Visas rungtynes dominavęs „Rytas“ nurungė Citadele KMT šeimininkus ir žengė į finalą
LKL/BNS nuotr.

Visas rungtynes dominavęs „Rytas“ nurungė Citadele KMT šeimininkus ir žengė į finalą

Autorius: LKL.lt
2020-02-15

Vilniaus „Rytas“ nepaliko vietos intrigai Citadele Karaliaus Mindaugo taurės ketverte. Vilniečiai užtikrintai 96:71 (22:10, 25:25, 28:18, 21:18) triumfavo Klaipėdoje prieš vietos „Neptūną“.

Tai reiškia, jog trečiąjį kartą iš eilės Citadele KMT finale akis į akį stos principiniai varžovai – Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Rytas“. Finalą nuo 17:50 sekmadienį transliuos LRT televizija.

„Neptūnas“ sekmadienį surems ietis su Panevėžio „Lietkabeliu“ kovoje dėl 3-os vietos. Rungtynes nuo 14:45 transliuos LRT televizija.

Čempionišką mentalitetą „Rytas“ ėmė demonstruoti nuo pirmųjų susitikimo minučių. „Neptūną“ sukaustė namų arenos atmosfera. Per pirmąjį kėlinį metimai skriejo pro šalį, o žaidėjai buvo lengvai šokiruoti.

„Rytas“ tuo puikiai naudojosi. Arnas Butkevičius, Francisco Cruzas ir Terrellas Holloway tapo puolimo ašimi ir vilniečiai jau brėžė ribą ties 14 taškų pranašumu (24:10).

Reikalai „Neptūnui“ tik prastėjo. Kai jau atrodo buvo galima kabinti į rungtynes, prabilo Deivydas Sirvydis. 37-ojo 2019 metų NBA naujokų biržos šaukimo du tritaškiai iš eilės pasiuntė „Neptūną“ į pasitarimą pas įtūžusį Juricą Žužą – „Rytas“ priekyje 38:23.

Vis gi „Ryto“ herojus buvo T. Holloway. Amerikietis pjaustė varžovų gynybą kaip tik įmanydamas ir iki pertraukos įmetė 16 taškų. Įžaidėjas sumetė visus 9 mestus baudos metimus ir iki pertraukos surinko net 21 naudingumo balą.

Itin nemaloniu siurprizu Juricai Žužai tapo prastas Gyčio Masiulio žaidimas. Aukštaūgis po 20 minučių kovos savo sąskaitoje turėjo -4 naudingumo balus.

„Neptūno“ desperaciją ir įtūžį iliustravo Simas Galdikas.

Prieš pat išeidamas į rūbinę vidurio puolėjas Klaipėdos publikai pareiškė: „Einam ruoštis nugalėti „Rytą““.

Po pertraukos „Neptūno“ reikalai negerėjo, o S. Galdikas nukentėjo nuo Mareko Blaževičiaus. „Neptūno“ vidurio puolėjas besigrumdamas po krepšiu užsidirbo pražangą puolime, o jaunasis „Ryto“ lietuvis kirto varžovui iš alkūnės į antakį.

Toks elgesys jaunuoliui atsipirko nesportine pražanga.

Po šio epizodo Eimantas Bendžius pataikė dar keletą svarbių metimų ir „Rytas“ nurūko į priekį dar toliau (64:44).

Ketvirtajame kėlinyje vilniečiams teliko išsaugoti susikrautą pranašumą.

Klaipėdiečiai neblogai pataikė iš įvairių distancijų, tačiau juos nužudė prasta gynyba. „Rytas“ tritaškius metė 44 proc. (11/25) taiklumu, o dvitaškius – 71 (23/32) proc.

Naudingiausiu „Ryto“ žaidėju tapo T. Holloway. Amerikietis po pertraukos stipriai prisidėjo prie žaidimo organizavimo ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Įžaidėjas pridėjo 19 taškų ir surinko 29 naudingumo balus.

„Neptūnas“ galėjo pasiguosti Osvaldo Olisevičiaus taiklia rankele. Lietuvis įmetė 12 taškų ir surinko 17 naudingumo balų.

„Ką galime sakyti pasakyti po tokių rungtynių? Kiekviename kėlinyje praleidome bent po 20 taškų. Nesu patenkintas gynyba, varžovams leidome per daug lengvai rinkti taškus. Ką buvome pasiruošę prieš rungtynes, nieko neįvykdėme. Pamačiau tai, kas nuvylė. Nebuvome komanda – nekovojome, priekaištavome vienas kitam. Nenoriu to matyti“, - po pralaimėjimo sakė Jurica Žuža.

„Labai akcentavome rungtynių pradžią. Negalime paleisti namų komandos, ypač Neptūno, kuris namuose žaidžia labai gerai. Norėjome, kad jie emociškai neįsijungtų. Vyrai šaunuoliai, puikiai dirbo ir noriu pagirti žaidėjus už jų charakterį. Kai kurie žaidėjai perlipo per save, žaidė aukščiau savo galimybių ribų, nes iki paskutinės akimirkos nebuvo aišku, kas galės žaisti“, – savo komanda džiaugėsi „Ryto“ vyr. treneris Dainius Adomaitis.

„Rytas“: T. Holloway 19, Deivydas Sirvydis 13 (3/3 trit.), F. Cruzas (4/5 dvit.) ir Evaldas Kairys (5/6 dvit.) po 11 taškų.

„Neptūnas“: Deivydas Gailius 13 (4 kl.), O. Olisevičius 12 (5/8 met.) taškų.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris