LKL akademiko dienoraštis. LKL ir NBA rinkodaros subtilybės
Foto: LKL

LKL akademiko dienoraštis. LKL ir NBA rinkodaros subtilybės

Autorius: LKL akademikė B. Vaičikauskaitė
2020-12-11

Esu Beatričė Vaičikauskaitė, studijuoju multimediją ir kompiuterinį dizainą Vilnius Tech universitete. Jau antrus metus mokausi analizuoti multimedijos subtilybes, tačiau laikausi sau duoto pažado – krepšinis visada liks šalia. Tai įgyvendinti padeda LKL akademijos veikla.

Antradienį vyko dar vieni mokymai, šį kartą – sporto rinkodaros tema. Savo žiniomis su mumis dalinosi LKL rinkodaros direktorius Arvydas Tamašauskas, o apie patirtį NBA pardavimų skyriuje pasakojo Lukas Zajančauskas. Susitikimas, žinoma, vyko nuotoliniu būdu.

Paskaitą pradėjo A. Tamašauskas, kuris mus supažindino su LKL rėmėjų paieškos strategijomis bei iškylančiomis problemomis. Prasiplėtė akademikų turimos žinios apie LKL kuriamą turinį, kuris, beje, yra didžiausias televizinis sporto turinys.

„Stengiamės išpildyti rėmėjų lūkesčius su kaupu, norime sukurti kuo geresnį produktą ir jį ištransliuoti žiūrovams“, – kalbėjo A. Tamašauskas, paklaustas apie rėmėjų vizijos išpildymą.

Paskaitą tęsė ir savo įžvalgomis dalinosi NBA rungtynių transliacijų pardavimų skyriuje dirbęs L. Zajančauskas. Susipažinome su NBA transliacijų specifika ir rungtynių pateikimu Europos bei Afrikos šalims.

„Sporto rinkodara yra ypač greitai auganti ir besikeičianti sritis, sukurianti begales naujų galimybių, tad džiaugiuosi galėjęs pasidalinti naujausiomis tendencijomis bei savo patirtimi NBA organizacijoje su LKL akademikais. Tikiuosi daugelį jų išvysti toliau tęsiančius karjeras tiek Lietuvos, tiek pasaulio sporto organizacijose”, – akademikus motyvavo L. Zajančauskas, kurio pastebėjimai apie skirtumus LKL ir NBA rinkodaroje abejingų nepaliko.

Kelios valandos prabėgo nejučiomis. Tikimės, jog naujas žinias galėsime pritaikyti naujuose LKL projektuose. Po informatyvios paskaitos kartu su visais akademikais aptarėme jau įgyvendintus darbus, ateities planus bei sužinojome apie naujas užduotis.

Džiugu, jog turiu galimybę būti LKL akademijos projekto dalimi ir, nepaisant sudėtingos dabartinės situacijos, kartu su visais akademikais galiu įsitraukti į LKL verdantį gyvenimą, čia mokytis bei tobulėti.

Sekti LKL akademijos veiklą galite projekto instagramo paskyroje @lklakademija.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris