Ž. Urbono nedžiugina penktas iš eilės „Ryto“ išbandymas: „Geriau „Žalgirį“ būtume gavę“
Foto: LKL/BNS

Ž. Urbono nedžiugina penktas iš eilės „Ryto“ išbandymas: „Geriau „Žalgirį“ būtume gavę“

Autorius: LKL.lt
2020-12-09

„Betsafe-LKL“ čempionato rengiamas Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyras jau kaip reikiant įsibėgėjo ir pasiekė ketvirtfinalio etapą.

Aštuonios stipriausios turnyro ekipos buvo suskirstytos į keturias poras, o burtai lėmė, kad akis į akį šiame etape jau penktą kartą iš eilės susikaus Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“ klubai.

„Juventus“ vyr. treneris Žydrūnas Urbonas jau praėjusiais metais juokaudamas sakė, kad turbūt kitos komandos ketvirtfinalio etape gauti tiesiog neįmanoma.

Kai rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir „Ryto“ metu ištrauktame lapelyje „Juventus“ vadovas Eimantas Skersis vėl pamatė „Ryto“ pavadinimą, Ž. Urbonas jau nebesijuokė – kalbėdamas su LKL.lt, uteniškių treneris užsiminė, kad norėdamas šio to naujo jau geriau būtų gavęs „Žalgirį“.

„Keista. Jau geriau „Žalgirį“ būtume gavę, o dabar vėl prieš „Rytą. Sudėtinga žaisti visada prieš tą pačią komandą. Atrodo, jog mes visada gauname stipresnius varžovus. Penkis metus iš eilės“, – kiek nusiminęs sakė Ž. Urbonas.

„Juventus“ treneris patikino, kad jo komanda stos į kovą su bet kokiu varžovu ir visada stengsis padaryti viską, ką įmanoma.

„Reikia būti realistams, „Žalgiris“ yra „Žalgiris“, „Rytas“ yra „Rytas“ – žmonės turi pinigų ir susiperka žaidėjus. Tai nereiškia, kad mes tokių komandų bijome, ar kad neisime kautis dėl pergalės. Eisime ir kovosime, bet penktus metus iš eilės gauti tą patį varžovą yra ne taip įdomu. Gausime „Rytą“ ir šeštus, po to ir dešimtus metus iš eilės, manau“, – kukliai šypsodamasis dėstė Ž. Urbonas.

„Juventus“ komanda po pirmojo „Betsafe-LKL“ čempionato rato buvo penktoje vietoje, savo sąskaitoje turėdama 5 pergales ir 4 pralaimėjimus. Vertindamas savo komandos sezono pradžią Ž. Urbonas atsigręžė į tai, kad Utenos ekipa į didžiąją dalį dvikovų stojo išretėjusios sudėties, tačiau pabrėžė, kad potencialo jai augti dar tikrai yra.

„Mes viso sezono metu neturėjome pilnos komandos. Sunku net pasakyti, kokį įspūdį palieka komanda, nes tai žaidžiame aštuoni, tai vėl nežinia kiek žmonių surenkame. Rungtynės su „Lietkabeliu“ turbūt buvo vienintelės, kuriose mačiau pilną komandą ir man ji patiko. Gyvenimas neleidžia maksimaliai įrodyti savo potencialo, bet aš tikiu savo komanda, tikiu, kad ji gali gerai žaisti, tik labai norėtųsi turėti galimybių tą daryti“, – viltingai kalbėjo Ž. Urbonas.

Utenos klubas neseniai iš Kėdanių ekipos įsigijo Vaidą Kariniauską. Pasak Ž. Urbono, tai žmogus, kurio deka „Juventus“ stovykloje atsirado ramybė – visi žaidėjai grįžo į sau įprastas pozicijas, o pats treneris dabar irgi ramesnis dėl to, kokiu tempu rungtyniauja jo komanda.

„Visa komanda nurimo, atsistojo į savo pozicijas. Sezono pradžioje su įžaidėju Bryantu mums nepavyko taip, kaip tikėjomės. Vaidui atėjus visi jaučiasi patogiau – tai yra žmogus, kuris rungtynių ritmą laiko tokį, kokį reikia. Jis yra patyręs žaidėjas, žino, kaip kontroliuoti ritmą. Reikia šiek tiek laiko, kad jis grįžtų į geriausią savo versiją, tačiau tai mums yra geras pastiprinimas“, – dėstė Ž. Urbonas.

Pirmoji „Ryto“ ir „Juventus“ akistata numatyta sausio 6 dieną Utenoje. Atsakomasis mačas numatytas sausio 16 dieną Vilniuje

Visas Citadele KMT ketvirtfinalių tvarkaraštis:

Gruodžio 17 d.
17:30 val. Alytaus „Dzūkija“/Šiaulių „Šiauliai“ laimėtojas – Klaipėdos „Neptūnas“

Gruodžio 23 d.
16:30 Prienų „CBet“ – Panevėžio „Lietkabelis“

Sausio 5 d.
18:00 Pasvalio „Pieno žvaigždės“ – Kauno „Žalgiris“

Sausio 6 d.
18:30 Utenos „Juventus“ – Vilniaus „Rytas“

Antros rungtynės:

Sausio 16 d.
17:00 Vilniaus „Rytas“ – Utenos „Juventus“
19:00 Panevėžio „Lietkabelis“ – Prienų „CBet“

Sausio 17 d.
16:00 Klaipėdos „Neptūnas“ – Alytaus „Dzūkija“/Šiaulių „Šiauliai“ laimėtojas

Sausio 18 d.
19:00 Kauno „Žalgiris“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris