„Žalgiris“ – trečiąkart Citadele KMT nugalėtojas
LKL/BNS nuotr.

„Žalgiris“ – trečiąkart Citadele KMT nugalėtojas

Autorius: LKL.lt
2020-02-16

Antroje rungtynių pusėje aukštesnę pavarą įjungęs ir pergalingą spurtą surengęs Kauno „Žalgiris“ po dvejų metų pertraukos iškovojo Citadele Karaliaus Mindaugo taurę.

Trečiajame kėlinyje geležinę gynybą pademonstravę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai finale 80:60 (24:21, 15:15, 21:7, 20:17) pranoko praėjusių metų čempionus Vilniaus „Ryto“ krepšininkus.

Finalo ketverto naudingiausiu žaidėju trečią kartą karjeroje buvo pripažintas Edgaras Ulanovas. Puolėjas finale pelnė 13 taškų ir surinko 16 naudingumo balų. 13 taškų finale įmetė ir Zachas LeDay.

„Vilniečiai žaidė savo ginklais, gerai judino kamuolį, keitė gynybos sistemas. Turime gerbti „Rytą“, jie treniruojami vieno geriausių Europos trenerių. Sunku juos pranokti taktiškai – jie kaskart reaguoja į mūsų veiksmus. „Rytas“ negauna tokios pagarbos, kokios nusipelno nuo to laiko, kai ten yra Dainius Adomaitis“, – po pergalės sakė Š. Jasikevičius.

Įpusėjus rungtynėms žalgiriečiai pirmavo tik 39:36, tačiau trečiajame ketvirtyje jie greitai įgijo dviženklę persvarą 46:36, o vėliau spurtavę 11:2 pradėjo triuškinti varžovus 62:43.

„Aš manau, kad antra vieta mūsų komandai yra geras pasiekimas žinant situaciją, kurioje buvome pastaruoju metu. „Žalgiris“ šiuo metu yra visa galva geresnis už visas komandas Lietuvoje ir tokiu bus dar ne vienerius metus. Ir bus geresnis gerokai“, – spaudos konferencijoje teigė D. Adomaitis.

Vilniečiai kiek sėkmingiau kovojo dėl kamuolių (37:34), tačiau juos skandino klaidos – Dainiaus Adomaičio kariauna prarado 16 kamuolių, kuomet Kauno ekipa suklydo 10 kartų.

Iš toli „Rytas“ atakavo tik 20 proc. taiklumu (4/20). „Žalgiris“ – 27 proc. taiklumu (7/26).

Itin prastai rungtynės susiklostė Cameronui Bairstow ir Mindaugui Girdžiūnui. Pirmasis per 11 minučių sukrapštė tašką ir -7 naudingumo balus, o antrasis per 13 minučių liko be taškų ir su -4 naudingumo balais.

Karaliaus Mindaugo taurę „Žalgiris“ laimėjo trečią kartą – anksčiau Lietuvos čempionai turnyrą laimėjo 2017 ir 2018 metais. Sostinės klubas triumfavo 2016 ir 2019 metais.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas ir Zachas LeDay po 13, Jockas Landale'as 11, Lukas Lekavičius 10, Paulius Jankūnas 8 (7 atk. kam.).

„Rytas“: Francisco Cruzas 14 (6 atk. kam.), Eimantas Bendžius 13 (6 atk. kam.), Terrellas Holloway 9, Evaldas Kairys ir Arnas Butkevičius po 8.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris