„Ryto“ vairą perima D. Kairys
Foto: LKL/BNS

„Ryto“ vairą perima D. Kairys

Autorius: rytasvilnius.lt
2020-06-09

Vilniaus „Ryto“ komandos vyriausiuoju treneriu tapo Donaldas Kairys. Nors 43-ejų metų krepšinio specialistas turėjo dar metus galiojančią ir gerokai pelningesnę sutartį su Saratovo „Avtodor“, sulaukęs „Ryto“ kvietimo, priėmė jį ilgai neatidėliodamas. 

„Rytas“ su D. Kairiu pasirašė trejų metų sutartį. 

„Priimant sprendimą, pinigai man tikrai nebuvo svarbiausias dalykas. Kur kas svarbiau galimybė įdomiai dirbti. „Ryto“ klubas žinomas visoje Europoje, miestas turi gilias krepšinio tradicijas. Komanda turi puikius fanus ir tikiu, kad visi drauge mes deramai atstovausime Vilniui, – kalbėjo naujasis „Ryto“ treneris D. Kairys. – Man tinka klubo vadovų vizija. Imponuoja jaunimo rengimo programa, kuri tikrai išaugino ne vieną potencialų Lietuvos vyrų rinktinės žaidėją. Džiaugiuosi, kad šiame karjeros etape esu čia.“

Vilniaus „Ryto“ vadovai pokalbyje su nauju vyriausiuoju treneriu liko itin patenkinti jo požiūriu į darbą ir komandos viziją. Nors organizacija ir neturės didelių finansinių resursų, sieks kelti sau pačius aukščiausius tikslus ir padėti atsiskleisti jauniesiems žaidėjams. 

„Donaldo atvykimas į klubą – didelis laimėjimas sostinės krepšinio sistemai. Treneriui tik 43-eji, tačiau per savo karjerą jis jau spėjo prisidėti prie pergalių Lietuvos vyrų rinktinėje, Eurolygoje, NBA.

Tikime, kad jo vedama komanda puikiai reprezentuos Vilnių, demonstruos tvirtą ir vieningą charakterį“, – naujo trenerio atėjimą komentavo Vilniaus „Ryto“ valdybos pirmininkas Adomas Bužinskas. 

„Esame labai dėkingi Donaldui už jo sportinį interesą. Jis jaučia didelę aistrą šiam darbui. Yra daug savybių, kurios „Ryto“ organizacijai atrodo labai patraukliai. Džiaugiamės, kad pavyko susitarti greitai ir neprarasime laiko kartu imdamiesi ateinančio sezono komandos komplektacijos“, – kalbėjo komandos generalinis direktorius Rolandas Jarutis.  

D. Kairys vasario mėnesį tapo „Avtodor“ treneriu, prieš tai dirbo Kęstučio Kemzūros asistentu Pirėjo „Olympiakos“ klube. 2017-2019 metais specialistas dirbo Talino „Kalev“ vyriausiuoju treneriu ir dvejus metus buvo pripažintas geriausiu Estijos metų treneriu. Su „Kalev“ komanda D. Kairys pateko į VTB čempionato atkrintamąsias varžybas. 

Būdamas Lietuvos rinktinės trenerio asistentu, D. Kairys iškovojo Europos ir pasaulio krepšinio čempionatų bronzos medalius. Rinktinės trenerių štabe jis dirbo ir 2008-ųjų metų olimpinėse žaidynėse. 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris