Trečiajame ketvirtyje nurūkęs „Lietkabelis“ išsivežė pergalę iš Alytaus
LKL/BNS nuotr.

Trečiajame ketvirtyje nurūkęs „Lietkabelis“ išsivežė pergalę iš Alytaus

Autorius: LKL.lt
2020-02-08

Pirmus porą kėlinių Alytuje sunkumų turėjęs Panevėžio „Lietkabelis“ (15-7) galų gale namo išvyko su pergale – po pertraukos spurtavę Nenado Čanako auklėtiniai 73:65 (19:18, 19:16, 23:10, 12:21) nugalėjo „Sintek–Dzūkiją“ (6-15) ir pergalėmis vėl susilygino su Vilniaus „Rytu“.

Tiek Panevėžio, tiek ir Vilniaus komandos dabar turi po 15 laimėjimų ir dalinasi 2-3 vietas.

Pirmoje rungtynių dalyje pabėgti niekaip nesugebėję panevėžiečiai geriausią atkarpą sužaidė trečiajame – jį, vedami Pauliaus Valinsko ir Željko Šakičiaus, svečiai laimėjo 23:10 ir prieš paskutinį ketvirtį jau pirmavo solidžia persvara (61:44).

Ketvirtajame kėlinyje dzūkai dar bandė surengti kelis mini šturmus, jie padėjo komandai sumažinti atsilikimą iki vienaženklio, tačiau pergalės išplėšti alytiškiams nepavyko.

Panevėžio komandoje neatsirado vieno konkretaus lyderio, tačiau jo ir neprireikė – net penki komandos žaidėjai sukaupė dviženklius naudingumo balų skaičius.

Visgi, labiausiai išsiskyrė Paulius Valinskas. Gynėjas nepaliaujamai šaudė iš toli (4/11 trit.), iš viso įmetė 22 taškus ir  tokiu būdu surengė rezultatyviausią savo šio sezono pasirodymą.

Tuo tarpu „Sintek–Dzūkiją“ į priekį tempti tradiciškai bandė Chauncey Collinsas – šį kartą jo sąskaitoje 21 taškas ir 24 naudingumo balai.

„Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas teigė, jog laimėti Alytuje jo komandai laimėti niekada nėra lengva, dėl to pergalė dar saldesnė.

„Buvo sunkios rungtynės, kokių ir laukėme. Vienu metu pradėjome tarsi tempti laiką, laukti rungtynių pabaigos, bet svarbiausia, kad laimėjome. Čia laimėti visada sunku, tai žinojome po praėjusių rungtynių.

Šiandien juos išlaikėme ties 60 taškų ir tai labiausiai prisidėjo prie pergalės“, – svarstė serbas.

Tuo tarpu alytiškių vedlys Valdemaras Chomičius apgailestavo dėl koją kišusio prasto pataikymo.

„Krepšinyje gal kažko nepadarai, bet jei pataikai, tai ir žaidimas gaunasi daug lengvesnis. Jei pažiūrėtume statistiką, pas mus metimų iš po krepšio taiklumas 36 procentai, tritaškiai – 24. Tai įsivaizduokite, jei dar pridėtume kelis metimus..

Net ne metimai čia kalti. Lemiamu momentu padarėme per daug klaidų, kur paprasčiausiai numetėme kamuolį į užribį, tai davė varžovui galimybę rinktis lengvus taškus“, – sakė V. Chomičius.

„Sintek–Dzūkija“: Chauncey Collinsas 21, Gabe`as Devoe 20, Egidijus Dimša 10;

„Lietkabelis“: Paulius Valinskas 22, Tomas Dimša 14, Vytenis Lipkevičius 10, Željko Šakičius ir Martynas Sajus po 9;

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris