Apkartęs G.Oreliko ir M.Lukauskio sugrįžimas: „Lietkabelis“ nušlavė „Šiaulius“
„Lietkabelio“/K.Kavolėlio nuotr.

Apkartęs G.Oreliko ir M.Lukauskio sugrįžimas: „Lietkabelis“ nušlavė „Šiaulius“

Autorius: LKL.lt
2020-10-17

Panevėžio „Lietkabelis“ (4/2) neturėjo problemų „Betsafe-LKL“ namų rungtynėse ir paliko be pergalių „Šiaulius“ (0/6) – 101:76 (17:18, 32:14, 25:22, 27:22).

Šiauliečiai laikėsi tik pirmajame kėlinyje, po kurio „Lietkabelis“ visiškai perėmė iniciatyvą į savo rankas. Paulius Valinskas, Gytis Masiulis ir Gabrielius Maldūnas padėjo atitrūkti (39:26), o skirtumas galiausiai pasiekė jau 19 taškų – 47:28.

„Šiaulių“ situacija negerėjo, Vytenio Lipkevičiaus tritaškiai „Lietkabelio“ skirtumą didino (57:36), tačiau savo bandymą realizavo ir Gediminas Orelikas. Jis trečio kėlinio viduryje pelnė pirmuosius savo taškus, vėliau stojo mesti baudų ir iš viso surinko 5 per pusę minutės – 46:62. Daugiau „Šiauliai“ atsitiesti neįstengė ir panevėžiečiai laimėjo be problemų.

Šio sezono „Betsafe-LKL“ debiutavęs ir po pertraukos į krepšinį grįžęs G.Orelikas iš viso surinko 5 taškus, atkovojo kamuolį, atliko 9 perdavimus, 2 sykius prasižengė, išprovokavo 5 pražangas ir surinko 6 naudingumo balus. Tiesa, taiklumas šlubavo – pataikytas 1 tritaškis iš 8, pramesti 3 dvitaškiai. Žaidė jis 28 minutes.

„Šiauliuose“ pirmą mačą sužaidęs Mindaugas Lukauskis per 19 minučių pelnė 10 taškų (2/2 dvit., 2/2 trit.), 2 sykius suklydo, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, 2 kartus prasižengė bei surinko 9 naudingumo balus.

„Lietkabelyje“ dviženkliu rezultatyvumu pasižymėjo šeši žmonės: P.Valinsko sąskaitoje 22 taškai (9 atk. kam., 28 n.b.), Margirio Normanto – 15, Gyčio Masiulio – 13 (8 atk. kam.), V.Lipkevičiaus (4/6 trit.) ir G.Maldūno – 12, Marino Maričiaus – 11.

„Šiauliams“ 20 taškų surinko Elvaras Fridrikssonas (4/6 trit.), 11 – Arminas Urbutis, 9 – Martynas Varnas (1/6 trit.).

100 taškų ribą panevėžiečiai peržengė pirmąsyk sezone.

Nenadas Čanakas po laimėto susitikimo turėjo pretenzijų savo komandai.

„Rungtynės buvo labai svarbios, ypač po tragiško susitikimo Europos taurėje. Kurį laiką rodėme gerą gynybą, bet nesu patenkintas, nes tokie periodai turi tęstis ilgiau.

Antrame kėlinyje ėmėme spausti varžovus, rinkome taškus greitomis atakomis, laimėjome kovą po krepšiais – tai leido perlaužti rungtynes“, – sakė „Lietkabelio“ strategas.

„Šiaulius“ treniruojantis Antanas Sireika pripažino, kad po skaudaus sutriuškinimo mače su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ dabar panevėžiečiai pyktį išliejo ant jo komandos.

„Pataikėme labai negerą dieną. Mačiau, kaip „Lietkabelis“ žaidė Europos taurės rungtynes, sakiau: mums negerai. Jie sunkiai atpažįstami. Taip nebūna, jie profesionalai, taip dukart iš eilės nežais. Jie prieš tai pralaimėjo Europos taurėje, bet įveikė „Žalgirį“.

Prametėme daug metimų iš po krepšio. Juos reikia sumesti. Matėsi, kad sėkmė yra jų pusėje, turime daug dirbti, turime naujų žaidėjų – reikia supratimo, kada ką pasaugoti, kada kas pasikeis. Optimizmo yra daugiau nei realybėje gėrio“, – sakė strategas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris