E. Šaulys prieš akistatą su „Rytu“: „Už klaidas jie baudžia negailestingai“
LKL/BNS nuotr.

E. Šaulys prieš akistatą su „Rytu“: „Už klaidas jie baudžia negailestingai“

Autorius: LKL.lt
2020-10-17

Jau šiandien „Betsafe-LKL“ startuoja šeštasis čempionato turas, kuriame rungtynės vyks ne tik savaitgalį, bet ir kitos savaitės pradžioje.

Visgi centrinis turo susitikimas žiūrovus lepins jau šeštadienį, kai Klaipėdos „Neptūnas“ savo arenoje priims vienvaldį turnyro lentelės lyderį Vilniaus „Rytą“.

Tiesioginę rungtynių transliaciją nuo 17 valandos galėsite stebėti BTV kanalu ir per LKL.lt.

1015

Vilniečiai šiuo metu yra vienintelė pralaimėjimo kartėlio dar nepatyrusi komanda – Donaldo Kairio auklėtiniai yra iškovoję visas penkias pergales ir užtikrintai žygiuoja priekyje.

Ne ką mažiau įspūdingai už pergalių skaičių atrodo ir tai, kokiais skirtumais jos buvo pasiekiamos – sostinės komanda varžovus triuškino vidutiniškai 20 taškų persvara.

Natūralu, jog ir mūšį pajūryje „Rytas“ pasitinka pozityviomis nuotaikomis.

„Kovingos nuotaikos, nežiūrime į lentelę, kiekvienos rungtynės yra nauja istorija, tai važiuojame kautis ir siekti pergalės“, – LKL.lt sakė vilniečių žaidėjas Dovis Bičkauskis.

Tuo tarpu klaipėdiečių situacija šiuo metu yra kiek sunkesnė – pajūrio komanda turnyrą pradėjo dviem pergalėmis, tačiau vėliau krito į duobę ir šiuo metu yra pralaimėjusi jau tris sykius iš eilės – Panevėžio „Lietkabelio“, Prienų „CBet“ bei Utenos „Juventus“ komandoms.

„Neptūno“ naujokas Evaldas Šaulys LKL.lt pasakojo, kad pastarosiose dviejose rungtynėse jo ekipai koją kišo itin prastai sužaistos antros dvikovų pusės.

„Sunku pasakyti (kur slypi nesėkmių priežastys – LKL.lt). Tiek su Utenos, tiek su Prienų komandomis „paleidome“ antras rungtynių puses, o kur to priežastys – sunku pasakyti. Gal koncentraciją prarandame, nespėjame grįžti į gynybą, bet daugiausiai tai yra iš mūsų klaidų – jie pasidaro ganėtinai nemažai lengvų taškų, tai irgi kiša koją“, – sakė gynėjas.

Vis dėlto, nepaisant sunkios „Neptūno“ atkarpos, D. Bičkauskis lengvo pasivaikščiojimo nesitiki.

„Jie pakeitė daug žaidėjų, atjaunėjusi komanda, daug bėga, tad tikimės greito krepšinio. Jie pralaimėjo tris sykius iš eilės, tad bus labai motyvuoti, norės įkąsti mums ir tikrai nepasiduos.

Jie žino, kad atvažiuoja lentelės lyderiai, stipri komanda, tad turėtų būti daugiau motyvuoti, nes norės įrodyti ir tikrai nepasiduos“, – svarstė Vilniaus ekipos krepšininkas.

Tuo tarpu E. Šaulys teigė, kad norint kovoti dėl pergalės, Klaipėdos klubas privalės mažinti klaidų skaičių, nes „Rytas“ už tai baudžia itin negailestingai.

„Jie yra bėganti komanda, žaidžianti laisvu stiliumi, daro daug lengvų taškų, tad reikės stabdyti jų greitas atakas ir spėti grįžti į gynybą. 

Prieš tokią komandą reikia daryti kuo mažiau klaidų, nes jų tikrai nedovanos ir bandys bausti po kiekvienos klaidos“, – bendraudamas su LKL.lt teigė E. Šaulys.

Jis prie „Neptūno“ prisijungė prieš šį sezoną, tačiau tikino, kad adaptacinis laikas per daug ilgai neužsitęsė, bet akcentavo tai, kad komanda dar ieško savo veido.

„Viskas gerai, komanda draugiškai priėmė, tiesiog dar reikia laiko, kad priprastume prie naujų sistemų, tiek puolime, tiek ir gynyboje reikia atrasti vaidmenį, bet svarbiausia yra gynyba, turime dirbti kaip vienas kumštis. 

Trūksta to susižaidimo, kol kas savęs neatrandame nei gynyboje, nei puolime“, – pasakojo snaiperis.

„Neptūnas“ šiame sezone taip pat yra unikalus tuo, jog pasirinko kiek neįprastą viziją ir komandą subūrė vien iš lietuvių žaidėjų bei nesikvietė nė vieno legionieriaus.

E. Šaulys sveikino tokį komandos žingsnį ir džiaugėsi, kad šansai yra suteikiami ir iš sąlyginai silpnesnių komandų ateinantiems krepšininkams.

„Tiesiog smagu, kai yra lietuviškas kolektyvas, klubas pasitiki lietuviais, duoda kiekvienam šansą, ar atėjusiam iš kitų LKL komandų, ar atvykstančiam iš NKL, pasitiki jaunimu, duoda žaisti. 

Reikia tai vertinti ir atsidėkoti žaidimu aikštelėje, stengtis įrodyti, kad gali žaisti tokiame lygyje“, – teigė jis.

Nemažai permainų vasarą išgyveno ir „Rytas“, pakeitęs dalį komandos bei visiškai iš naujo suformavęs trenerių štabą su Donaldu Kairiu priešakyje.

Kaip teigė D. Bičkauskis, komandai reikėjo laiko priprasti prie naujo žaidimo stiliaus, tačiau laikui bėgant viskas tampa lengviau.

„Su kiekvienomis rungtynėmis jaučiamės vis geriau, pradžioje reikėjo laiko įsivažiuoti, susižaisti, išmokti visus derinius, dabar praėjo nemažai laiko, visi vienas kitą geriau suprantame ir mūsų krepšinis gerėja su kiekvienomis rungtynėmis.

Kiekvienas žaidėjas turi savo rolę, iš manęs treneris nori kietos, kibios gynybos, „išnervinti“ jų įžaidėjus, taip pat nori kuo greitesnio perėjimo iš gynybos į puolimą, stumti kamuolį į priekį, kuo daugiau atakų, tai pagrindiniai dalykai, kurių iš manęs tikisi“, – pasakojo D. Bičkauskis.

„Neptūnas“ šias rungtynes pasitinka nukraujavęs – dėl traumos žaisti vis dar negali rungtyniauti pagrindinis komandos įžaidėjas Žygimantas Janavičius, o tai, D. Bičkauskio manymu, yra rimta netektis.

„Aišku, be jo komanda netenka patirties, Žygis geras žaidėjas, gerai valdo komandą, atlieka daug rezultatyvių perdavimų, tai tikrai didelė komandos dalis. 

Dabar jauniems žaidėjams teks jį pavaduoti, kaip buvo keliose pastarosiose rungtynėse, manau, kad jie tai darė visai gerai. Komanda žais su didesne motyvacija, tad reikia tikėtis gero mačo“, – sakė D. Bičkauskis.

„Betsafe“ ekspertai dvikovos favoritais laiko „Ryto“ krepšininkus ir skiria jiems daugiau nei 79 procentus siekiančią pergalės tikimybę.

Kitose šeštadienio rungtynėse Panevėžio „Lietkabelis“ namuose priims „Šiaulių“ krepšininkus, kurie vis dar ieško pirmosios savo pergalės.

Visgi lažybininkai aiškiais favoritais įvardina Panevėžio komanda ir skiria jai beveik 82 procentų tikimybę iškovoti pergalę. Ar tokia prognozė pasitvirtins, galėsite sužinoti stebėdami tiesioginę mačo transliaciją nuo 18.15 val. per LKL.lt.

Tuo tarpu sekmadienį į kovą stos ir šalies čempionai Kauno „Žalgiris“. Eurolygoje kol kas pirmaujantys kauniečiai savo namuose priims įsivažiuojantį Utenos „Juventus“ klubą.

Mačą nuo 17 valandos galėsite stebėti per BTV televiziją ir LKL.lt, o kauniečių galimybės laimėti yra vertinamos daugiau nei 88 procentais.

Prienų „CBet“ laukia išvyka į Kėdainius ir susitikimas su vietos „Nevėžiu“. Dvikovą nuo 17 valandos transliuos LKL.lt, o neženkliais favoritais čia laikomi šeimininkai (57,4 proc.).

Turas šį kartą užbaigtas bus antradienį rungtynėmis Alytuje tarp vietos Dzūkijos ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“.

Mačą nuo 18.30 transliuos LKL.lt, o favoritų statusas su 57,4 procento tikimybėmis iškovoti pergalę yra priskirtas Gedimino Petrausko auklėtiniams.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris