Į esportą žengusi Prienų ekipa: „Kol kas parodėme tik apie 40 procentų savo žaidimo"
Foto: LKL/BNS

Į esportą žengusi Prienų ekipa: „Kol kas parodėme tik apie 40 procentų savo žaidimo"

Autorius: bcprienai.lt
2020-03-28

Tarptautiniuose turnyruose besikaunanti Prienų „CBet“ Gaming ekipos esporto komanda neleidžia pamiršti taip visų jau spėto pasiilgti krepšinio. NBA 2K20 žaidimo platformoje rungtyniaujančios mūsų esporto komandos kapitonas Mindaugas Norvilas pasidalijo mintimis apie komandos ateitį.

„Svarbiausiu komandiniu tikslu išlieka sėkmingai dalyvauti tarptautiniuose turnyruose ir stengtis užimti kuo aukštesnę vietą, taip tobulinant komandinį žaidimą“, – pabrėžė esporto komandos kapitonas. „CBet“ ekipa jau spėjo sudalyvauti viename stipriausių Europos turnyrų „MPBA Euro league“, kur savo grupėje buvo užimta trečioji vieta iš penkių komandų.

Šiame turnyre rungtyniavo ir tradiciniam krepšinio pasauliui pažįstama, Europos taurėje besikaunančios Nantero „92“ ekipos, „JSF Nanterre Gaming“ komanda. Visgi, pasak „CBet“ esporto ekipos kapitono M. Norvilo kautis su stipriausiomis komandomis nėra lengva: „Turnyruose svarbiausia save suvaldyti psichologiškai, nes lengvų pergalių niekada nebūna.“

Šiuo metu „CBet“ esporto komanda dalyvauja prancūzų organizuojamame „Buzzer Beater“ tarptautiniame turnyre. Per šešerias sužaistas rungtynes prieniečiai yra iškovoję dvi pergales ir grupėje užimdami trečiąją vietą vis dar turi galimybių prasibrauti į tolimesnį etapą (iš grupės į kitą etapą patenka dvi stipriausios komandos).

Komandos planuose – netrukus prasidėsiantis ir dar vienas tarptautinis turnyras, organizuojamas „NBA2KCONTEST & NICECACTUS“ kompanijos. Šis turnyras bus organizuojamas atkrintamųjų varžybų principu, tad laiko pasitaisyti nebus (pralaimėjus rungtynes – turnyras bus baigtas). Verta pažymėti, jog šiame turnyre išvysime ir krepšinio pasauliui jau pažįstamų komandų atstovų, tokių kaip Ulmo „Ratiopharm“, Miuncheno „Bayern“ (abu Vokietija). Taip pat turnyre dalyvaus ir kita komanda iš Lietuvos – Panevėžio „Lietkabelis“.

„CBet“ esporto ekipos kapitonas M. Norvilas žvelgia itin optimistiškai, kalbėdamas apie komandos ateitį: „Kol kas parodėme tik apie 40 procentų savo žaidimo. Sustiprinę gynybą ir vengdami klaidų pasieksime žymiai geresnių rezultatų.“

Pačios NBA 2K20 žaidimo esporto rungtynės vyksta gana paprastu principu – kiekvienas komandos žaidėjas valdo savo asmeniškai susikurtą žaidėją NBA 2k20 žaidime (kiekvienas valdo savo žaidėją, o ne vienas žmogus valdo visus penkis). Tai reiškia, jog penki žmones kaunasi prieš penkis kitus žmones, tarsi tikrame krepšinyje, tačiau viskas vyksta virtualioje erdvėje (NBA 2K20 žaidime) ir be keitimų. Kėliniai vyksta po penkias minutes, priešingai nei mums įprasti 10 minučių trukmės ketvirčiai.

Verta pažymėti, jog kiekvienas žaidėjas NBA 2K20 žaidime pasižymi išskirtinėmis stipriosiomis ir silpnosiomis pusėmis. Pavyzdžiui, geras metikas iš toli bus silpnesnis gynyboje po krepšiu, o tuo tarpu tvirto sudėjimo aukštaūgis, dominuojantis po krepšiu bus prastas metikas iš tolimos distancijos ir t.t.

Artimiausias rungtynes „CBet“ esporto komanda žais jau šį sekmadienį (kovo 29 dieną), 22 valandą „Buzzer Beater“ tarptautiniame turnyre su „Fist 2k EU“ ekipa. Tiesioginę transliaciją nuo 22 val. galėsite stebėti Prienų „CBet“ klubo „Facebook“ profilyje (nuoroda). Taip pat, visa svarbiausia informacija apie esporto komandos rungtynes bus talpinama Prienų „CBet“ klubo „Facebook“ bei „Instagram“ profiliuose.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris