Netikėta: Citadele KMT kovos prasidėjo Kėdainių klubo pralaimėjimu „Vyčiui“
Foto: BNS/LKL.lt

Netikėta: Citadele KMT kovos prasidėjo Kėdainių klubo pralaimėjimu „Vyčiui“

Autorius: LKL.lt
2020-10-06

Citadele Karaliaus Mindaugo taurė (KMT) prasidėjo intriguojančiomis rungtynėmis. Pirmojo etapo kovų atidaryme Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ išvykoje 66:81 (19:12, 17:27, 18:18, 12:24) krito prieš Šakių „Vytį“.

Svarbu tai, kad Kėdainių ekipos šįkart Marius Kiltinavičius netreniravo dėl ligos, jį pavadavo Šarūnas Ciparis.

Atsakomasis mačas šių komandų lauks spalio 27 dieną Kėdainiuose.

„Nevėžio-Optibet“ ekipa pirmojo ketvirčio pabaigoje buvo įgavusi persvarą (19:10), tačiau ji labai greitai ištirpo. Darjušas Lavrinovičius ir Paulius Semaška skirtumą mažino, o Aurelijaus Pukelio tritaškis išvedė į priekį „Vytį“ – 24:23.

Tolimų metimų dėka šakiškiai toliau liko priekyje ir į pertrauką iškeliavo pirmaudami – 39:36. Tiesa, P. Semaška užsidirbo ketvirtą pražangą, kas reiškė, jog lyderį gali tekti tausoti antroje mačo dalyje.  

Vis tik tai nė kiek nekišo kojos – „Vytis“ išliko priekyje ir toliau, o „Nevėžiui“ sunkiai sekėsi įrodyti savo pranašumą. Prabėgus trims ketvirtojo kėlinio minutėms šeimininkai buvo priekyje 65:59, bet tritaškiu atsakė Domantas Vilys. Tuo pačiu atsakė ir Marijus Užupis, o Š. Vingelis skirtumą didino iki aštuonių – 72:64. Maža to, techninę pražangą gavo Vaidas Čepukaitis ir „Nevėžis-Optibet“ ėmė skęsti. Per likusį laiką svečiai pasipriešinimo nebesukūrė – klydo, neužpuolė, rinko pražangas, tad „Vytis“ įtvirtino pergalę.

Kėdainių ekipa šiame mače pataikė tik 3 tritaškius iš 12 – visus juos smeigė D. Vilys.

„Rezultatą lėmė prastas žaidimas. Žaidybinio plano įvykdyti nepavyko, žinojome, kad bus tikrai sunkios rungtynės, gal neradau teisingų žodžių įkvėpti vyrams. Energetiškai atrodėme labai silpnai, nesidalinome kamuoliu, neišpildėme akcentų.

Prieš kitą susitikimą pirma reikės peržiūrėti rungtynių įrašą, o vėliau žvilgtelėti visiems į veidrodį, lygiai taip pat ir man“, – pripažino „Nevėžiui-Optibet“ vadovavęs Š. Ciparis. 

„Nevėžis-Optibet“: Vaidas Kariniauskas 15, Domantas Vilys 12 (3/4 trit.), Ignas Lukošius 11, Vaidas Čepukaitis 9, Martynas Pocevičius 7, Panagiotis Kalaitzakis 6 (8 atk. kam.).

„Vytis“: Aurelijus Pukelis 22 (9 atk. kam., 33 n.b.), Darjušas Lavrinovičius 14, Paulius Semaška ir Laurynas Samėnas – po 10, Šarūnas Vingelis 7.  

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris