„Žalgirį“ papildęs S. Vasturia: „Nekantrauju pradėti sezoną“
Foto: zalgiris.lt

„Žalgirį“ papildęs S. Vasturia: „Nekantrauju pradėti sezoną“

Autorius: zalgiris.lt
2020-08-15

Pirmuoju Kauno „Žalgirio“ naujoku šią vasarą tapęs Steve‘as Vasturia su Lietuvos čempionais jau lieja prakaitą „Žalgirio“ arenoje ir ruošiasi artėjančiam sezonui.

25-erių amerikietis į Kauną persikėlė iš Vechtos „RASTA“ ekipos, o prieš tai dar rungtyniavo Berlyno ALBA ir „Palencia“ klubuose.

Po pirmosios oficialios treniruotės naujoje ekipoje gynėjas pasidalijo mintimis su „Žalgiris TV“ komanda.

„Nuo pat persikėlimo į Europą „Žalgiris“ buvo man girdėtas vardas ir stebima komanda. Nuostabus jausmas tapti tokios puikios komandos dalimi. Visi vyrukai nori žaisti aukščiausiame lygyje ir varžytis Eurolygoje. Būnant Ispanijoje ir Vokietijoje buvo šaunu stebėti Eurolygą, kurioje tiek daug gerų komandų ir žaidėjų. Čia yra aukščiausias lygis ir manau, kad tai bus puikus iššūkis. Esu pasirengęs mokytis ir tapti geresniu“, – pasakojo naujasis žalgirietis.

Nors buvusio Martino Gebeno komandos draugo NCAA pirmenybėse Lietuvoje laukia nemenka konkurencija, S.Vasturia tikina, kad yra tam pasiruošęs.

„Kiekvienas čia yra tam, kad varžytųsi, o pagrindinis tikslas yra pergalės. Manau, kad atvykus čia mano darbas yra kovoti, o treniruotėse ir rungtynėse daryti viską, kad padėčiau. Mano ir komandos tikslai yra laimėti kiek įmanoma daugiau rungtynių. Manau, kad turime puikią komandą ir nekantrauju pradėti sezoną. Tikiuosi, kad neturėsime problemų ir užbaigsime sezoną“, – apie artėjančio sezono tikslus kalbėjo ekipos naujokas.

Praėjusiame sezone FIBA Čempionų lygoje S.Vasturia per rungtynes vidutiniškai pelnė po 11,8 taško, atkovojo po 4 kamuolius ir atliko po 5,3 rezultatyvaus perdavimo per 30 minučių. Vokietijos pirmenybėse jo rodikliai buvo panašūs – 13,4 taško, 3,7 atkovoto kamuolio ir 4,9 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

„Aikštėje daugiau ar mažiau darau viską. Galiu valdyti kamuolį, o metimai yra tai, ką stengiuosi duoti kiekvienai komandai, kurioje žaidžiu. Kaip žaidėjas visada atiduodu 110 procentų savęs ir prie komandos prisidedu įvairiais būdais. Kuriu komandos draugams, pelnau taškus. Stengiuosi daryti visko po truputį“, – savo žaidimo stipriąsias puses išskyrė naujasis 32-ojo „Žalgirio“ marškinėlių numerio savininkas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris