Triuškinamai Kėdainiuose laimėjusios „Pieno žvaigždės“ priartėjo prie Citadele KMT ketvirtfinalio
Foto: BNS/LKL.lt

Triuškinamai Kėdainiuose laimėjusios „Pieno žvaigždės“ priartėjo prie Citadele KMT ketvirtfinalio

Autorius: LKL.lt
2020-11-25

Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (KMT) Pasvalio „Pieno žvaigždės“ žengė vieną didelį žingsnį ketvirtfinalio link. Pirmajame antro etapo mače svečiuose 79:57 (19:18, 24:12, 17:19, 19:8) buvo nugalėtas Kėdainių „Nevėžis-Optibet“.

Komandų gruodžio 3 d. dar lauks atsakomasis mačas Pasvalyje, po kurio ir paaiškės, kas užims vieną iš dviejų likusių vietų ketvirtfinalio etape.

„Nevėžis-Optibet“ tik pirmajame kėlinyje galėjo pasidžiaugti nedidele persvara (10:4), kadangi vėliau teko užleisti į priekį oponentus, didinusius savo pranašumą sparčiai. Jau kėlinio pabaigoje priekyje buvo „Pieno žvaigždės“ (19:18), o Andreja Milutinovičius ėmė šaudyti tritaškius, po kurių jo komanda pirmavo 34:20.

Panagiotis Kalaitzakis individualiomis pastangomis stengėsi mažinti „Nevėžio-Optbet“ atsilikimą, o po Juliaus Kazakausko ir Sedricko Barefieldo tolimų šūvių pavyko priartėti per 10 taškų – 42:52. Vis dėlto „Pieno žvaigždės“ arčiau varžovų neprisileido, atstatė pranašumą ir jį dar padidino po atkarpos 8:1 – 68:50.   

Tai buvo esminė atkarpa, po kurios visa galima intriga išseko.

Galutinai „Nevėžiui-Optibet“ nuotaiką sugadino paskutinę minutę patirta Abramo Cankos čiurnos trauma.

Pasvalio komandoje 22 taškais pasižymėjo Danielis Amigo, 16 pridėjo A.Milutinovičius (7 atk. kam.), pataikęs 4 tritaškius iš 7.

15 taškų ir 6 rezultatyvūs perdavimai – Jahennso Manigat sąskaitoje, 9 – Karolio Giedraičio, 8 – Edgaro Želionio (4/11 dvit., 8 atk. kam.).

Išvykus Vaidui Kariniauskui „Nevėžio-Optibet“ lyderiu buvo S.Barefieldas (3/5 trit.), surinkęs 19 taškų, tuo tarpu Justas Tamulis pridėjo 9, P.Kalaitzakis ir A.Canka (0/6 trit.) – po 8.

J.Kazakauskas pelnė tik 3 taškus, bet atkovojo 11 kamuolių.  

„Nevėžio-Optibet“ treneris Marius Kiltinavičius apgailestavo dėl praradimų, kurie turės didelę įtaką komandos ateičiai.

„23 klaidos buvo popieriuje, o mano akimis – kokios 83. Kur turėjome priimti sprendimus puolime – buvo klaida, gynyboje – klaida. Kamuolys niekada nenueidavo ten, kur turėjo. Išgyvename, kad iškrito dar keli žmonės, nemažai jų tik dabar yra po traumų, išvyko Vaidas – pagrindinis mūsų žaidimo organizatorius. Bus reikalų“, – sakė M.Kiltinavičius.

„Pieno žvaigždžių“ treneris Gediminas Petrauskas tikėjosi, kad atsakomosiose rungtynėse varžovai dar parodys, ką gali.

„Džiaugiamės pergale. Aišku, abi komandos prastai pataikė, bet pakankamai neblogai gynėmės 2 ir 4 kėliniuose, kas davė raktą į pergalę. Negalima atsipalaiduoti, nes jie tikrai su didele energija atvyks į Pasvalį, kaip ir padarė po mačo su šakiškiais“, – kalbėjo G.Petrauskas.  

 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris