Š. Jasikevičius: „Labiausiai iš šio sezono įstrigo du titulai ir charakteris“
Foto: LKL/BNS

Š. Jasikevičius: „Labiausiai iš šio sezono įstrigo du titulai ir charakteris“

Autorius: zalgiris.lt
2020-06-01

„Betsafe–LKL“ nutraukus sezoną Kauno „Žalgirio“ komanda iki gegužės 25-osios dar gyveno laukimu ir galvojo apie galimą Eurolygos sezono pratęsimą. Vis tik Eurolygos sezonas buvo nutrauktas ir žalgiriečiams prasidėjo atostogos.

Tiesa, atostogos prasidėjo tik žaidėjams – klubo vadovams ir treneriams dabar prasideda darbymetis galvojant apie artėjančio sezono komandą.

Apie tai galvoja ir „Žalgirio“ komandos vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius, kuris „Žalgirio“ arenoje dalijosi mintimis apie jau pasibaigusį sezoną, „Žalgirio“ komandą ir situaciją Europos krepšinyje.

„Kokia situacija bebūtų – sezoną atsiminsime dėl pandemijos. Jau kelis mėnesius vien apie tai yra šnekama, diskutuojama ir visos kitos temos nueina į antrą eilę“, – bene pagrindinį sezono akcentą kalbėdamas su „Žalgiris TV“ išskyrė Š.Jasikevičius.

Pandemiją į šoną greitai nustūmęs 44-erių kaunietis nieko nelaukęs perėjo prie širdžiai mielesnės temos – krepšinio.

„Iš krepšinio pusės sezonas, nors ir buvo labai sunkus, man patiko. Maloniausia, kad vyrai nepasidavė ir pakilo iš pačios apačios. Tai man yra svarbiausia, nes charakteris mūsų profesijoje, kaip ir bet kurioje kitoje profesijoje, yra svarbiausias dalykas. Sezoną užbaigėme su dviem titulais, kas taip pat yra gerai, nes Europoje tą pasieks nedaug komandų. Labiausiai iš šio sezono įstrigo du titulai ir charakteris“, – pasakojo komandą nuo 2016-ųjų metų treniruojantis strategas.

Įspūdingą krepšininko karjerą turėjusio ir dabar titulus trenerio kėdėje skinančio Š.Jasikevičiaus nuomone, paskelbus apie Eurolygos sezono pabaigą krepšinio rinkoje turėtų pradėti judėti ledai, tačiau jam pačiam dėliotis planų dar nelabai išeina.

„Nelabai išeina dėliotis tų planų. Aišku, mes viską daugiau ar mažiau žinome, nes planai yra dėliojami absoliučiai visada net ir sezono metu, tad idėjos yra. Žinome, kas vyksta su žaidėjais, su jais ir jų agentais kalbasi mūsų vadovai. Nėra taip, kad per karantiną dirbame mažiau.

Sunku galvoti apie šią komandą, kadangi labai mažai žaidėjų yra laisvi agentai. Daugelis turi įvairių opcijų, pliusų. Dar yra anksti apie tai kalbėti. Pagrindinis dalykas yra išsaugoti visus žaidėjus, bet dabar tai jau ne trenerio rankose“, – kalbėjo Kaune sirgalių numylėtiniu tapęs komandos vyr. treneris.

Dirbdamas Kauno „Žalgirio“ komandos vyriausiuoju treneriu Š.Jasikevičius jau penkiskart tapo LKL čempionu, triskart iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę ir tiek pat kartų buvo pripažintas geriausiu LKL metų treneriu.

&

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris