„Juventus“ nepasigailėjo pasispardžiusios Kėdainių komandos
Foto: BNS/LKL.lt

„Juventus“ nepasigailėjo pasispardžiusios Kėdainių komandos

Autorius: LKL.lt
2020-10-03

Antrąją pergalę iš eilės „Betsafe-LKL“ čempionate pasiekė Utenos „Juventus“ (2/1) ekipa, kuri namuose 83:76 (20:10, 20:20, 20:27, 23:19) atsilaikė prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (2/2).

Uteniškiai savo taisykles primetė nuo rungtynių pradžios. Jau antrajame kėlinyje skirtumas peržengė 10 taškų ribą (21:10), o „Nevėžio-Optibet“ puolimas strigo stipriai. Nors antrasis ketvirtis kėdainiškiams buvo rezultatyvesnis – pelnyta buvo tiek pat taškų, kiek oponentų, skirtumo sumažinti tai neleido, tuo tarpu tolimi metimai buvo kaip užkeikti – tikslą pasiekė tik 1 iš 12.

Po ilgosios pertraukos Panagiotis Kalaitzakis ir Vaidas Kariniauskas padėjo surengti spurtą ir skirtumą rėžti perpus (35:40), vis tik užteko 40 sekundžių ir Mindaugas Kupšas individualia iniciatyva vėl skirtumą didino iki dešimties – 47:37. V. Kariniauskas per ketvirtį su surinko 12 taškų, tuo tarpu Martynas Gecevičius rodė savo taiklumą iš toli, tad intriga augo – 56:55.   

Vis tik „Juventus“ ėmė ją malšinti, surengė sėkmingą atkarpą ir atstatė dviženklį skirtumą (70:60), kuris tapo lemiamu. Daugiau „Nevėžis-Optibet“ iššūkio nebemetė.

Nepaisant to, Žydrūnas Urbonas paskutinę mačo minutę dar pademonstravo emocijas ir užsidirbo techninę pražangą.

„Juventus“ komandoje ryškiausias buvo M. Gecevičius, pelnęs 20 taškų (4/8 trit.), atlikęs 8 perdavimus bei surinkęs 25 naudingumo balus. Tai jam – sezono rungtynės.

Ignas Vaitkus buvo dar naudingesnis – 16 taškų, 8 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai, 27 naudingumo balai. Puolėjui tai taip pat efektyviausias sezono mačas.

13 taškų ir 7 atkovoti kamuoliai – J. Juciko sąskaitoje, 11 taškų surinko Mindaugas Kupšas.

Vytauto Šulskio pasirodymas buvo prasčiausias: 2 dvitaškiai iš 5, 0 tritaškių iš 4 ir -7 naudingumo balai. Bryantas Crawfordas irgi turėjo problemų – 1 iš 5 dvitaškių, 0 iš 2 tritaškių bei -2 naudingumo balai.

Kėdainių klubui 21 tašką surinko V. Kariniauskas, 15 – P. Kalaitzakis, 14 – Vaidas Čepukaitis, 12 – J. Kazakauskas.

Tolimų metimų taiklumas iki pat pabaigos liko „Nevėžio-Optibet“ problema – pataikyti buvo tik 3 iš 22.

Ž. Urbonas po rungtynių turėjo pretenzijų savo komandai.

„Lyg, atrodė, visas rungtynes kontroliavome, bet nutrūkdavome, kai turėdavome plius 10 taškų. Nenoriu sakyti, kad pasijausdavo atsipalaidavimas, nes nei tie Kėdainiai silpnesni, nei mes labai stipresni. Tiesiog pas mus atsirasdavo laisvumas sprendimuose. Nemanau, kad turint 10–12 taškų pranašumą, situacija yra ta, kad gali duoti skersą perdavimą.

Trečias rungtynes važiuojame su 20 klaidų, nors atrodo, turime patyrusių žaidėjų – čia išlenda situacijų bukumas, tai erzina labiausiai. Nutrūkusias galvas reikės gydyti – kaip nuo koronaviruso. Yra vaistai – rėkimas“, – kalbėjo „Juventus“ strategas.

Tuo tarpu „Nevėžio-Optibet“ treneris Marius Kiltinavičius pasidžiaugė tik vienu dalyku – palaikyti į Uteną atvykusiais sirgaliais.

„Neveikė mūsų rungtynių planas. Kur norėjome atakuoti – nesugebėjome išpildyti detalių, Norėjome atakuoti jų du prieš du, bet tai neįeidavome į užtvarą, tai nepastatydavome jos, tai neišlaukdavome. Tai mums nedavė pranašumo ten, kur jautėsi, jog galime jį turėti. Buvo jausmas, kad „Juventus“ buvo truputį stipresnė, gal ir sėkmės truputį trūko“, – kalbėjo strategas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris