„Nevėžio“ sporto direktorius: „Norisi, kad jaunimas iš mūsų išeitų ne tik į Eurolygą, bet ir NBA“
Foto: LKL/BNS

„Nevėžio“ sporto direktorius: „Norisi, kad jaunimas iš mūsų išeitų ne tik į Eurolygą, bet ir NBA“

Autorius: LKL.lt
2020-08-28

Iki naujojo „Betsafe–LKL“ sezono pradžios likus kiek daugiau nei mėnesiui, lygos komandos baigia komplektuoti savo sudėtis ir ruošiasi naujai, iššūkių kupinai, kelionei čempionų titulo link.

LKL.lt apžvelgs visas dešimt lygos komandų, svarbiausius jų vasaros darbus, didžiausius tarpsezonio laimėjimus ir netektis, galutinę sudėtį ir, žinoma, galimybes bei tikslus. Šįkart – pažintis su Kėdainių „Nevėžiu“.

Praėjęs sezonas Kėdainiuose žymėjo naujos eros pradžią. Pasikeitę klubo vadovai deklaravo norą tapti tramplinu į aukštesnį lygį jauniems ir talentingiems žaidėjams. Be to, už ekipos vairo atsistojo Marius Kiltinavičius, kuriam tai buvo vos pirmasis sezonas vadovaujant „Betsafe–LKL“ komandai.

Sezonui pasibaigus kovo mėnesį, „Nevėžis“ turnyrinėje lentelėje liko paskutinis, tačiau pavieniuose mačuose sugebėjo įkasti ir tokioms komandoms kaip „Rytas“, „Neptūnas“ ar „Lietkabelis“. Tai leidžia tikėtis, kad panašių išsišokimų galime sulaukti ir šiemet.

Atsisveikinę su komandos lyderiais ir pasipildę naujais krepšininkais, kėdainiečiai vėl kibs į atlapus lygos favoritams.

„Pagal savo galimybes padirbėjome maksimaliai gerai, nemanau, kad kažką geresnio galėtume surinkti“, – vasaros darbais džiaugėsi ekipos strategas.

Praėjęs sezonas. 10 vieta. 6 pergalės ir 18 pralaimėjimų.

Treneris. Marius Kiltinavičius.

Sudėtis.

Įžaidėjai: Vaidas Kariniauskas, Sedrickas Barefieldas, Domantas Vilys.

Atakuojantys gynėjai: Panagiotis Kalaitzakis, Justas Tamulis, Abramo Canka, Martynas Pocevičius.

Lengvojo krašto puolėjai: Julius Kazakauskas, Matas Razbadauskas.

Sunkiojo krašto puolėjai:, Arielis Hukporti, Grantas Vasiliauskas.

Vidurio puolėjai: Vaidas Čepukaitis, Ignas Lukošius.

Didžiausi vasaros laimėjimai. Abramo Canka ir Arielis Hukporti.

Liepos pradžioje „Nevėžį“ papildę talentai iš Italijos ir Vokietijos tapo skambiausiais vasaros pirkiniais. Šie žaidėjai atitinka klubo viziją ir pretenduoja tapti kitais iš čia į ryškesnius klubus sparnus pakėlusiais krepšininkais. Anot V. Buloto, jaunuolių patirties stoka neturėtų užkirsti kelio gauti svarbių minučių „Betsafe–LKL“ čempionate.

„Jų įsigijimas buvo nelengvas procesas, nes abu priklausė kitoms organizacijoms. A. Canka atvyko iš Romos „Stella Azzura“ akademijos, o A. Hukporti – iš Liudvigsburgo „MHP Riesen“. Tokia yra mūsų klubo strategija. Šiems žmonėms turime suteikti galimybę. Jie mūsų strategija tiki, todėl ir yra pas mus“, – įspūdingus pirkinius komentavo klubo sporto direktorius.

Taip pat lyderystės galima tikėtis ir iš įžaidėjo pozicijoje rungtyniausiančių krepšininkų. Visgi pagrindinio atakų organizatoriaus rolėje sezoną pradės ne Sedrickas Barefieldas, kurio debiutą Lietuvoje nukėlė trauma, o puikiai Lietuvos sirgaliams pažįstamas Vaidas Kariniauskas.

„Tikiu, kad Sedrickas gali būti komandos lyderis ir imtis iniciatyvos lemiamais momentais. Nežinome, kiek laiko turėsime Vaidą, bet tikim, kad ir jis mums padės – suteiks ramybės puolime, detalių išpildymo, – netikėtas korekcijas sudėtyje aptarė M. Kiltinavičius. – Be jokios abejonės, jis bus vienas svarbiausių mūsų žmonių.“

Didžiausios vasaros netektys. Georgios Kalaitzakis ir Viny Okouo.

Šie du žaidėjai praėjusiame sezone buvo itin svarbūs Kėdainių ekipai – kartu jie sukurdavo daugiau nei 22 taškus bei 23 naudingumo balus per rungtynes, tad prarastas indėlis – ryškus.

Visgi V. Bulotas teigė, kad šių žaidėjų išvykimą buvo galima nuspėti, todėl pergyventi nėra dėl ko.

„Nebuvo skaudžių netekčių, viskas buvo planuojama. Susitarimai su „Panathinaikos“ dėl G. Kalaitzakio buvo labai aiškūs. Planai pasikeitė dėl pandemijos, bet tai nebuvo nusivylimas. Taip būtų jei kontroliuotume situaciją, o čia mes to padaryti negalėjome“, – kalbėjo V. Bulotas.

Tikslai. Atkrintamosios varžybos.

Nors praėjusiame sezone nespėjome išvysti lemiamo „Nevėžio“ spurto turnyrinėje lentelėje, šiemet klubas vėl sieks žaisti atkrintamosiose.

„Tikėjome, kad ir praėjusį sezoną būtume užbaigę ne paskutiniai, bet įvyko kaip įvyko. Šiais metais mūsų uždavinys ir vėl bus žaisti atkrintamosiose varžybose ir paruošti jaunus žaidėjus aukštesniam lygiui. Norisi, kad jie iš mūsų išeitų ne tik į Eurolygą, bet ir NBA“, – ekipos siekius įvardijo V. Bulotas.

Kol kas kalbėti apie biudžetą klubo vadovai nėra linkę, tačiau jau artimiausiu metu klubo finansinė padėtis bus pristatyta viešai.

Apibendrinimas. „Nevėžio“ koziriai kovoje į atkrintamąsias – noras ir energija.

Beveik 23 metai – toks yra šiemet „Nevėžyje“ rungtyniausiančių žaidėjų amžiaus vidurkis. Žinoma, sudėtyje netrūksta ir patyrusiu žaidėjų, kurie taps savotiškais mentoriais komandos jaunimui.

„Žinoma, tai yra iššūkis. Nepatyrę žaidėjai daro jaunatviškas klaidas, ne visada gali išpildyti tai, ko iš jų reikalauja treneris, dėl to kenčia rezultatai. Kiekvienas treneris nori laimėti, o kai komanda yra pati jauniausia, pergalės ateina sunkiau“, – apie artėjančius iššūkius kalbėjo vyriausiasis treneris.

Vis tik kėdainiečiai turėtų būti kupini jėgų ir degti noru laimėti, o ar toks žaidėjų mišinys gali tapti pergalingas, pradės aiškėti naujajame „Betsafe–LKL” sezone.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris