Komplektacija baigta: paskutiniuoju „Juventus“ naujoku tapo NBA patirties turintis amerikietis
Foto: utenosjuventus.lt

Komplektacija baigta: paskutiniuoju „Juventus“ naujoku tapo NBA patirties turintis amerikietis

Autorius: utenosjuventus.lt
2020-08-19

Utenos „Juventus“ klubas baigė komplektuoti sudėtį 2020/2021 metų sezonui. Paskutiniuoju komandos žaidėju tapo ne vienoje komandoje žibėjęs 29 metų 198 cm ūgio amerikietis Glenas Rice‘as jaunesnysis. Su krepšininku pasirašyta vienerių metų sutartis.

2013 metais G.Rice‘as jaunesnysis savo pavardę išgirdo NBA naujokų biržoje. Amerikietį 35 šaukimu pasirinko Filadelfijos „76ers“, tačiau krepšininkas iškarto buvo išmainytas į Vašingtono „Wizards“. NBA lygoje krepšininkais sužaidė 16 rungtynių.

2017 metais krepšininkas pasirašė sutartį su Izraelio lygoje rungtyniaujančia Hapoelio „Holon“ ekipa bei debiutavo Europoje. Jau debiutiniame sezone Senajame žemyne puolėjas buvo tiesiog nesustabdomas – per beveik 32 aikštelėje praleistas minutes pelnė po 23,8 taško (58,3 proc. dvitaškių, 31,8 proc. tritaškių, 78,8 proc. baudų), atkovojo po 7,9 kamuoliu, atliko po 4,8 rezultatyvaus perdavimo bei rinko po 28,6 naudingumo balo.

Finalinėse Izraelio taurės rungtynėse G.Rice‘as jaunesnysis pelnė 28 taškus, atkovojo 8 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus bei pataikė lemiamą rungtynių metimą, o jo atstovaujama „Holon“ ekipa palaužė Tel Avivo „Macabi“ krepšininkus bei triumfavo finale.

Tiesa, sėkmingą sezoną Izraelyje nustelbė konfliktas su „Holon“ klubo kapitonu Guy Pnini. Treniruotės metu krepšininkai susiginčijo, amerikietis smogė komandos kapitonui į veidą. Po šio incidento G.Pnini atsidūrė ligoninėje, o amerikietis buvo atleistas.

„Žinome, jog šis žaidėjas yra skandalistas už aikštelės ribų, tačiau tuo pačiu tai yra įspūdingo talento žaidėjas aikštelėje. Jo galimybės – milžiniškos. Daug kalbėjome tiek su krepšininku, tiek su jo agentu. Jie supranta, kad žaidėjui reikia vieno gero sezono vėl grįžti į didelių arba net labai didelių pinigų lentyną. Žaidėjas pasirengęs dirbti, o mes pasirengę jam suteikti galimybę.

Esame rungtyniavę prieš šį krepšininką Čempionų lygoje. Jau tada matėsi, kad tai nėra eilinis žaidėjas, nes aikštelėje prieš jį neturėjome jokių priešnuodžių. Tai parodo ir statistika, nes visur, kur jis žaidė, skaičiai buvo tiesiog įspūdingi. Dėl jo žaidimo nekyla abejonių, klausimas yra dėl žaidėjo charakterio. Tačiau treneris pasirengęs iššūkiams, kaip pats sako, mėgsta dirbti su blogiukais, tad į viską žiūrime pozityviai“, – teigė „Juventus“ komandos direktorius Eimantas Skersis.

2018 metais Glenas Rice‘as jaunesnysis susižėrė daugybę apdovanojimu – buvo pripažintas Izraelio taurės turnyro naudingiausiu žaidėju, rezultatyviausiu Izraelio lygos žaidėju bei pateko į Izraelio „Visų žvaigždžių“ sąrašą.

Atsisveikinęs su Izraelio klubu, G.Rice‘as jaunesnysis pakeliavo po įvairias krepšinio šalis. Spėjo parungtyniauti Puerto Rike (vid. 21,5 tšk., 5 atk. kam., 4 rez. perd.), Meksikoje (vid. 22,2 tšk., 6,7 atk. kam., 5,6 rez. perd.), Argentinoje (vid. 14,7  tšk., 4 atk. ka., 2,7 rez. perd.), o praėjusį sezoną baigė Australijoje.

Šios šalies pirmenybėse puolėjas sužaidė tris susitikimus, per kuriuos rinko po 25 taškus, atkovojo po 7 kamuolius bei atliko po 4 rezultatyvius perdavimus. Nors demonstravo įspūdingą žaidimą, charakteris G.Rice‘ui jaunesniajam vėl pakišo koją. Krepšininkas įsivėlė į muštynes prie vieno naktinio klubo ir buvo atleistas iš komandos.

Pasirašęs sutartį su amerikiečiu, Utenos „Juventus“ klubas baigė komplektaciją artėjančiam sezonui. Komanda jau pradėjo pasiruošimą Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe“ – LKL) čempionatui, o pirmąsias naujojo sezono rungtynes žais rugsėjo 19 dieną Vilniuje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris