J. Tamulis: apie legionieriaus duoną ir populiarumą Pasvalyje
Foto: bcpienozvaigzdes.lt

J. Tamulis: apie legionieriaus duoną ir populiarumą Pasvalyje

Autorius: bcpienozvaigzdes.lt
2020-03-07

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ vasario pradžioje pradžiugino komandos fanus, pranešdami, jog į komandą po 2,5 metų pertraukos sugrįžta Justas Tamulis.

Nors nuo žaidimo Pasvalyje praėjo ilgas laiko tarpas, J. Tamulis tikina, jog didelių pasikeitimų klubo ir miesto gyvenime neįžvelgia.

„Realiai, viskas taip pat, matau, jog žmonės tie patys į areną renkasi, – „bcpienozvaigzdes.lt“ sakė J. Tamulis. – Aišku, treneriai, žaidėjai kiti, bet visa kita – panašiai.“

Pastaruosius 1,5 metų gynėjas praleido Rumunijoje, kur gynė Sibiu CSU ir Piteščio BCM klubų garbę.

 

 

Vis dėlto po 6,7 taško Rumunijos čempionate šį sezoną rinkęs atletas nebuvo patenkintas savo vaidmeniu Piteščio ekipoje ir todėl nusprendė grįžti į Lietuvą.

„Pirmiausia, situacija Rumunijoje nebuvo gera, – teigė krepšininkas. – Nežinau, viskas susiklostė taip, kad pašnekėjau su treneriu Gediminu (Petrausku), viskas sutapo ir dėl to esu patenkintas.“

Pirmoji patirtis Rumunijoje J. Tamuliui buvo ženkliai geresnė, kur debiutiniais savo metais šioje šalyje su Sibiu ekipa tapo lygos vicečempionais, o pats snaiperis fiksavo 14,5 taško vidurkį.

Tiesa, nepaisant gerų sąlygų CSU klube, krepšininkui nepavyko susitarti su komandos vadovais dėl kontrakto pratęsimo.

„Buvau labai patenkintas ten, bet jie labai anksti norėjo mano atsakymo, – išsiskyrimo priežastį atskleidė snaiperis. – Turėjau neblogą praėjusį sezoną ir norėjau ilgiau palaukti pasiūlymų, o jie norėjo gauti atsakymą per savaitę ar 10 dienų. Surizikavau palaukti ir kaip matau, nelabai gerai gavosi.“

Nuotr. BNS

Metai Rumunijoje buvo pirma rimta patirtis užsienyje krepšininko karjeroje – kėdainietis anksčiau tik 2014-aisiais porą mėnesių praleido Ispanijoje.

Kalbėdamas apie legionieriaus duoną, krepšininkas teigė, jog jos skonis priklauso nuo daug aplinkybių.

„Daug dalykų susideda: sąlygos, komanda, treneriai, organizacija, jei pats gerai jautiesi, sekasi žaisti ir panašiai, tai ir koncentruojiesi tik į krepšinį. Kaip ir minėjau, pirmieji metai Rumunijoje buvo geri, o antrieji ne tokie, dėl ko ir išvykau“, – teigė J. Tamulis.

Prieš trejus metus žaisdamas „Pieno žvaigždėse“ 25-erių gynėjas teigė, jog yra jaunas ir rūbinėje nelabai gali išsiskirti.

Nors J. Tamulis į Pasvalį sugrįžo prieš mažiau nei mėnesį, 194 cm ūgio gynėjas jaučia, kad dabar už aikštelės ribų turi jau daugiau galimybių pasireikšti.

„Esu čia tris savaites, dar kažkaip nelabai, bet jau esu vyresnis, galiu žodelį tarti, – su šypsena veide kalbėjo atletas. – Bet šiaip nesu tas, kuris daug šneka ir panašiai.“

„Pieno žvaigždėse“ šį sezoną netrūksta permainų – komandą jau paliko 4 krepšininkai, o juos pakeitė 3 naujokai. Nepaisant dažnų pasikeitimų, J. Tamulis patikino, jog komandos rūbinėje atmosfera – puiki.

„Turime patyrusius lietuvius, atmosfera puiki, užsieniečiai yra geri, todėl viskas – tvarkoje“, – tikino J. Tamulis.

Nuotr. L.Šilkaitis

Pasvalyje krepšininkui tenka rungtyniauti tiek lengvojo krašto puolėjo, tiek atakuojančio gynėjo pozicijose ir būtent pastarojoje J. Tamulis yra įpratęs žaisti visos karjeros metu.

„Didelio labai skirtumo, kurioje pozicijoje žaisti nėra, bet žinoma, atakuojančio gynėjo vieta man yra priimtinesnė“, – teigė „Pieno žvaigždžių“ krepšininkas.

Pasvaliečiai sugrįžusį J. Tamulį pasitiko su dideliu džiaugsmu – arenoje pakabino plakatą skirtą gynėjui, o po rungtynių krepšininkas yra fanų taikinys numeris 1, su kuriuo norima nusifotografuoti.

„Žaidžiau du metus čia, žmonės pažįsta, fanai tie patys. Gavau ir žinučių prieš atvykstant, pasveikino ir šiltai sutiko visi ir tikrai džiaugiuosi dėl to“, – sakė J. Tamulis.

Nuotr. L.Šilkaitis

Kėdainietis „Betsafe-LKL“ pirmenybėse spėjo sužaisti dvejas rungtynes, per kurias vidutiniškai per 20 minučių rinko po 9,5 taško.

Vis dėlto, paklaustas apie asmeninius tikslus, krepšininkas tikino, jog nėra išsikėlęs kažkokių statistinių skaičių, kurie jį tenkintų po sezono Pasvalyje.

„Stengsiuosi asmeniškai kuo tvirčiau ir stabiliau užsibaigti sezoną, bet šiaip neturiu nusistatęs kažkokių statistinių rodiklių. Stengsiuosi daryti, ką moku geriausiai, įnešti energijos ir žiūrėsime kaip gausis“, – baigė snaiperis.

Šį vakarą pasvaliečiai Aukštaitijos derbyje Panevėžyje 18 val. 15 min. sieks palaužti vietos „Lietkabelį“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris