Prieš taurės turnyro pertrauką savaitės naudingiausiuoju tapo E. Ulanovas
LKL/BNS nuotr.

Prieš taurės turnyro pertrauką savaitės naudingiausiuoju tapo E. Ulanovas

Autorius: LKL.lt
2020-02-10

Edgaras Ulanovas tapo paskutiniu „Betsafe–LKL“ naudingiausiu savaitės žaidėju prieš trijų savaičių pertrauką nacionalinėse pirmenybėse.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai prieš Citadele Karaliaus Mindaugo taurės turnyro savaitę iškovojo nesunkią pergalę Kėdainiuose, o labiausiai spindėjo E. Ulanovas.

Kauniečiai rungtynes laimėjo 92:69, o E. Ulanovas sužaidė geriausią savo susitikimą Lietuvoje nuo pat 2017-ųjų.

Šį kartą kaunietis įmetė 15 taškų, sugriebė 7 kamuolius, dar 2 kamuolius perėmė ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų – visa tai garantavo jam 29 naudingumo balus.

E. Ulanovas tapo paskutiniuoju „Betsafe–LKL“ savaitės naudingiausiuoju krepšininku prieš pertrauką lygoje – šią savaitę komandos varžysis Citadele KMT ketvirtfinaliuose ir finalo ketverte vasario 15-16 dienomis Klaipėdoje. Po to vyks FIBA langas, per kurį grumsis nacionalinės komandos.

86187635-792578021253616-6962472166721847296-n

Kartu su juo šią savaitę į naudingiausiųjų penketuką pateko Chauncey Collinsas (Alytaus „Sintek–Dzūkija“), Georgios Kalaitzakis (Kėdainių „Nevėžis“), Tadas Sedekerskis (Klaipėdos „Neptūnas“) ir Laurynas Birutis (Prienų „CBet“).

Įžaidėjo vietą šią savaitę užima dar vienas sėkmingas rungtynes sužaidęs alytiškių lyderis Ch. Collinsas.

Savaitgalį į Panevėžio „Lietkabelio“ krepšį įmetė 21 tašką, išprovokavo 9 pražangas ir baigė rungtynes su 24 naudingumo balais.

Tačiau pergalės toks pasirodymas jo komandai pergalės neatnešė – Alytaus komanda namuose pralaimėjo 65:73.

Kita gynėjo pozicija penketuke atiteko G. Kalaitzakiui. Šis pralaimėtose „Žalgiriui“ rungtynėse surinko 21 tašką ir sukaupė 24 naudingumo balus, taip sužaisdamas geriausias savo sezono rungtynes – iki tol žaidėjo naudingumo rekordas siekė 23 balus.

Geriausias sezono rungtynes sužaidė ir Neptūno krašto puolėjas T. Sedekerskis. Būtent jis labiausiai prisidėjo prie to, jog J. Žužos debiutas vyriausiojo trenerio poste būtų pergalingas – klaipėdiečiai sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes lygoje ir 115:89 susitvarkė su Utenos „Juventus“.

Nidiškis įmetė 17 taškų, atkovojo 4 kamuolius ir 5 kartus sėkmingai asistavo komandos draugams, tokiu būdu išvis surinkdamas 26 naudingumo balus.

Penketuką šią savaitę uždaro „CBet“ aukštaūgis L. Birutis. Šis sekmadienį į „Šiaulių“ krepšį įmetė 18 taškų, sugriebė 7 kamuolius ir iš viso sukaupė 26 naudingumo balus, tokiu būdu labiausiai prisidėdamas prie 87:74 iškovotos pergalės.

Po šio susitikimo L. Birutis oficialiai tapo naudingiausiu lygos žaidėju – jis jau yra sužaidęs pusę savo komandos rungtynių ir per jas rinkdamas po 22,6 naudingumo balų pagal šį rodiklį yra nepralenkiamas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris