„Betsafe–LKL“ startas Vilniuje sutiktas triuškinama „Ryto“ pergale
LKL/BNS nuotr.

„Betsafe–LKL“ startas Vilniuje sutiktas triuškinama „Ryto“ pergale

Autorius: LKL.lt
2020-09-19

Ilgai lauktas „Betsafe–LKL“ sezonas oficialiai prasidėjo. Vilniaus „Rytas“ nuo starto linijos atsispyrė itin galingai ir namuose 106:77 (17:15, 27:23, 32:16, 30:23) nepaliko vilčių Utenos „Juventus“.

„Rytą“ į triumfą vedė Demetrius Jacksonas. 185 cm amerikietis aikštėje darė viską – pelnė 18 taškų, atkovojo 8 kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir surinko 29 naudingumo balus.

Vilniečių starto penkete net keturi žaidėjai viršijo 10 taškų ribą.

„Juventus“ paguoda tapo Julius Jucikas. Aukštaūgis pelnė 10 taškų, atkovojo 3 kamuolius ir surinko 15 naudingumo balų.

Nepaisant galingos „Juventus“ priekinės linijos, „Rytas“ dominuojančiu pranašumu laimėjo kovą dėl kamuolių (43:27). Vilniečiai puolime atkovojo net 18 kamuolių.

Greitajame puolime „Rytas“ taip pat atrodė solidžiau. Greitų atakų metu vilniečiai nustelbė uteniškius 27:11. Naudingumu taip pat solidžiau atrodė vilniečiai (123:83)

Vilniaus „Ryto“ strategas Donaldas Kairys variavo 11 žaidėjų rotacija. Jo oponentas Žydrūnas Urbonas iš registruotų 10 žaidėjų rėmėsi tik 8 paslaugomis.

Limitais sukaustyta JEEP arena griaudėjo nuo pat pirmųjų rungtynių minučių, kai „Rytas“ įgijo ankstyvą pranašumą (8:2). Tiesa, uteniškiai laiku atsibudo ir išlygino žaidimą.

Jei pirmajame kėlinyje abi ekipos sunkiai krapštė taškus, tai po pasitarimo vilniečiai užkūrė puolimo mašiną. Vien per antrąjį kėlinį „Rytas“ įmetė 27 taškus, o Chriso McCollougho ir Demetriuso Jacksono inicijuotas spurtas leido vilniečiams įgyti 11 taškų pranašumą (31:20).

Uteniškiai vėl nuprausti po šaltu dušu iki pertraukos sumenkino sostinės ekipos pranašumą (44:38).

Po pertraukos vilniečiai šiek tiek padidino savo pranašumą „Juventus“ klaidų sąskaita. Trečiojo kėlinio viduryje Vilniaus klubo žaidėjai statistikos protokole rodė, kas tai yra komandinis žaidimas. Net 7 „Ryto“ žaidėjai buvo pelnę po 7 taškus ir nei vienas krepšininkas nebuvo įmetęs daugiau.

7 taškų ribą pralaužė Andrew Goudelocko tritaškis ir Dovio Bičkauskio dvitaškis po kurių „Rytas“ įgijo jau 14 taškų pranašumą (64:50).

Trečiojo kėlinio pabaigoje savo solo šou tęsė Andrew Goudelockas. Jo sėkmingas kamuolių skirstymas komandos draugams ir atakų užbaigimas padėjo „Rytui“ prieš ketvirtąjį kėlinį jaustis gerokai ramiau (76:54).

Ketvirtajame kėlinyje „Juventus“ galutinai sugriuvo, o vilniečiai toliau pylė druską ant žaizdų. Vienu metu sostinės klubo pranašumas siekė 33 taškus, o savo šansą pasireikšti pabaigoje gavo ir griausmingai JEEP arenos sutiktas „Ryto“ jaunasis talentas Augustas Marčiulionis.

Jaunuolis sugebėjo atsidaryti „Betsafe–LKL“ taškų sąskaitą tritaškiu.

„Jis labai gerai dirba, džiaugiamės turėdami jį. Augustas progresuoja ir visa Lietuva galės mėgautis jo žaidimu“, – savo komandos jaunąjį talentą gyrė „Ryto“ vairininkas Donaldas Kairys.

„Labai logiškai. Seniai išaugau iš pasakų amžiaus ir jomis nebetikiu. Prieš rungtynes mano mintis buvo vienintelė – kaip išlaikysime intensyvumą antroje rungtynių pusėje? Pirmoje pusėje laikėmės, bet 8 žmonių rotacija... buvo sudėtinga. Klausimas buvo nenulūžti, bet mes nulūžome, nes patys atidavėme iniciatyvą“, – rungtynes reziumavo „Juventus“ vyr. treneris Žydrūnas Urbonas.

„Rytas“: Demetriusas Jacksonas 18 (8 atk. kam., 8 rez. perd., 29 naud. bal.), Andrew Goudelockas 15 (5/8 met., 17 naud. bal.), Chrisas McColloughas 12 (7 atk. kam.), Rokas Gustys, Arnas Butkevičius ir Dovis Bičkauskis po 11 taškų.

„Juventus“: Ignas Vaitkus 15 (4 atk. kam., 4 rez. perd., 15 naud. bal.), Vytautas Šulskis 14, Žygimantas Skučas 12, Julius Jucikas 10 (4/6 met., 15 naud. bal.) taškų.

 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris