LKL prezidento pažadas sirgaliams: sezonas žūtbūt įvyks iki pabaigos
Foto: LKL/BNS

LKL prezidento pažadas sirgaliams: sezonas žūtbūt įvyks iki pabaigos

Autorius: LKL.lt
2020-09-14

Naujasis 2020-2021 m. „Betsafe-LKL“ sezonas startuoja jau šią savaitę. Paskutinius pasiruošimo darbus atlieka ne tik čempionato komandos, bet ir pati „Betsafe-LKL“ organizacija, sirgaliams turinti vieną rimtą pažadą – sezonas tikrai vyks iki pat pabaigos.

Pirmadienį Vilniuje „Betsafe-LKL“ prezidentas Remigijus Milašius ir generalinis direktorius Romualdas Brazauskas pristatė, kaip atrodys naujasis sezonas ir dar kartą patikino, kad krepšinis Lietuvoje turi tęstis – būtent taip skamba ir naujasis šūkis: „Show must go on“.

„Čempionatas, galima sakyti, vyks bet kokiu paros metu. Visi žinome situaciją, bet gyvenimas nesustoja, krepšinio visuomenė prisitaiko ir toliau taip (be krepšinio, – aut. past.) negalima. Kovo mėnesį pasielgėme teisingai uždarydami čempionatą, o dabar jis vyks iki pabaigos“, – sakė R. Milašius.

Čempionatas prasidės jau šį savaitgalį ir vyks įprastu rėžimu – arenose nebus ribojamas žiūrovų skaičius.

Tiesa, yra paruošti trys skirtingi „Betsafe-LKL“ sezono scenarijai. Prezidentas užtikrina, kad bet kuriuo iš šių scenarijų sezono pabaigoje paaiškės naujasis Lietuvos čempionas.

„Geriausiu scenarijumi čempionatas vyks su žiūrovais. Antru atveju, čempionatas vyks, tačiau be žiūrovų. Jei kažkas keisis, jei atsiras dideli nauji židiniai, važiuotume į tam tikrus regionus ir ten rengtume turus. Mes vadovausimės Vyriausybės nurodymais. Metai bus sudėtingi, bet krepšinis vyks“, – tvirtino R. Milašius.

Prieš čempionato pradžią, siekiant užtikrinti saugumą, visiems klubams planuojama atlikti COVID-19 testus.

„LKL planuoja atlikti testus prieš sezono pradžią. Europos turnyruose dalyvaujančioms komandoms taikomi kiti reikalavimai, tačiau viskas priklausys nuo situacijos – jei reikės, reaguosime“, – užtikrino R. Brazauskas.

„Betsafe-LKL“ prezidentas pasižiaugė ir dėl rėmėjų, kurie, nepaisant pasaulį sukausčiusios situacijos, nenusisuko nuo Lietuvos krepšinio.

„Keletas rėmėjų išėjo, bet tai nedidelė dalis. Kiti atėjo. Šiai dienai galiu pasakyti, kad bendras mūsų biudžetas nuo praėjusio sezono nesumažės, neturėtų keistis ir prizinis fondas“, – sakė R. Milašius.

Naujasis 2020-2021 m. „Betsafe-LKL“ sezonas prasidės rugsėjo 19 dieną, rungtynėmis tarp Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“ komandų.

 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris