Be intrigos: „Žalgiris“ anksti privertė kapituliuoti traumų išretintą „Rytą“
Foto: LKL/BNS

Be intrigos: „Žalgiris“ anksti privertė kapituliuoti traumų išretintą „Rytą“

Autorius: LKL.lt
2020-12-06

„Betsafe-LKL“ čempionate sekmadienio vakarą nugriaudėjo antrasis šio 2020-2021 m. sezono derbis tarp Kauno „Žalgirio“ (9-1) ir Vilniaus „Ryto“ (7-4). Traumų ir susirgimų virusu išretinta „Ryto“ komanda čempionams rimčiau pasipriešinti nesugebėjo – triuškinamą pergalę Kaune iškovojo žalgiriečiai.

Martino Schillerio vadovaujamas „Žalgiris“ namuose triumfavo 92:45 (23:11, 22:11, 27:11, 20:12). Tai didžiausia žalgiriečių pergalė prieš sostinės ekipą per visą istoriją.

Intrigos šioje dvikovoje nebuvo nuo pat rungtynių pradžios. Žalgiriečiai jau po pirmojo kėlinio turėjo 12 taškų pranašumą (23:11), kuris iki ilgosios pertraukos padidėjo dar beveik dvigubai, iki 23 taškų (89:45).   

Ketvirtojo kėlinio metu komandas jau skyrė ir 46 taškai (89:43). Vilniečių gretose pirmuosius savo karjeros taškus „Betsafe-LKL“ pelnė Adas Šimonis. Jaunuolis pataikė vieną baudos metimą.

Tai buvo kitoks Lietuvos krepšinio derbis. Rungtynės Kaune nepriminė amžinų varžovų dvikovos, tačiau tam yra ir priežasčių – „Ryto“ komanda pastaruoju metu prarado vieną po kito žaidėjus, o vyr. treneris Donaldas Kairys mūšiui su „Žalgiriu“ savo sudėtyje vos surinko 8 žaidėjus, iš kurių du buvo 17-mečiai dublerinės „Ryto“ komandos „Perlo Energija“ nariai.

„Rytui“ šioje dvikovoje nepadėjo pėdos traumą besigydantis kapitonas Arnas Butkevičius, peties srities traumą patyręs centras Rokas Gustys, taip pat kojos raumenį pasitempęs gynėjas Andrew Goudelockas, iš Afrikos į Lietuvą nespėjo grįžti ir vidurio puolėjas Maurice‘as Ndouras, du „Ryto“ žaidėjai vis dar leidžia laiką saviizoliacijoje po susirgimo COVID-19 virusu.

Į pergalę žalgirečius vedė rezultatyviausiai rungtyniavęs ir tobulai dvitaškius pataikęs Lukas Lekavičius. Viso žalgiriečių įžaidėjas pelnė 17 taškų. Jam puikiai talkino pirmajame kėlinyje koją susižeidęs, tačiau traumos išvegnęs Marius Grigonis, pelnęs 14 taškų. Rokas Jokubaitis pridėjo 6 rezultatyvius perdavimus ir 11 taškų.

Vilniečių gretose sėkmingiausiai rungtyniavo centras Martynas Echodas, likęs per du atkovotus kamuolius nuo dvigubo dublio. Jo sąskaitoje 10 taškų ir 8 atkovoti kamuoliai.  

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 17, Marius Grigonis 14, Rokas Jokubaitis 11 (6 rez. perd.), Marekas Blaževičius 10, Artūras Milaknis 9.

„Rytas“: Martynas Echodas 10 (8 atk. kam.), Dovis Bičkauskis 9 (1/4 trit.), Gytis Radzevičius ir Mindaugas Girdžiūnas – po 6.

Pirmoji šio sezono „Žalgirio“ ir „Ryto“ akistata taip pat baigėsi žalgiriečių pergale. Spalio mėnesį sostinėje Kauno ekipa laimėjo 84:72.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris