Į Pasvalį persikėlę buvę „Lietkabelio“ krepšininkai sieks įkąsti buvusiai komandai
LKL/BNS nuotr.

Į Pasvalį persikėlę buvę „Lietkabelio“ krepšininkai sieks įkąsti buvusiai komandai

Autorius: LKL.lt
2020-10-10

Įsibėgėjančiame „Betsafe-LKL“ sezone šį savaitgalį bus sužaistos dar ketverios rungtynės, kuriose netrūks atkaklių susitikimų. Bene labiausiai intriguojanti kova sekmadienį vyks Pasvalyje – čia vietos „Pieno žvaigždės“ mes iššūkį Panevėžio „Lietkabeliui.

Dvikovos transliaciją nuo 17 valandos galėsite tiesiogiai stebėti BTV kanalu ir per LKL.lt.

Šiuo metu komandų situacija turnyrinėje lentelėje yra panaši, tiesa, „Lietkabelis“ vietinėse pirmenybėse išgyvena pakilimą.

Sezoną pradėję netikėtais pralaimėjimais „CBet“ ir „Nevėžio“ komandoms, vėliau Nenado Čanako auklėtiniai kiek nelauktai išvykoje parbloškė Kauno „Žalgirį“, o praėjusią savaitę susitvarkė su dar vienais tiesioginiais konkurentais Klaipėdos „Neptūnu“.

Savo ruožtu Gedimino Petrausko kariauna šiuo metu turi iškovojusi vieną pergalę – ją pavyko pasiekti Šiauliuose, kai Jaheens-Ley Manigatas paskutinę sekundę pataikė pergalingą tritaškį.

Pasvalio krepšininkai, kaip ir jų turo varžovai, krito prieš „Nevėžį“, taip pat pralaimėjo „Rytui“ ir „Žalgiriui“. Tiesa, žalgiriečiams nors ir buvo pralaimėta, tačiau ne be kovos.

„Pieno žvaigždės“ prieš pat rungtynes pranešė apie permainas sudėtyje – penktadienį buvo atsisveikinta su vilčių nepateisinusiu legionieriumi iš Latvijos Edgaru Lasenbergu, o vietoje jo iš „Ryto“ nuomos pagrindais atvyko jaunasis Karolis Giedraitis.

Įdomu tai, kad jei K. Giedraitis sekmadienį pasirodys aikštelėje, jis šiame sezone debiutuos akistatoje prieš buvusią savo komandą, mat „Lietkabelyje“ jis praleido 2018-2019-ųjų metų sezoną.

Tada jo vidurkiai siekė po 2,3 taško ir tiek pat naudingumo balų per rungtynes.prognozes1008-2

Buvusiai savo komandai palikti įspūdį norės ir Tomas Lekūnas. Krašto puolėjas Panevėžyje žaidė praėjusį sezoną, tačiau dėl patirtos skaudžios peties traumos rimtai įsivažiuoti nespėjo – Lietuvos čempionate jis sužaidė 11 mačų, per juos rinko po 5,7 taško ir 5,6 naudingumo balo per rungtynes.

Šiame sezone jis rungtyniauja po 24 minutes ir per jas pelno po 5,3 taško.

Komandos yra apylygės pagal kone visus statistinius rodiklius, tad ir „Betsafe“ ekspertai ryškaus favorito neišskiria – nedidelė persvara suteikiama „Lietkabeliui“. Būtent Panevėžio ekipai skiriama 54 procentų tikimybė iškovoti pergalę.

Įdomus mūšis sekmadienį laukia ir Utenoje, kur praėjusiame ture „Šiaulius“ nušlavę Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkai bandys įkąsti vietos „Juventus“.

Tiesa, „Betsafe“ teigimu, čia ženkliai stipresni yra uteniškiai – jiems duota 85 procentų tikimybė iškovoti pergalę. Šios dvikovos transliaciją nuo 17 valandos galėsite stebėti per LKL.lt.

Dar dvi kovos bus sužaistos šeštadienį. Nuo 17 valandos BTV kanalu ir per LKL.lt galėsite transliaciją iš Prienų, kur vietos „CBet“ priims Klaipėdos „Neptūną“. Čia „Betsafe“ ekspertai favorito neišskiria – komandų šansai vertinami visiškai lygiai.

Tuo tarpu vienintelė čempionate dar nepralaimėjusi komanda Vilniaus „Rytas“ sieks pratęsti pergalių seriją namuose priimdami pirmą pergalę medžiojančius „Šiaulius“.

Mačą nuo 17 valandos rodys LKL.lt, o favoritų statusas čia duodamas vilniečiams – jų tikimybė laimėti yra įvertinta beveik 93 procentais. 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris