Iš Vokietijos grįžtantis D. Baslykas papildė „Šiaulius“
Foto: LKL/BNS

Iš Vokietijos grįžtantis D. Baslykas papildė „Šiaulius“

Autorius: bcsiauliai.lt
2020-07-28

Iš Vokietijos į Lietuvą sugrįžęs 197 cm ūgio puolėjas Danielis Baslykas savo ateitį susiejo su Šiaulių miesto komanda. Krepšininkas padėjo parašą ant ketverių metų sutarties. 

Vilniaus „Ryto“ sistemoje užaugęs 19-metis D.Baslykas 2018-2019 m. sezone atstovavo sostinės klubui Regionų krepšinio lygos (RKL) čempionate, kur vidutiniškai pelnydavo po 13,2 taško, atkovodavo po 8,2 kamuolio, atlikdavo po 2,9 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo po 1,8 kamuolio ir rinkdavo po 17,1 naudingumo balo.

Eurolygos jaunimo turnyre „Ryto“ marškinėlius jis vilkėjo 7 rungtynėse, kuriose vidutiniškai per 20,9 minutės metė po 8,1 taško, atkovojo po 2 kamuolius bei atliko po 2 rezultatyvius perdavimus.

Netrukus jaunasis krepšininkas sulaukė Vokietijos Bundeslygoje rungtyniaujančio Veisenfelso „Mitteldeutscher“ dėmesio ir, pasirašęs trejų metų sutartį, praėjusi sezoną jau žaidė šio klubo dublerių komandoje „BSW Sixers“. 

Vis tik didelio pasitikėjimo Vokietijoje jis nesulaukė ir aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 8,6 minutės, per kurias rinko po 3,9 taško, atkovodavo po 1,1 kamuolio ir atlikdavo po 0,9 rezultatyvaus perdavimo.

Tuo pačiu D.Baslykas sulaukė ir debiuto Bundeslygoje, kur simboliškai pasirodė aikštelėje dvikovose su Bairoito „Medi Bayreuth“ ir su Berlyno „Alba“, kuriai atstovavo Rokas Giedraitis, komandomis.

Nusprendęs pasukti kitu keliu, liepą krepšininkas atvyko į „Šiaulių“ klubo organizuotą peržiūrą, joje patraukė trenerių akį ir buvo nuspręsta jį pakviesti į komandą.

„Jaunas ir perspektyvus krepšininkas papildė mūsų gretas. Tai universalus žaidėjas, galintis mesti iš toli, galintis aštrinti žaidimą, surasti laisvus komandos draugus, taip pat nevengia dirbti gynyboje. Žiūrime į ateitį, todėl pasirašėme ilgalaikę sutartį. Būsimame sezone jam vietos pagrindinėje sudėtyje dar nematome, todėl Danielį skolinsime, kad jis gautų žaidimo laiko ir tobulėtų“, – sakė klubo sporto direktorius Mindaugas Žukauskas.

Tarpsezoniu prie komandos jau prisijungė legionieriai Ryanas Andersonas, Sethas Leday ir Elvaras Fridrikssonas, taip pat Denisas Krestininas, Martynas Varnas, Jonas Paukštė ir Ernestas Jonkus. Galiojančias sutartis turi Aurimas Urbonas, Justas Furmanavičius, Eimantas Stankevičius ir Paulius Danusevičius.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris