Apie V. Kariniausko išlaikymą prabilęs Kėdainių komandos strategas: „Tai yra didelis mano noras“
Foto: LKL/BNS

Apie V. Kariniausko išlaikymą prabilęs Kėdainių komandos strategas: „Tai yra didelis mano noras“

Autorius: LKL.lt
2020-09-28

Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ galingai startavo „Betsafe–LKL“ čempionate. Paskutinėje turnyrinės lentelės vietoje praėjusį sezoną užbaigusi Kėdainių ekipa, šiuo metu savo sąskaitoje turi dvi pergales ir nėra patyrusi pralaimėjimo skonio.

Pirmajame sezono mače Mariaus Kiltinavičiaus auklėtiniai svečiuose 82:72 įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“, o jau po kelių dienų namuose ant menčių parbloškė favoritais laikytus Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkus – 76:70.

„Nežinau, kiek tai buvo tikėtina, bet mes patys tuo tikrai tikėjome. Galiu tvirtai tą sakyti, – apie sėkmingą komandos startą kalbėjo „Nevėžio-Optibet“ vyriausiasis treneris M. Kiltinavičius. – Manau, kad pažiūrėjus mūsų rungtynes, akivaizdžiai matosi įspūdinga motyvacija. Žaidėjai kaunasi už kiekvieną centimetrą aikštėje, vienas kitą palaiko. Visi yra labai alkani, tai jaučiasi ir treniruočių procese, esu tuo patenktintas.“

Nors, anot trenerio, žaidime dar reikia viską tobulinti, labiausiai kol kas džiugina tai, kad varžovams neleidžiama pelnyti daug taškų.

„Pirmas dvi rungtynes mes gerai gynėmės, tai buvo raktas į pergales. Tikiuosi, kad pavyks tą išlaikyti, – komandos stiprybę išskyrė strategas. – Žaidėme su fiziškomis komandomis ir niekuo joms nenusileidome – nei fiziškumu, nei agresyvumu, o kartais jas net ir pranokome, tai labai džiugina.“

Vienu iš pagrindinių pergalių kalviu Kėdainiuose tampa Vaidas Kariniauskas. Į „Betsafe–LKL“ sugrįžęs gynėjas praėjusią savaitę sužaidė karjeros mačą – į buvusios ekipos krepšį suvertė 26 taškus, sugriebė 4 atšokusius kamuolius ir išdalino 5 rezultatyvius perdavimus, iš viso surinkdamas 28 naudingumo balus.

„Aš juo esu pilnai patenktintas. Ypač tuo, kokį jis rodo profesionalumą treniruotėse, rungtynėse ir kaip bendrauja su komandos draugais. Jis daro daug dalykų – kontroliuoja žaidimą, yra treneris aikštėje, valdo visą procesą. Komandai norint gerai žaisti, šitas dalykas yra būtinas“, – auklėtinio demonstruojamu žaidimu džiaugėsi treneris.

Vis tik su 26–erių 199 cm ūgio įžaidėju buvo pasirašyta tik laikina sutartis – jis turėjo užimti Sedricko Barefieldo vietą tol, kol šis bus pasiruošęs grįžti ant parketo. Galbūt toks alytiškio žaidimas komandos vadovus paskatins dėti pastangas į jo išlaikymą ilgesniam laikui?

„Tai yra didelis mano noras, kad taip nutiktų (V. Kariniauskas liktų ekipoje, – aut. past.)“, – trumpai atsakė M. Kiltinavičius.

Jau artimiausiu metu Kėdainių komanda turėtų sulaukti ir sveikstančių legionierių pagalbos – grįžti į rikiuotę ruošiasi jau minėtas S. Barefieldas, taip pat ir jaunieji užsienio talentai – Arielis Hukporti ir Abramo Canka.

„Panašu, kad dar turime rezervą. Aišku, jiems prireiks laiko įsilieti, nebus taip paprasta. Šie žaidėjai komandai pridės atletiškumo, fiziškumo. Tikiu, jog tai mus padarys dar geresnius.

Žiūrint į visą sudėtį, žaidėjai yra gan skirtingi, todėl nemanau, kad jie vienas kitam maišys, beveik visi savo pozicijų žaidėjai gali būti aikštėje kartu, nematau šitoje vietoje problemų ir sunkumų. Galėčiau matyti Vaidą ir Sedricką žaidžiančius kartu“, – savo mintimis apie galimą rotaciją dalinosi treneris.

Artimiausias Kėdainių klubo laukiantis iššūkis – rugsėjo 28 dieną 19 val. įvyksiantis mūšis išvykoje su Klaipėdos „Neptūnu“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris