Iš „Betsafe–LKL“ į Arizoną keliaujantys talentai: „Manau, kad turėsime gerą ryšį“
LKL / BNS nuotr.

Iš „Betsafe–LKL“ į Arizoną keliaujantys talentai: „Manau, kad turėsime gerą ryšį“

Autorius: Lukas Jančiauskas, LKL.lt
2020-06-02

Pasibaigus „Betsafe–LKL“ sezonui Ąžuolas Tubelis bei Kerras Kriisa nusprendė keltis už Atlanto. Jaunieji Lietuvos ir Estijos talentai savo jėgas suvienys Arizonos universitete, kurio garbę gins NCAA čempionate. Apie naująjį karjeros etapą krepšininkai kalbėjo su LKL.lt.

Apie savo pasirinkimą palikti Lietuvą ir keltis į Arizoną K. Kriisa paskelbė dar balandžio viduryje, o po kiek daugiau nei mėnesio taip pat pasielgė ir Ą. Tubelis.

Tiek lietuvis, tiek estas neslepia, kad nuspręsti palikti Lietuvą ir keltis į NCAA jiems nebuvo lengva.

„Šiandien teko priimti kol kas bene sunkiausią sprendimą gyvenime“ – socialiniuose tinkluose rašė 18–metis Ą. Tubelis.

K. Kriisa teigė, kad sprendimą priėmė ne per vieną dieną. „Priklausiau „Žalgiriui“, buvau klubo dalimi. Visgi sezono metu pradėjau atidžiau sekti NCAA ir nusprendžiau pasinaudoti tokia proga, kuri gali nebepasitaikyti“, – apie savo pasirinkimą kalbėjo estas.

Abu žaidėjai praėjusiame sezone debiutavo „Betsafe–LKL“ čempionate.

19–metis K. Kriisa atstovaudamas Prienų ekipai sužaidė 10 rungtynių, per kurias rinkdavo po 4,1 taško ir 2,2 rezultatyvaus perdavimo. Sėkmingiausias rungtynes gynėjas turėjo lapkričio 16 dieną, kai Vilniuje į „Ryto“ krepšį įmetė 12 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Estas mano, kad patirtis profesionaliame krepšinyje jam turėtų tapti pranašumu prieš NCAA koledžų studentus.

„Buvau didžiajame krepšinyje, treniravausi su Šarūno Jasikevičiaus komanda. Komandos draugai, kurie jau yra rungtyniavę koledže, davė daug naudingų patarimų“, – teigė K. Kriisa.

„Ryto“ sistemoje augęs Ą. Tubelis taip pat tvirtina, kad žaidimas „Betsafe–LKL“ jam suteikė naudos: „Supratau, kas yra vyrų krepšinis, pajaučiau tikrus greičius ir jėgą po krepšiais.“

Lietuvis „Betsafe–LKL“ spėjo sužaisti 6 rungtynes, per kurias rinko po 3,2 taško ir 2,1 atkovoto kamuolio. Paklaustas apie įstrigusias akimirkas, vilnietis išskyrė vasario 1-ąją įvykusį mačą su „Šiaulių“ ekipa, kai pelnė 11 taškų.

„Tikiu, kad mano karjera sostinės komandoje dar nėra baigta ir mūsų keliai ateityje dar susitiks” – bent kuriam laikui atsisveikindamas su Vilniaus ekipa teigė Ą. Tubelis.

Per pastaruosius dvejus metus Ą. Tubeliui ir K. Kriisai ne kartą teko akis į akį susidurti atstovaujant Kauno „Žalgirio“ bei Vilniaus „Ryto“ dublerių ekipoms. Vis dėlto jaunieji talentai buvusią priešpriešą jau spėjo pamiršti.

„Kalbėjome su Ąžuolu, esu laimingas, kad jis irgi čia, nes kartu bus lengviau adaptuotis. Manau, kad turėsime gerą ryšį“, – naujuoju komandos draugu džiaugėsi K. Kriisa.

Arizonos universitetas išugdė ne vieną NBA duris pravėrusį krepšininką, tačiau estas teigė puikiai suprantantis, kad žaidimo minutes teks užsitarnauti: „Turiu būti vyras ir stovėti už save, darbu pelnyti vaidmenį komandoje.“ 

Praėjusią savaitę Arizonos universiteto trenerių štabą papildė NBA ir NCAA čempionas Jasonas Terry.

Ypač šio specialisto atvykimu džiaugiasi K. Kriisa, nekantraujantis semtis patirties iš daug mačiusio J. Terry: „Tai buvo puikios naujienos, esu sujaudintas galimybės dirbti su tokiu patyrusiu žmogumi.“

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris