pabaigoje naudotas spaudimas jo nenustebino.

„Kontroliavome visas rungtynes. Kėdainiai yra gera komanda su gerais žaidėjais, gerais sirgaliais, čia visi yra kritę pirmo ketverto komandos išskyrus „Žalgirį“. Man plius vieno šiandien pilnai pakako, atvažiavome tiesiog kovoti dėl pergalės. Tas buvo svarbiausia.

Gal per anksti pradėjome saugoti tą pranašumą, reikia sutikti. Žaidėjai sustojo, bet „Nevėžis“ bandė daryti avantiūrą su spaudimu, bet šiandien jiems tai nepavyko. Širdyje buvau pakankamai ramus, tai buvo labiau mūsų problema. Gal ir aš neįdiegiau žaidėjams, kad reikėjo juos bausti už tą avantiūrą“, – kalbėjo Utenos komandos vairininkas.

Tuo tarpu „Nevėžio“ strategas Marius Kiltinavičius teigė, jog netaiklūs komandos žaidėjų metimai paveikė ir žaidėjų psichologiją.

„Pirmoje pusėje pagrindinis dalykas buvo tai, kad pritrūko drausmės ir tai mus išderino. Kelis kartus puolime neišpildėme to, ką buvome sutarę, metėme sunkios metimus, juos prametėme. Tai paveikė mūsų žaidėjų psichologija ir pasipylė.

Jie gerai pasijautė, mes blogai ir turime minus dvidešimt. Bet mes niekada nepasiduodame“, – sakė M. Kiltinavičius.

„Nevėžis“: Viny Okouo 16 (8 atk. kam.), Laurynas Beliauskas 15, Kristupas Žemaitis 11, Arminas Urbutis 10;

„Juventus“: Bryantas Crawfordas 24, Julius Jucikas 18 (25 naud.), Vytautas Šulskis ir Žygimantas Skučas po 9;

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris