Paskutinių sekundžių trilerį laimėjęs „Neptūnas“ sezoną atidarė pergale
LKL/BNS nuotr.

Paskutinių sekundžių trilerį laimėjęs „Neptūnas“ sezoną atidarė pergale

Autorius: LKL.lt
2020-09-18

Pirmosios rungtynės – pirmas trileris. Nervų karą namuose laimėję Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai „Betsafe–LKL“ pirmenybėse startavo pergalingai. Šeimininkai po itin atkaklios kovos rezultatu 84:81 (23:17, 15:20, 20:20, 26:24) privertė pasiduoti Alytaus „Dzūkiją“.

„Neptūną“ į priekį vedė veteranų Simo Galdiko ir Martyno Mažeikos duetas. Jie atitinkamai pelnė 19 ir 16 taškų.

Dzūkų gretose naudingiausiai žaidė Matas Jucikas. Aukštaūgis realizavo 7 iš 8 dvitaškių, pelnė 14 taškų.

Šventę klaipėdiečiams padarė ir klubo sistemos auklėtinis Tadas Pažėra. 22–erių gynėjas per beveik 18 minučių įmetė 12 taškų ir atkovojo net 7 kamuolius.

Klaipėdiečiai visų rungtynių metu dominavo baudos aikštelėje ir kovą dėl kamuolių laimėjo 44:26.

Nuo pat pirmojo teisėjo švilpuko aikštėje užvirė kieta kova. Klaipėdiečiai puolime savo žaidimą grindė centimetrais po krepšiu, nes „Dzūkijos“ startiniame penketuke vidurio puolėjo poziciją užėmė 200 cm ūgio Artūras Jomantas. Alytiškiai rinkosi planą atakuoti lėtus „Neptūno“ vidurio puolėjus.

Nors pirmajame kėlinyje „Neptūnas“ įgijo 7 taškų pranašumą (20:13), tačiau alytiškiai labai greitai panaikino deficitą ir antrajame jau buvo priekyje.

Puolimo naštą „Dzūkijos“ gretose dalinosi trys žaidėjai – Paolo Marinelli, Tadas Rinkūnas ir Matas Jucikas. Jie iki pertraukos į komandos kraitį įnešė 27 iš 37 taškų.

Tuo tarpu „Neptūno“ gretose – priešinga situacija. Pasižymėti spėjo net 11 žaidėjų, o į rūbinę be taško išėjo tik Evaldas Šaulys. Platesnis puolimo arsenalas leido į pertrauką išsinešti 1 taško pranašumą (38:37).

Po pertraukos įvykiai aikštėje nesikeitė. Komandos keitėsi taškais ir neleido įgyti apčiuopiamo pranašumo. Įpusėjus ketvirtajam kėliniui švieslentėje degė lygus rezultatas – 68:68. Tuomet dzūkams koją ėmė kišti trumpas atsarginių suolelis. Penktąsias pražangas užsidirbo du naudingiausi alytiškių žaidėjai Tadas Rinkūnas ir Matas Jucikas.

Į paskutinę rungtynių minutę „Neptūnas“ žengė turėdamas 3 taškų pranašumą (76:73). Tada du baudų metimus pataikė Martynas Zigmantavičius, bet savo žodį tarė klaipėdiečių kapitonas Martynas Mažeika. Klubo veteranas smeigė tolimą metimą, bet ir tai nebuvo pabaiga.

Į baudų metimų karuselę „Neptūną“ siuntę dzūkai realizavo 2 tritaškius ir turėjo šansą išplėšti pratęsimą, bet kosminis M. Zigmantavičiaus metimas neįkrito.

„Buvo labai sunkios rungtynės mums patiems. Pirmos rungtynės, jautėsi įtampa, vyrai buvo labai susikaustę. Tai mus išmušė iš vėžių. Dzūkai irgi buvo neaiškus varžovas, buvo labai sunku pasiruošti, nes jie paskutinę savaitę surinko sudėtį. Visumoje – džiugina pergalė, ji iškovota ir tai smagu“, – rungtynes pakomentavo klaipėdiečių vyr. treneris Tomas Gaidamavičius.

„Noriu padėkoti savo vyrams, kad jie kovojo ir laikėsi žaidybinio plano. Jie padarė puikų darbą, nes turėjome labai mažai laiko pasiruošti. Tik noriu padėkoti“, – pagyrų savo auklėtiniams negailėjo „Dzūkijos“ strategas Nikola Vasiljevas.

„Neptūnas“: Martynas Mažeika 19 (4 atk. kam., 19 naud. bal.), Simas Galdikas 16 (6/8 dvit., 16 naud. bal.), Tadas Pažėra 12 (5/10 met., 7 atk. kam., 13 naud. bal.) taškų.

„Dzūkija“: Matas Jucikas (7/8 dvit., 14 naud. bal.) ir Tadas Rinkūnas po 14, Paolo Marinelli 13 taškų.

 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris