Antrajame kėlinyje įsibėgėjęs „Žalgiris“ nušlavė „Šiaulius“
LKL/BNS nuotr.

Antrajame kėlinyje įsibėgėjęs „Žalgiris“ nušlavė „Šiaulius“

Autorius: LKL.lt
2020-09-20

Kauno „Žalgiris“ (1-0) atsiėmė sustabdytų „Betsafe-LKL“ pirmenybių čempionų taurę ir aukso žiedus, o naujojo sezoną pradžią pažymėjo užtikrinta pergale.

Martino Schillerio auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje 89:56 (23:21, 22:11, 24:7, 20:17) sutriuškino „Šiaulių“ (0-1) krepšininkus.

Lietuvos čempionus į priekį vedė 16 taškų įmetęs ir 8 kamuolius atkovojęs Joffrey Lauvergne. Po 12 taškų pridėjo Artūras Milaknis ir Marius Grigonis. Pralaimėtojų gretose išsiskyrė Andy Van Vlietas, įmetęs 14 taškų.

„Džiaugiuosiu kamuolio judėjimu, tai yra viena didžiausių mūsų stiprybių. Dažnai komandoms pasidalinti kamuoliu yra iššūkis, bet mūsų žaidėjų grupė tai daro labai gerai. Smagu pelnyti daug taškų, bet svarbiausia – mažas varžovų taškų skaičius“, – po mačo džiaugėsi M. Schilleris.

 „Iki gero žaidimo „Žalgiriui“ reikės daug dirbti. Tiek gynyboje, tiek puolime. Kaip ir pas mus, pas juos atėjo nauji kertiniai žmonės užsieniečiai. Kaip ir pas mus, jiems reikia vienam prie kito priprasti. Reikia pajusti. Reikės daug dirbti“, – pasikeitusią Kauno ekipą įvertino Antanas Sireika.

Susitikimo pradžioje komandos žaidė taškas į tašką – po pirmųjų dešimties minučių kauniečiai pirmavo tik 23:21. Vis dėlto netrukus „Žalgiris“ pradėjo demonstruoti geresnę gynybą ir bėgti į priekį.

Iš pradžių šeimininkai spurtavo 10:0 ir išsiveržė į priekį 38:26, o vėliau laimėję atkarpą 26:4 pradėjo varžovų triuškinimą 64:36. Paskutiniajame kėlinyje „Šiaulių“ deficitas nesumažėjo, o tik dar labiau išaugo.

A. Sireikos kariauna nerado laimės atakuojant iš toli (8/31 tritaškiai – 25 proc. taiklumas), kuomet „Žalgiris“ pataikė 13 tritaškių iš 33 (39 proc.). Svečių atsarginių suolas surinko vos 7 taškus.

„Žalgiris“: Joffrey Lauvergne 16 (8 atk. kam.), Marius Grigonis ir Artūras Milaknis po 12, Lukas Lekavičius 9.

„Šiauliai“: Andy Van Vlietas 14, Ryanas Andersonas 13 (10 atk. kam.), Aurimas Urbonas 10, Elvaras Fridrikssonas 9.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris