Pirmąkart namie pralaimėjęs „Lietkabelis“ užleido antrą vietą „Rytui“
LKL/BNS nuotr.

Pirmąkart namie pralaimėjęs „Lietkabelis“ užleido antrą vietą „Rytui“

Autorius: LKL.lt
2020-03-07

Iki šių rungtynių Panevėžio „Lietkabelis“ buvo iškovojęs 11 pergalių iš eilės namuose. Pasvalio „Pieno žvaigždės“ į sunkiausią tvirtovę „Betsafe–LKL“ pirmenybėse atvažiavo kautis ir išsivežė pergalę rezultatu 81:67 (16:17, 20:15, 28:12, 17:23)

Šis pralaimėjimas panevėžiečiams itin skaudus turnyrinės lentelės atžvilgiu. Vilniaus „Rytas“ namuose susitvarkė su Kėdainių „Nevėžiu“, o „Lietkabelio“ kluptelėjimas lėmė, jog vilniečiai pakilo į antrąją turnyrinės lentelės vietą.

Iki tol „Lietkabelis“ du mėnesius karaliavo antroje pozicijoje.

„Pieno žvaigždėms“ ši pergalė labai svarbi – pasvaliečiai turi viena pergale daugiau nei „Šiauliai“ ir įsitaisė septintoje turnyrinės lentelės vietoje.

„Pieno žvaigždės“ pranašumą susikrovė trečiajame kėlinyje. „Lietkabelis“ atrodė pavargęs po rungtynių Čempionų lygoje – pro šalį skriejo tiek tolimi metimai, tiek lengvi metimai iš po krepšio. Tuo tarpu pasvaliečiai greitose atakose baudė namų komandą ir vienu metu įgijo net 20 taškų pranašumą (64:44).

Įspūdingas rungtynes „Pieno žvaigždžių“ gretose sužaidė Johnas Gillonas. Amerikietis dažnai bausdavo varžovus savo greičiu ir tik atsikovojęs kamuolį „nuo kranto iki kranto“ užbaigdavo atakas. Įžaidėjas pelnė 34 taškus ir surinko 35 naudingumo balus. Tai yra antras rezultatyviausias žaidėjo pasirodymas šį sezoną.

Nemaloniu siurprizu „Lietkabelio“ vyr. treneriui Nenadui Čanakui tapo pasvaliečių naujokas Danielis Amigo. Vidurio puolėjas savo debiutinėse rungtynėse atseikėjo 11 taškų ir surinko 16 naudingumo balų.

„Lietkabelio“ gretose dviženklį naudingumą fiksavo tik Željko Šakičius. Kroatas pelnė 15 taškų ir surinko 19 naudingumo balų.

Panevėžiečių pralaimėjimą lėmė prastas pataikymas. Dvitaškius „Lietkabelis“ realizavo 52 proc. tikslumu, o tritaškiai krito labai retai – 24 proc.

Pirmoje rungtynių dalyje abi komandos demonstravo bedantį puolimą. Aukštą žaidimo tempą mėgstančios palaikyti „Pieno žvaigždės“ nesugebėjo pasinaudoti savo pagrindiniu ginklu – tritaškiais metimais.

Pro šalį šaudė net tokie snaiperiai kaip Miha Lapornikas, o bendras komandos toliašaudės artilerijos rezultatas buvo 1 iš 12 tritaškių.

Gynyboje pasvaliečiai protingai spaudėsi po krepšiu ir vertė „Lietkabelį“ mesti kuo daugiau tritaškių. Bent pirmoje rungtynių pusėje tokia taktika pasiteisino – panevėžiečiai realizavo 5 iš 20 tolimų metimų.

Taiklių metimų stokojusią pirmą pusę iliustravo skaičiai švieslentėje po 20 minučių kovos – 36:32 pasvaliečių naudai.

Energijos stokojusiam „Lietkabeliui“ daugiausiai problemų kėlė Johno Gillono ir Pauliaus Petrilevičiaus duetas. Jie atitinkamai pelnė 16 ir 11 taškų, o J. Gillonas iki pertraukos pataikė 6 mestus metimus iš 7.

Itin sudėtingai varžovų rizikas sekėsi realizuoti panevėžiečių gynėjui Vyteniui Lipkevičiui. Jis iki pertraukos išmetė net 8 tolimus metimus, tačiau tikslą pasiekė tik 2 bandymai.

„Manau, kad esame šviežesni už Panevėžį, bet laikomės savo plano ir atliekame trenerio sugalvotus dalykus“, – varžovų išsekimą po dvikovos Čempionų lygoje pažymėjo Paulius Petrilevičiaus ir iškulniavo į rūbinę.

Po pertraukos „Cido“ arenoje prasidėjo „Pieno žvaigždžių“ siausmas. Įspūdingai varžovus surakinę pasvaliečiai per kėlinį „Lietkabeliui“ leido pelnyti tik 12 taškų, o patys atsakė 28 taškais.

Po tokio spurto ir įgito 20 taškų pranašumo pasvaliečiai ketvirtajame kėlinyje atsilaikė nuo bandymų kilti lemiamam šturmui ir tapo pirmaja komanda laimėjusia Panevėžyje šį sezoną.

„Sveikinimai Pasvaliui, jie buvo geresnė komanda. Aš prisiimu pilną atsakomybę už pralaimėjimą, neparuošiau komandos. Nėra ką ir pasakyti daugiau“, – nedaugžodžiavo Nenadas Čanakas.

„Sveikinimai „Pieno žvaigždžių“ kolektyvui, smagi pergalė. Džiaugiamės ne tik pergalę, bet ir kaip ji iškovota. Tikrai buvo nebloga gynyba. Jei išimti tris ar keturias ketvirtojo kėlinio minutes, kai davėme jiems lengvų taškų, tai rungtynės labai vykusios gynyboje“, – kalbėjo pasvaliečių pergalės kalvis vyr. treneris Gediminas Petrauskas

„Lietkabelis“: Željko Šakičius 15 (3/9 met., 6 atk. kam., 19 naud. bal.), Vytenis Lipkevičius 14 (3/11 trit.), Tomas Dimša 12 taškų.

„Pieno žvaigždės“: Johnas Gillonas 34 (10/11 dvit., 3/5 trit., 5/6 baud. met., 35 naud. bal.), Paulius Petrilevičius 13 (6/9 met., 5 atk. kam.), Danielis Amigo 11 (7/8 baud. met., 16 naud. bal.), Michaelas Bruesewitzas (15 atk. kam., 23 naud. bal.) ir Miha Lapornikas po 9 taškus.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris