Prienuose intrigos nebuvo – „Žalgiris“ be problemų iškovojo dar vieną pergalę
LKL/BNS nuotr.

Prienuose intrigos nebuvo – „Žalgiris“ be problemų iškovojo dar vieną pergalę

Autorius: LKL.lt
2020-03-01

Kauno „Žalgiris“ į „Betsafe–LKL“ pirmenybes sugrįžo galingai. Vienvaldis turnyrinės lentelės lyderis išvykoje 94:79 (27:15, 30:22, 18:14, 19:28) nepaliko vilčių Prienų „CBet“.

Kauniečiai (21/2) toliau žygiuoja pirmoje vietoje, o „CBet“ (10/13) jaučiasi saugūs šeštoje pozicijoje.

„Žalgirio“ gretose naudingiausiai žaidė Martinas Geben. Aukštaūgis pelnė 15 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir surinko 23 naudingumo balus. Dviženklį naudingumą be jo užfiksavo dar 5 žalgiriečiai, o bendras naudingumas siekė 119 naudingumo balų.

„CBet“ nepadėjo ir dar vienas solidus vasario mėnesio MVP Lauryno Biručio pasirodymas. Vidurio puolėjas užfiksavo dvigubą dublį – pelnė 11 taškų, atkovojo 13 kamuolių ir surinko 19 naudingumo balų.

Vienas geriausių sezono rungtynių sužaidė ir vyriausias lygos žaidėjas Mindaugas Lukauskis. Veteranas pelnė 16 taškų, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 24 naudingumo balus.

Prieniškiams itin trūko tikslių tolimų metimų. Jei „Žalgiris“ tritaškius metė pavydėtinai taikliai (14/30, 46 proc.), tai „CBet“ sunkiai sekėsi įridenti nors vieną tritaškį (6/22, 27 proc.).

„Žalgiriui“ problemų Prienuose nekilo jau nuo rungtynių pradžios. Kauniečių gynyboje įstrigęs „CBet“ klubas paleido „Žalgirį“ per 14 taškų atstumą.

Po trijų iš eilės Artūro Milaknio tritaškių darėsi aišku, jog sensacijos Prienuose nebus. Tiesa, šios rungtynės tapo gera sparingo partija prieniškių ir žalgiriečių jaunimui.

Rokas Jokubaitis rungtynes pradėjo starto penkete, tačiau padarė keletą neatleistinų klaidų. Po jų Šarūnas Jasikevičius greitai pasodino įžaidėją ant suolo. Sugrįžus į aikštę Rokui Jokubaičiui, prisijungė ir Karolis Lukošiūnas. Šis duetas padėjo palaikyti degimą užsikūrusiam „Žalgirio“ varikliui.

Jaunuoliai iki pertraukos kartu sudėjus pelnė 13 taškų.

„CBet“ gretose lakstė dar šviežias vasario mėnesio lygos MVP Laurynas Birutis. Po sėkmingo pasirodymo Lietuvos rinktinėje, aukštaūgis gerą žaidimą rodė ir prieš savo komandą Kauno „Žalgirį“.

Laurynas dar iki pertraukos artėjo prie dvigubo dublio – pelnė 6 taškus ir atkovojo 6 kamuolius.

Po pertraukos prieniškiams kabintis į pergalę neliko jokių prošvaisčių. Martinas Geben toliau solidžiai taranavo varžovų baudos aikštelę, o Rokas Jokubaitis „pjaustė“ gynėjų kelius. Likus 5 minutėms iki rungtynių pabaigos „CBet“ pavyko sumažinti triuškinantį skirtumą.

„CBet“ šiose rungtynėse vertėsi be Karolio Guščiko ir Elvino Žemaičio. „Žalgiris“ vis dar laukia Mariaus Grigonio sugrįžimo.

„Aš, kaip treneris, noriu, kad tas tobulėjimas būtų greitesnis. Vis gi „Žalgiris“ tobulėja greičiau, nes turi Eurolygos sparingą, o mes žaidžiame tik kartą per savaitę. Šiose rungtynėse žaidėjų agresyvumas, noras buvo toks, koks ir turėtų būti, bet atsimušėme į „Žalgirį“. Nelengva išlaikyti tą konkurencingumą“, – rungtynes reziumavo „CBet“ strategas Mantas Šernius.

„Manau, kad tikrai turime būti patenkinti. Labai smagu, kad visi pasižaidėme, nes artėja mum labai svarbi savaitė. Tikimės, kad rytoj per tą trumpą laiką galėsime pasiruošti antradienio rungtynėms“, – jau į ateitį žvalgstėsi žalgiriečių vyr. treneris Šarūnas Jasikevičius.

„CBet“: Regimantas Miniotas 17, Arnas Velička ir Mindaugas Lukauskis po 16 taškų.

„Žalgiris“: Martinas Geben 15, Karolis Lukošiūnas 14 (4/7 trit.), Artūras Milaknis 12 (4/5 trit.), KC Rivers 11, Zachas LeDay 10 taškų.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris