Baterijas pakrovęs „Rytas“ sieks nutraukti nesėkmingą seriją Utenoje („Betsafe–LKL“ prognozė)
LKL/BNS nuotr.

Baterijas pakrovęs „Rytas“ sieks nutraukti nesėkmingą seriją Utenoje („Betsafe–LKL“ prognozė)

Autorius: LKL.lt
2020-02-29

Praūžus Citadele KMT finalo ketverto kovoms ir pasibaigus rinktinių langui jau šį savaitgalį bus pratęstos „Betsafe–LKL“ pirmenybės. Per dvi dienas bus sužaisti visi penki 23-ojo turo susitikimai, o centrinė kova vyks Utenoje, kur, jau klasikine tampančioje akistatoje, vietos „Juventus“ šeštadienį priims Vilniaus „Rytą“.

Tiesioginė rungtynių transliacija – nuo 17 valandos BTV kanalu ir per LKL.lt.

Utenos ir Vilniaus komandų kovos pamažu tampa tikra šalies krepšinio klasika – klubai nevengia šmaikščiai vienas kito patraukti per dantį socialiniuose tinkluose, mūšiai sutraukia pilnas arenas sostinėje ir Utenoje.

Komandos šiame sezone visuose turnyruose tarpusavyje jau susitiko keturis kartus ir pasidalino po dvi pergales savo arenose.

Kaip sakė Utenos „Juventus“ aukštaūgis Norbertas Giga – po tiek daug tarpusavio susitikimų komandoms nustebinti viena kitą darosi vis sunkiau.

„Kad kažkas kažką gali nustebinti, nemanau. Galima tiesiog tikėtis kaip visada agresyvaus ir įdomaus žaidimo“, – LKL.lt sakė uteniškių centras.

Su juo sutiko ir vilniečių gynėjas Mindaugas Girdžiūnas, teigęs, jog ypatingo ažiotažo komanda nejaučia ir mačui ruošiasi įprastu ritmu.

„Kažkokių nustebinimų čia nelabai yra, ar tai būtų prieš „Juventus“, ar prieš kitas komandas. Tiesiog ruošiamės įprastai, kaip prieš kiekvieną komandą, žinome jų stipriąsias puses, silpnesnes, tai pasiruošimas vyksta kaip visada, jokių staigmenų“, – sakė „Ryto“ atstovas.

Komandos į Lietuvos čempionato kovas grįžta po šiokios tokios pertraukos – praėjusią savaitę vyko rinktinių varžybos, o tai, kaip atskleidė M. Girdžiūnas, įnešė ir korekcijų į komandos treniruočių procesą.

„Visų pirma, truputį keitėsi treniruočių pobūdis, padirbėjome fiziškai, gavome laisvų dienų, manau, tikrai gerai išnaudojome tą pertrauką ir žiūrėsime, kaip seksis.

Papildomos laisvos dienos yra gerai, bet, manau, treneriai viską sudėliojo ir viskas turėtų būti gerai“, – teigė „Ryto“ snaiperis.

Su juo sutiko ir N. Giga, teigęs, jog pertrauka buvo naudinga išsigydyti ir menkus sužeidimus. Kita vertus, aukštaūgis teigė, jog priverstinis langas be rungtynių gali išbalansuoti.

„Sportavome, netinginiavome, kažko labai ypatingo nesiruošėme, tiesiog išlaikėme formą ir toliau judame į priekį.

Kai kurie žaidėjai jautėsi įeinantys į savo formą, o dabar tokia ilgesnė pertrauka, gal tai kažkiek atslūgo. O iš geros pusės, tai išsigydėme visas traumas ir žiūrėsime, kaip bus toliau“, – bendraudamas su LKL.lt kalbėjo N. Giga.

Dar praėjusiame sezone N. Giga priklausė „Ryto“ komandai, tad pats krepšininkas tikina, jog mačai prieš Vilniaus komandą svarbūs ir jam pačiam.

Žinoma, tiesiog norisi ne tiek sužaisti asmeniškai, kiek nugalėti „Rytą“, nes tai ne tik padėtų komandai lentelėje, bet yra ir tiesiog noras nugalėti“, – sakė N. Giga.

Po sunkios sezono pradžios N. Giga tampa vis svarbesniu komandos žaidėju, o tai atsispindi ir skaičiuose – net trijuose iš keturių pastarųjų lygos mačų N. Giga renka mažiausiai po 16 naudingumo balų.

Tačiau pats centras tokio savo formos kilimo nesureikšmina ir tikina, jog už tai yra dėkingas gerai jį išnaudojantiems komandos draugams.

„Tiesiog išeinu ir darau savo darbą, komandos draugai mane suranda, pats atsirandu tinkamu laiku tinkamoje vietoje ir dėl to yra tokie rezultatai“, – svarstė Utenos klubo krepšininkas.

Tuo tarpu vilniečiai dar kartą turės patirti garsią Utenos arenos atmosferą, kurioje pastaruoju metu rungtyniauti sostinės komandai sekasi sunkiai – nuo praėjusio sezono pabaigos iki dabar, „Rytas“ pralaimėjo visas tris Utenoje žaistas rungtynes.

Apie tai, jog savų žiūrovų akivaizdoje „Juventus“ yra visai kita komanda, kalbėjo ir M. Girdžiūnas.

„Iš tikrųjų Utena, mano manymu, namuose yra visiškai kitokia komanda, tikrai gerai žaidžia namuose, turi gerą palaikymą. Manau, kad tai ir lemia, kad jie gerai jaučiasi namuose. Žiūrovai jiems tikrai padeda“, – svarstė „Ryto“ gynėjas.

Visgi, „Betsafe“ ekspertai tikina, jog šį kartą namų arena „Juventus“ pergalės iškovoti nepadės – čia favoritais laikomi yra vilniečiai, o jų šansai laimėti prilyginti 65,5 procento.

Kitose šeštadienio rungtynėse Pasvalio „Pieno žvaigždės“ namuose priims Alytaus „Sintek–Dzūkiją“. Mačas startuos 16.30 valandą, jį tiesiogiai transliuos LKL.lt.

Pasvaliečių gretose jau galės debiutuoti naujausias komandos pirkinys Danielis Amigo. Lažybininkai tikina, jog čia pajėgesni bus šeimininkai – jų šansai iškovoti pergalę prilyginti 65,5 proc.

Dar vienas svarbus mačas šeštadienį vyks Klaipėdoje, kur vietos „Neptūnas“ bandys atsirevanšuoti Panevėžio „Lietkabeliui“ už nesėkmę Citadele KMT mažojo finalo rungtynėse.

Akistata uostamiestyje prasidės 17 valandą, ją tiesiogiai transliuos LKL.lt.

„Betsafe“ čia prognozuoja atkaklią kovą, tačiau nežymiais favoritais laiko „Neptūną“ ir jiems suteikia 51,3 procento tikimybę iškovoti pergalę.

Dar du susitikimai vyks sekmadienį.

Pirmasis iš jų bus žaidžiamas Prienuose – čia vietos „CBet“ priims šalies čempionus Kauno „Žalgirį“.

Rungtynes nuo 17 valandos stebėti galėsite BTV kanalu ir per LKL.lt.

Čia „Betsafe“ aiškiais favoritais įvardina žalgiriečius – jų šansai laimėti yra lygūs 90,1 procento.

Turas baigsis maču Šiauliuose, kur Antano Sireikos auklėtiniai priims Kėdainių „Nevėžį“.

Dvikovą nuo 17 valandos rodys LKL.lt, o lažybininkai favoritais laiko šiauliečius – jų šansai laimėti yra vertinami 68,1 procento.

Abi komandos jau galės naudotis ir naujausių savo žaidėjų paslaugomis – šiauliečių komandoje pirmo šanso gali sulaukti gynėjas Demetrius Denzel-Dysonas, tuo tarpu „Nevėžio“ ekipoje debiutuoti turėtų Michaelas Gbinije.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris