T. Gaidamavičius – apie laukiantį debiutą ir „Neptūno“ žvilgsnį į žaidėjų rinką
Foto: bcneptunas.lt

T. Gaidamavičius – apie laukiantį debiutą ir „Neptūno“ žvilgsnį į žaidėjų rinką

Autorius: LKL.lt
2020-02-26

Tomas Gaidamavičius išgyvena pašėlusį mėnesį – vos prieš kelias savaitės persikėlęs į „Betsafe-LKL“ kaip Klaipėdos „Neptūno“ trenerio asistentas, dabar specialistas pats vadovaus komandai.

„Nedvejojau nė trupučio – iš karto sutikau“, – kalbėdamas su LKL.lt sakė 37-erių šiaulietis.

T. Gaidamavičiaus krikštas vyriausiojo trenerio pareigose įvyks jau trečiadienį, kai klaipėdiečiai namuose 19 val. priims Alytaus „Sintek-Dzūkijos“ ekipą. Tiesioginė rungtynių transliacija – LKL.lt tinklalapyje. 

Praėjusiame komandų tarpusavio mače prieš porą savaičių Citadele Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje „Neptūnui“ teko gerokai paplušėti dėl pergalės.

Tiesa, tuomet komandai dar vadovavo kroatas Jurica Žuža, trenerio poste vasario pradžioje pakeitęs Tomą Rinkevičių.

Šiuo metu J. Žuža dėl šeimyninių priežasčių yra išvykęs į gimtinę, tačiau neatmetama galimybė, jog jis dar sugrįš į trenerių štabą.

„Tikiuosi, kad Jurica susitvarkys savo reikalus ir prisijungs prie komandos, – kalbėjo T. Gaidamavičius. – O aš niekada nemaniau, kad vyriausiuoju treneriu tapsiu tokiu būdu.

Žinoma, tikėjausi, kad kada nors tai įvyks, tik galvojau, jog labiau palaipsniui. O dabar prieš mėnesį buvau pakviestas dirbti asistentu, dar po poros savaičių – vyriausiuoju treneriu. Bet aš neabejojau – atsakomybė manęs negąsdina.“ 

„Neptūnui“ pastarasis mėnesis nebuvo lengvas ne tik dėl rokiruočių trenerių štabe, bet ir nesėkmingo Citadele KMT finalo ketverto.

Klaipėdiečiai namų arenoje vykusiame pusfinalyje krito prieš Vilniaus „Rytą“, o mažajame finale – prieš Panevėžio „Lietkabelį“.

„Žinoma, kai klubas tokioje situacijoje, treneriui pradėti dirbti sunkiau, žaidėjų psichologinė būklė kiek kritusi. 

Tokie pralaimėjimai niekada nėra malonūs, tačiau dabar žiūrime tolyn. Po KMT praėjo pora dienų, susirinkome treniruotėje ir visi kibome į darbus“, – kalbėjo T. Gaidamavičius.

Klaipėdos klubas šią savaitę ėmėsi ir permainų sudėtyje – ekipą paliko puolėjas Andre Williamsonas. Išvykus legionieriui, didesnė atsakomybė bent kuriam laikui kris ant Gyčio Masiulio pečių.

„Tiesiog nesinorėjo komandoje turėti dviejų vienodo stiliaus vidurio puolėjų, – sprendimą aiškino T. Gaidamavičius. – Dabar žvalgomės žaidėjų rinkoje.“

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris