P. Valinskas prieš ketvirtfinalį: „Turima atsarga nieko nereiškia“
LKL / BNS nuotr.

P. Valinskas prieš ketvirtfinalį: „Turima atsarga nieko nereiškia“

Autorius: kklietkabelis.lt
2020-02-11

Panevėžio „Lietkabelio“ komandos trečiadienį laukia Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) atsakomasis ketvirtfinalio mačas prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Pirmajame susitikime vyko itin atkakli kova ir „Lietkabelis“ nugalėjo oponentus vos 6 taškais – 78:72. Rezultatas byloja, kad trečiadienį 17.45 val. „Cido“ arenoje laukia atkakli ir bekompromisė kova, kur 6 taškų atsarga visiškai nieko nereiškia.

Tam pritaria ir praėjusią savaitę tikru didvyriu tapęs Paulius Valinskas, kuris FIBA Čempionų lygos lemiamose rungtynėse prieš Holono UNET sumetė visas tris baudos ir būtent jos atvėrė panevėžiečiams duris į kitą etapą. Gynėjas oficialiai klubo svetainei pasakojo apie lemiamas mačo akimirkas, kvietimą į Lietuvos rinktinę ir laukiantį Aukštaitijos derbį.

– Jau nuslūgus emocijoms, kaip atrodė tas mačas su UNET?

– Labiausiai džiugina, kad laimėjome, nors ir buvo permainingas mačas. Prieš lemiamas rungtynes tikrai turėjome neblogus šansus žengti tolyn ir jais pasinaudojome. Džiaugiuosi, kad pavyko laimėti ir patekome į kitą etapą – lauksime burtų ir matysime, kaip bus toliau.

– Kaip jūsų akimis atrodė ta lemiama ataka?

– Paskutinei atakai nebuvome kažko suplanavę ir viskas vyko ekspromtu. Taip buvo, kad po Šakičiaus prasiveržimo visi susispaudė baudos aikštelėje, aš gavau perdavimą ir likau laisvas ties tritaškiu, o toje chaotiškoje situacijoje prieš mane prasižengė.

Citadele Karaliaus Mindaugo taurės tvarkaraštis
1-os ketvirtfinalio rungtynės
Lapkričio 27 d. 89:92 C pora: „Sintek–Dzūkija“–„Neptūnas“
Gruodžio 19 d.  72:78 D pora: „Pieno žvaigždės“–„Lietkabelis“
Sausio 2 d. 85:81 B pora: „Juvenus“–„Rytas“
Sausio 21 d. 79:85 A pora: „Šiauliai“–„Žalgiris“
2-os ketvirtfinalio rungtynės
ŠIANDIEN 18 val.  C pora: „Neptūnas“–„Sintek–Dzūkija“  
ŠIANDIEN 20 val. B pora: „Rytas“–„Juventus“
RYTOJ 18 val. D pora: „Pieno žvaigždės“–„Lietkabelis“
RYTOJ 20 val. A pora: „Žalgiris“–„Šiauliai“
Finalo ketvertas Klaipėdos „Švyturio“ arenoje
Vasario 15 d. Pusfinaliai: A-D pora; B-C pora
Vasario 16 d. Rungtynės dėl 3 vietos ir finalas

– Prieš baudos metimus G.Pnini ir dar keli žaidėjai bandė jums kažką sakyti. Ką?

– Bandė keikti, provokuoti ir kalbėjo visokias nesąmones, kokios tik buvo ant liežuvio galo. Stengiausi pernelyg nereaguoti į tai, nes nebuvo jau laiko pasitaisyti ir reikėjo pataikyti visas baudas. Stengiausi atsiriboti, bet girdėjau, ką sakė. Tai tikrai nebuvo patys gražiausi žodžiai ir nebūtų etiška juos pakartoti viešai (šypsosi).

– Ar karjeroje toks atvejis buvo pirmas, kai jūsų baudos metimai galėjo nulemti pergalę?

– Buvo atvejų, kai lemiamus metimus teko mesti, bet toks atvejis su baudomis – pirmas. Manau, kad tai buvo įdomi bei gera patirtis.

– Prieš baudos metimus buvo pertrauka, kol teisėjai peržiūrėjo epizodą. Ta pertraukėlė padėjo nusiraminti ar kaip tik pridėjo įtampos?

– Sunku pasakyti. Galbūt ir gerai buvo ta pertraukėlė, nes susidėliojau mintis, nuėjau į šalį ir nusiraminau. Galbūt tai šiek tiek padėjo. Manau, kad buvo naudinga ta pertraukėlė.

– Prieš lemiamas KMT rungtynes turite 6 taškų atsargą. Ar ji kažką reiškia?

– Viskas prasidės nuo nulio, kadangi šiuolaikiniame krepšinyje komandos daug meta tritaškių ir tie 6 taškai tėra dvi sėkmingos atakos. Mūsų tikslas yra savaitgalį žaisti finaliniame ketverte ir ten parodyti savo geriausią žaidimą. Dabar koncentruojamės mačui su „Pieno žvaigždėmis“ ir suprantame, kad turima atsarga tikrai nieko nereiškia. Pasvaliečiai žaidžia geriau nei tuomet, kai prieš juos kovojome pirmajame mače.

– Ar jaučiate, kad rungtynės su „Pieno žvaigždėmis“ – tikras derbis?

– Tikrai jaučiasi, ypatingai nuo praėjusio sezono, kai buvo visokių provokacijų. Emocijų yra šiek tiek daugiau ir abi komandos nori labai laimėti. Miestai yra netoli vienas kito, todėl atvažiuoja sirgalių, būna geresnė atmosfera ir nuo to smagiau būna žaisti. Bandysime vėl įrodyti savo vertę.

– D.Maskoliūnas jūs pakvietė žaisti rinktinėje Europos čempionato atrankoje. Kaip priėmėte šią naujieną?

– Naujieną sutikau džiugiai – labai malonus toks įvertinimas. Kai pagalvojau apie rinktinę, pajaučiau nedidelį jauduliuką, bet tai yra normalus dalykas. Dabar visos mintys apie KMT turnyrą ir artimiausią mačą, bet jaučiuosi tikrai įvertintas. Bandysiu eiti į aikštelę ir įrodyti, ko esu vertas.

– Ką pasako apie „Lietkabelį“ faktas, kad net trys komandos žaidėjai pakviesti į rinktinę?

– Turbūt parodo gerus vasaros sprendimus ir teisingus žaidėjų pasirinkimus. Trys žaidėjai rinktinėje – didelis įvertinimas ir klubui.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris