Debiutinėse T. Gaidamavičiaus rungtynėse „Neptūnas“ susitvarkė su „Sintek–Dzūkija“
LKL/BNS nuotr.

Debiutinėse T. Gaidamavičiaus rungtynėse „Neptūnas“ susitvarkė su „Sintek–Dzūkija“

Autorius: LKL.lt
2020-02-26

Trečiadienį buvo sužaistos vienerios atkeltos „Betsafe–LKL“ čempionato rungtynės, o jose Klaipėdos „Neptūnas“ (13-9) iškovojo dar vieną pergalę, rezultatu 78:73 (20:15, 23:15, 16:21, 19:22) nugalėjęs Alytaus „Sintek–Dzūkiją“ (6-16).

Tai buvo pirmosios rungtynės prie komandos vairo stovint Tomui Gaidamavičiui – strategas komandos vairą perėmė praeitą savaitę.

Trenerio debiutą apsunkino ir situacija su traumomis – dėl sužeidimų nerungtyniavo Tomas Delininkaitis ir Deividas Gailius, o dėl ligos ekipai padėti negalėjo ir Žygimantas Janavičius, tad uostamiesčio komanda vertėsi su devynių žaidėjų rotacija.

„Neptūno“ krepšininkai po šios pergalės laimėjimų skaičiumi susilygino su ketvirtoje vietoje esančia Utenos „Juventus“ ekipa – abi komandos dabar yra laimėjusios po 13 sykių per 22 susitikimus. Savo ruožtu alytiškiai patyrė jau penktąją nesėkmę lygoje paeiliui.

Klaipėdiečiai dvikovą savo arenoje kontroliavo didžiąją rungtynių dalį ir problemų prisidarė tik pačioje akistatos pabaigoje, kai po kelių nesėkmingų epizodų paleido dviženklę persvarą ir leido varžovams priartėti iki minimumo (71:70).

Visgi, netrukus ataką taškais užbaigė Matas Jogėla, dėjimu iš viršaus pasižymėjo Gytis Masiulis ir, likus žaisti kiek daugiau nei minutę, šeimininkai pabėgo šešiais taškais (76:70).

Kiek vėliau Gabe`as Devoe turėjo auksinę progą savo komandą vėl priartinti iki vieno taško, tačiau po pražangos metant iš toli pataikė vos vieną baudos metimą iš trijų, o trijų taškų pranašumo (76:73) Klaipėdos ekipa iš savo rankų nebepaleido.

Vienas svarbiausių pergalės faktorių klaipėdiečių komandoje buvo sustabdytas Chauncey Collinsas. Įprastai siaučiantis aikštelėje amerikietis šį kartą surinko tik 7 taškus ir 11 naudingumo balų.

Tuo tarpu uostamiesčio komandoje sėkmingai sužaidė pirmą kartą nuo sausio vidurio aikštelėje pasirodęs Darrinas Dorsey. Atakų organizatorius surinko 13 taškų ir tiek pat naudingumo balų bei sužaidė geriausias savo rungtynes nuo praėjusių metų spalio.

Po pergalės vyriausiojo trenerio poste debiutavęs „Neptūno“ strategas Tomas Gaidamavičius atskleidė, kad vienas iš esminių tikslų buvo sustabdyti svečių komandos lyderį.

„Pirmas blynas lyg ir neprisvilo, labai džiugina tai, kad iškovojome pergalę, nors buvo daug nerimo dėl traumų, dėl ligų. Smagu, kad labai tikslingai vykdėme rungtynių planą, didžiausia svarba buvo sustabdyti Chauncey Collinsą, jam skyrėme labai daug dėmesio, tai tas kaip ir pavyko.

Ir patiems norėjosi greitai atakuoti, nuvarginti juos, bet to padaryti nepavyko, įsivėlėme į klaidas bet paskui pavyko sugrįžti“, – pasakojo T. Gaidamavičius.

Tuo tarpu Dzūkijos komandos treneris Valdemaras Chomičius gyrė savo auklėtinius, tačiau turėjo jiems priekaištų dėl ne itin sėkmingo pataikymo.

„Eilinį kartą reikia pasveikinti Klaipėdą su pergale, ištraukė sunkias rungtynes, bet tuo pačiu noriu padėkoti savo žaidėjams, kad po pirmo kėlinio mes buvome visai kitokie, stengėmės padaryti daugiau nei sugebame.

Ne visi gerai pataikė, pritrūko tolimų metimų, bet kovėmės, momentais tikrai neblogai gynėmės, bet vėl klaidos.. Manau, šiandien tikrai būtume laimėję, jei būtume pataikę penkiomis baudomis daugiau. Prametė ir tie, kurie pataiko į krepšį. Belieka pagirti už kovą, dirbti toliau ir ieškoti būdų, kaip tuos žaidėjus labiau užkurti“, – sakė alytiškių vedlys.

„Neptūnas“: Martynas Mažeika 16, Darrinas Dorsey 13, Džiugas Slavinskas ir Gytis Masiulis po 8;

„Sintek–Dzūkija“: Artūras Jomantas, Gediminas Žalalis ir Gabe`as Devoe po 12, Tautvydas Lydeka 10, Paulius Danisevičius 8;

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris