Klampus mačas Alytuje: „Neptūnas“ įveikė bedantę „Dzūkiją“
LKL/BNS nuotr.

Klampus mačas Alytuje: „Neptūnas“ įveikė bedantę „Dzūkiją“

Autorius: LKL.lt
2020-12-30

Paskutinėse 2020-ųjų „Betsafe-LKL“ rungtynėse dominavo gynyba. Savo poziciją turnyrinėje lentelėje prieš metų pabaigą pagerino Klaipėdos „Neptūnas“ (4-8).

Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai išvykoje 71:63 (16:18, 17:10, 13:14, 25:21) nugalėjo puolime itin slogiai žaidusią Alytaus „Dzūkiją“ (3-7).

Nugalėtojus į priekį vedė geriausią sezono mačą sužaidęs Matas Jogėla, kurio sąskaitoje – 13 taškų, 7 atkovoti kamuoliai ir 19 naudingumo balų.

Nikola Vasilevo kariauną skandino itin prastas pataikymas – alytiškiai įmetė 16 dvitaškių iš 44 (36 proc.), 7 tritaškius iš 24 (29 proc.) bei 10 baudų metimų iš 19 (52 proc.).

„Neptūnas” po šios pergalės pakilo į septintąją turnyrinės lentelės vietą, o „Dzūkija” nukrito į devintąją.

Pamatus pergalei klaipėdiečiai pradėjo dėti antrojo kėlinio viduryje, kai spurtavo 14:2 ir išsiveržė į priekį 30:21. Po pertraukos svečiai pridėjo spurtą 11:2 bei įgijo dviženklę persvarą 44:30.

Dzūkai ginklų nesudėjo. Jie patys surengė spurtą 10:0 ir lemiamo ketvirčio pradžioje varžovus pasivijo – 44:46.

Vis dėlto tuomet uostamiesčio ekipa sudavė lemiamą smūgį – spurtavo 9:0, nutolo 62:48 bei užsitikrino pergalę.

„Pergalę lėmė gynyba. Turėjome gerą planą ir tas planas pavyko. Reikia pasidžiaugti tuo, kad pirmą kartą laimėjome išvykoje. „Neptūnui“, kaip organizacijai, šie metai buvo tragiški, nebijokime to pasakyti, todėl sveikinu visus klaipėdiečius su tuo, kad metus baigėme pergale. Tikimės, kad ateityje bus daug geriau“, – sakė T. Gaidamavičius.

„Neradome ritmo atakuodami pikenrolo situacijose, mūsų metimų pasirinkimai buvo ganėtinai keisti, o tai lėmė, jog turėjome prastas rungtynes puolime. Kartais metimai įkrenta, o kartais ne. Svarbiau tai, kad varžovai puolime atkovojo net 15 kamuolių. Tai taip pat turėjo didelę įtaką rungtynių pabaigai“, – kalbėjo N. Vasilevas.

„Dzūkija“: Matas Jucikas (11 atk. kam.) ir Kristupas Žemaitis (8 rez. perd.) po 14, Artūras Jomantas 12, Simas Jasaitis 7.

„Neptūnas“: Matas Jogėla 13 (7 atk. kam.), Martynas Mažeika 14, Benas Griciūnas ir Giedrius Stankevičius po 12.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris