I. Vaitkus paskutinėmis sekundėmis padovanojo „Juventus“ pergalę prieš „Neptūną“
LKL/BNS nuotr.

I. Vaitkus paskutinėmis sekundėmis padovanojo „Juventus“ pergalę prieš „Neptūną“

Autorius: LKL.lt
2020-12-13

Antroji šio sezono Utenos „Juventus“ (6-4) ir Klaipėdos „Neptūno“ (3-8) akistata padovanojo itin atkaklų trilerį, kurio nugalėtojai sprendėsi paskutinėmis mačo akimirkomis.

Paskutinėmis sekundėmis vos neprisižaidusi „Juventus“ ekipa iškovojo dramatišką pergalę 85:84 (18:13, 20:26, 25:24, 22:21).

Visų rungtynių metu komandos žaidė taškas į tašką, o likus žaisti 3 minutes „Neptūnas“ po Beno Griciūno dvitaškio išsiveržė į priekį 82:79. 

Vis dėlto likus žaisti 2 minutes Martynas Gecevičius sušvelnino atsilikimą (81:82), o prieš prasidedant paskutinei minutei Ignas Vaitkus tritaškiu persvėrė rezultatą 84:82.

Likus žaisti 36 sekundes I. Vaitkus pataikė vieną baudos metimą iš dviejų (85:82), ir nors tuomet „Juventus“ apsigynė, Utenos ekipai pergalės vos nekainavo Žygimanto Skučo klaida.

„Juventus“ puolėjas metė kamuolį per visą aikštę į priekį, o Vytautas Šulskis sudėtingo perdavimo nepagavo. „Neptūnas“ gavo 5 sekundes išsigelbėjimui, bet Giedrius Stankevičius prametė iš toli.

Kamuolį atkovojęs Žygimantas Janavičius pataikė iš po krepšio (84:85), bet per likusias 2 sekundes tas pats Ž. Janavičius apmaudžiai nesuspėjo pažeisti taisyklių prieš M. Gecevičių, todėl pergalę šventė šeimininkai.

„Žygiui kartais taip būna. Vietoje to, kad ramiai laimėti, jis paleidžia kamuolį į užribį. Kaip diską. Kaip Alekna. Visas geras šmotas durniaus ten pas jį atsibudo. Baisu, tragedija. Dar vienas žilas plaukas treneriui“, – spaudos konferencijoje sakė nugalėtojų treneris Žydrūnas Urbonas.

„Pritrūko šalto proto ir kažkiek sėkmės. Pabaigoje rungtynių įvėlėme kvailų klaidelių. Paskutinėmis sekundėmis norėjome perimti kamuolį, o Janavičius gal ir norėjo prasižengti, bet teisėjas pražangos nesušvilpė“, – apgailestavo uostamiesčio ekipos strategas Tomas Gaidamavičius.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė Mindaugas Kupšas, pelnęs 20 taškų, iš kurių net 18 – per pirmąją mačo pusę. Vidurio puolėjas dar ir atkovojo 7 kamuolius bei surinko 27 naudingumo balus.

Pralaimėtojams 15 taškų surinko Klaidas Metrikis – tai yra 20-mečio puolėjo karjeros „Betsafe-LKL“ čempionate rekordas. Naują rezultatyvumo rekordą užfiksavo ir 13 taškų pridėjęs Džiugas Slavinskas.

„Juventus“: Mindaugas Kupšas 20 (7 atk. kam.), Martynas Gecevičius 19, Ignas Vaitkus 12 (6 rez. perd.), Vaidas Kariniauskas 11, Žygimantas Skučas 10.

„Neptūnas“: Klaidas Metrikis 15, Džiugas Slavinskas 13, Tadas Pažėra ir Benas Griciūnas (6 atk. kam.) po 12, Žygimantas Janavičius 10.

Pirmąją šio sezono tarpusavio akistatą Utenos ekipa svečiuose laimėjo 97:88.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris