Vilniaus „Rytas“ išsiskyrė su S.Kulviečiu
Foto: LKL/BNS

Vilniaus „Rytas“ išsiskyrė su S.Kulviečiu

Autorius: rytasvilnius.lt
2020-10-16

Vilniaus „Rytas“ abipusiu susitarimu nutraukė sutartį su Sauliumi Kulviečiu. Krepšininkas kenčia kojos skausmus ir dar kurį laiką negalės žaisti krepšinio.

Nutraukiant kontraktą „Rytas“ S.Kulviečiui sumokės 30 tūkst. eurų kompensaciją, nes krepšininkui laiku nebuvo atliktas medicininis patikrinimas ir nuo rugpjūčio 15 dienos jo kontraktas įsigaliojo.

„Viešojoje erdvėje ne kartą buvo minimas „Ryto“ kontraktas su Sauliumi Kulviečiu ir šio kontrakto sąlygos. Norim atsiprašyti Sauliaus, kad ši informacija tapo vieša. Kontrakto sąlygose buvo numatyta, kad krepšininkas į medicininį patikrinimą turėjo būti nukreiptas iki rugpjūčio 15 dienos, o iki šios dienos nenusiuntus krepšininko į medicininį patikrinimą, kontraktas įsigalioja automatiškai preziumuojant, kad  medicininis patikrinimas atliktas. Iki numatytos datos Saulius Kulvietis į medicininį patikrinimą nukreiptas nebuvo. Susidariusioje situacijoje abi šalys turi savų argumentų, todėl buvo nuspręsta galimą ginčą užbaigti taikiai priimant abi puses tenkinantį sprendimą – nutraukti kontraktą išmokant krepšininkui kompensaciją. Linkime Sauliui kuo geresnės kloties ir tikimės, kad jis atras save naujoje komandoje“, – sako klubo dalininkas Olegas Šibkovas.

„Ryto“ komandos vyr. treneris Donaldas Kairys pasidžiaugė, kad daug keblumų kėlusi situacija pagaliau išspręsta ir dabar abi pusės gali sutelkti dėmesį svarbiausiems dalykams.

„Saulius yra puikus vaikinas ir tikrai labai norėjo žaisti „Ryto“ komandoje, bet labai apmaudu, kad to padaryti neleidžia įsisenėjusi trauma. Jam reikia laiko ją išsigydyti ir pasiruošti grįžimui į aikštelę, – kalbėjo D.Kairys. – Tačiau mes negalime laukti. Ir taip, nuo pat sezono pradžios neturėjome galimybės jo įtraukti į pilnavertes treniruotes. Džiaugiuosi, kad visos pusės pagaliau rado sprendimą ir dabar visi gali žiūrėti savo reikalų ir judėti į priekį. Nuoširdžiai linkime S.Kulviečiui sveikatos, nes tai pats brangiausias turtas.“ 

S.Kulvietis linki komandai didžiausios sėkmės siekiant užsibrėžtų tikslų.

„Gavosi apmaudi situacija dėl mano kojos skausmų. Tikėjausi, kad galėsiu į aikštelę grįžti kuo greičiau, tačiau reabilitacija užtruko. Labai gaila, kad neteko oficialiai sužaisti „Ryto“ komandoje, bet linkiu vaikinams gero likusio sezono ir įvykdyti išsikeltus tikslus. Norėjau tęsti ir baigti sezoną „Ryte“, tačiau tikrai suprantu ir klubą, kuris nori rezultato bei negali laukti, tad radome sprendimą išsiskirti“, – sako S.Kulvietis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris