K. Žemaitis prieš pirmojo Citadele KMT etapo kulminaciją „Koncentracija turi būti aukščiausio lygio“
Foto: LKL/BNS

K. Žemaitis prieš pirmojo Citadele KMT etapo kulminaciją „Koncentracija turi būti aukščiausio lygio“

Autorius: LKL.lt
2020-11-10

Jau šiandien ir rytoj paaiškės paskutiniųjų Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) pirmojo etapo porų nugalėtojai.

Jais pretenduoja tapti Alytaus „Dzūkija“ arba „Šilutė“ („Dzūkija“ po pirmojo mačo turi 5 taškų persvarą) bei „Šiauliai“ arba „Neptūnas-Akvaservis“ („Šiauliai“ prieš atsakomąsias rungtynes atsilieka 5 taškais).

Dvi ekipos, dalyvavusios pirmajame etape – Utenos „Juventus“ ir Prienų „CBet“ – dėl praėjusio sezono rezultatų jau užsitikrino tiesioginius kelialapius į turnyro ketvirtfinalį, tuo tarpu Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ laukia varžovų, su kuriais teks susitikti antrajame etape. Antrojo etapo poros paaiškės ketvirtadienį vyksiančios burtų traukimo ceremonijos metu.

Pirmosios poros nugalėtojai paaiškės Alytuje, kur šiandien 18.30 val. „Dzūkija“ priims „Šilutės“ krepšininkus. Alytiškiai neturėtų tikėtis lengvų rungtynių – pirmasis šių ekipų mačas Šilutėje baigėsi sunkia „Dzūkijos“ pergale – 76:71.

Tąkart šilutiškiai įpusėjus ketvirtajam kėliniui dar turėjo 2 taškų pranašumą (62:60), tačiau Alytaus krepšininkai lemiamu metu pasirodė stipresni. Naudingiausias dzūkų gretose buvo 24-erių 192 cm ūgio gynėjas Kristupas Žemaitis (15 tšk., 4 atk. kam., 3 rez. perd., 21 naud. bal.).

„Ši komanda savo namų aikštėje yra sunkus varžovas kiekvienam. Prisiminus tas rungtynes, mes strigome prieš jų zoninę gynybą. Turėjome susikrovę 10-12 taškų pranašumą, galėjome mėginti tą persvarą didinti ar bent jau išlaikyti, bet leidome jiems grįžti, nebuvome pakankamai fiziški ir viskas baigėsi kova taškas į tašką“, – įžvalgomis apie pirmąsias rungtynes dalinosi K. Žemaitis.

Kaip jo ekipai reikėtų žaisti šiandien, kad trapus 5 taškų pranašumas būtų išlaikytas?

„Koncentracija turi būti aukščiausio lygio, negalime nuvertinti varžovo, tą akcentuoja ir treneris. Viską lems susikaupimas, derinių išpildymas, turime nuo pat pirmų minučių primesti savo žaidimą, žaisti agresyviai ir neleisti jiems pagalvoti, kad viskas gali baigtis kitaip“, – kalbėjo vienas Alytaus ekipos lyderių.

Tuo tarpu antroji pora žiūrovus turėtų intriguoti netgi dar labiau – namie žaisiantys „Šiauliai“ rytoj 19 val. prasidėsiančiame mače žūtbūt sieks reabilituotis ir panaikinti pirmojoje dvikovoje varžovų iš Klaipėdos susikrautą persvarą.

Nors jaunieji „Neptūno-Akvaservio“ krepšininkai pirmavo didžiąją tų rungtynių dalį, pabaigoje šiauliečiai turėjo ne vieną progą perlaužti mačo eigą savo naudai. Visgi tuo metu pergalės skonio dar nepatyrusiems Saulės miesto atstovams iki pergalės pritrūko – švieslentė skelbė apie klaipėdiečių triumfą – 87:82.

„Mes turėjome laimėti tas rungtynes ir nesijautėme gerai to nepadarę. Turėjome pažvelgti į save, kas einasi blogai. Paskutinėse rungtynėse sugebėjome šiek tiek patobulėti ir esu įsitikinęs, kad į kitą mačą išeisime motyvuoti. Tai yra jauna ir agresyvi komanda, kuri kovoja ir nori laimėti, todėl mes turime atsakyti į jų energiją“, – nuviliančias rungtynes prisiminė Lietuvoje siautėjantis „Šiaulių“ lyderis Elvaras Fridrikssonas.

Jis, kaip ir visa komanda, ant parketo rytoj turėtų žengti su kiek daugiau užtikrintumo ir pasitikėjimo savo jegomis. Sekmadienį šiauliečiai iškovojo pirmąjį sezono laimėjimą. Tame mače E. Fridrikssonas buvo nesustabdomas – pelnė 21 tašką, atkovojo 5 kamuolius ir išdalino net 12 rezultatyvių perdavimų, taip užfiksuodamas įspūdingą 33 balų naudingumą.

Tuo tarpu pergalė buvo iškovota ne prieš bet ką, o prieš Klaipėdos „Neptūną“, kurio dubleriai rytoj bus šiauliečių priešininkais. Galbūt pirmojo laimėjimo įkvėpti „Šiauliai“ pergalių kelyje užsiliks ilgesniam laikui?

„Pirma pergalė buvo didelis palengvėjimas, nuo pečių nukrito daug naštos. Dabar galime palikti blogus prisiminimus praeityje ir atsispirdami nuo šios pergalės koncentruotis į ateinančias rungtynes“, – ir toliau gerinti žaidimą vylėsi „Šiaulių“ vijurkas.

Šiandienos ir rytojaus Citadele KMT dvikovas tiesiogiai transliuos DELFI.lt

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris