Po pertraukos „sprogęs“ Prienų klubas parbloškė „Neptūną“
LKL/BNS nuotr.

Po pertraukos „sprogęs“ Prienų klubas parbloškė „Neptūną“

Autorius: LKL.lt
2020-10-10

Regimantas Miniotas toliau stebina ir sulaukia pagalbos, o „CBet“ (3/2) skina pergales „Betsafe–LKL“ pirmenybėse. Prienų klubas namuose 99:67 (27:24, 20:22, 25:17, 27:4) nugalėjo Klaipėdos „Neptūną“ (2/2).

Prienų klubas bent iki sekmadienio vakaro gali didžiuotis trečiąja vieta turnyrinėje lentelėje.

Šį kartą „sprogo“ Dominykas Domarkas. Prieniškių gynėjas pelnė 19 taškų, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir surinko 29 naudingumo balus.

Vėl efektyvus buvo Regimantas Miniotas. Aukštaūgis pelnė 16 taškų, atkovojo 11 kamuolių ir surinko 22 naudingumo balus. Tai jau trečiasis žaidėjo dvigubas dublis šiame „Betsafe–LKL“ sezone.

„Neptūno“ gretose lyderiavo 22–erių Tadas Pažėra. Įžaidėjas pelnė 18 taškų, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 16 naudingumo balų.

„Neptūnui“ pritrūko starto penketo žaidėjų indėlio. „CBet“ penketuke visi žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių, o klaipėdiečiams vienintelis Tadas Pažėra nuo suolo įnešė daugiau nei 10 taškų.

Koją pakišo ir klaidos. Šioje kategorijoje svečiai „laimėjo“ 10:20.

Marquisas Wrightas rungtynes pradėjo 8 taškų atkarpa, o „CBet“ startavo spurtu 15:4. „Neptūnas“ reagavo žaibiškai ir surado savo ginklų puolime. Pirmoji atkarpa pažymėta puikiu puolimu – 27:24.

Taškų fejerverką antrajame kėlinyje surengė „Neptūno“ viltis Tadas Pažėra. 16 taškų, 4 iš 4 tritaškių padėjo uostamiesčiui klubui laikytis rungtynėse. Tiesa, „CBet“ po dviejų kėlinių išliko priekyje 47:46.

Po pertraukos svečiai paleido rungtynes iš savo rankų. Dominykas Domarkas ir M. Wrightas užtikrintai pjaustė „Neptūno“ gynybą ir vienu metu braukė pranašumą ties 12 taškų (70:58).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje 8:0 spurtavęs „CBet“ palaužė klaipėdiečius (80:63). Likusią kėlinio dalį „CBet“ tik didino pranašumą.

„Džiaugiuosi už komandą, manau pergalės tikrai nusipelnėme. Sunkus 40 minučių darbas pasiteisino. Jautėsi, kad komanda turi didesnį pasitikėjimą savimi. Ir sprendimai, ir pataikymo procentai tai atspindėjo“, – džiaugėsi „CBet“ strategas Mantas Šernius.

„Išspardė mums šiandien užpakalius. Labai nepatiko, kaip išėjome į trečiąjį kėlinį. Viskas nesisekė nei puolime, nei gynyboje. Puolime, aišku, yra blogai, kad Janavičius iškrito. Pažėra gan gerai puolime sužaidė, bet neorganizavo žaidimo ir gynyboje nestovėjo ten, kur reikia“, – rėžė klaipėdiečių vairininkas Tomas Gaidamavičius.

„CBet“: D. Domarkas 19 (8 rez. perd., 29 naud. bal.), R. Miniotas 16 (11 atk. kam.), M. Wrightas ir Mindaugas Sušinskas po 15 taškų.

„Neptūnas“: T. Pažėra 18 (4/8 trit.), Evaldas Šaulys ir Giedrius Stankevičius po 9 taškus.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris