Ž. Skučas prieš dvikovą su „Rytu“: „Varžovas žaidžia banguotai, bet ir mes turime bėdų“
Foto: LKL/BNS

Ž. Skučas prieš dvikovą su „Rytu“: „Varžovas žaidžia banguotai, bet ir mes turime bėdų“

Autorius: LKL.lt
2021-01-06

Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyre įsibėgėjus ketvirtfinalio etapui sirgaliai ir visa krepšinio bendruomenė pasitinka bene atkakliausią akistatą – trečiadienį, jau penktus metus iš eilės, į pirmąją tarpusavio dvikovą stoja Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“ komandos.

„Ryto“ ir „Juventus“ rungtynės per pastaruosius ketverius metus Citadele KMT turnyre tapo savotišku nauju Lietuvos krepšinio derbiu – dėl patekimo į finalo ketvertą Vilniaus ir Utenos ekipos dažnai kaunasi iki paskutinių sekundžių, o ryškius favoritus sirgaliams ir ekspertams išskirti darosi vis sunkiau.

„Geriau jau „Žalgirį“ būtume gavę“, – šiemet po burtų traukimo ceremonijos šypsodamasis, bet kiek susikrimtęs sakę Utenos ekipos treneris Žydrūnas Urbonas.

Abi komandos šiame 2020-2021 m. sezone susiduria su sunkumais ir išgyventa banguoto žaidimo laikotarpį. Tiek „Rytas“, tiek „Juventus“ neišvengė susirgimų koronavirusu COVID-19, komandos gretas retino ir pasikartojančios traumos, taip pat treniruočių procesą jaukė legionierių neplanuoti išvykimai.

Dėl gana sunkiai besiklostančio sezono, šią dviejų rungtynių akistatą „Ryto“ ir „Juventus“ žaidėjai pasitinka kaip tikrai rimtą iššūkį – daug žadėti sirgaliams nepanoro nė vienas krepšininkas, tačiau visi akcentavo, kad šiame savotiškajame „derbyje“ visų pirma svarbiausia yra pasiūlyti tinkamą ir atkaklią kovą.

„Ruošiamės sunkioms rungtynėms. Nepaisant burtų, nepaisant to, kelintą kartą mes žaidžiame su tuo pačiu varžovu, Utenoje niekada nebūna lengva. Ten komanda žaidžia ypač gerai namų arenoje – rungtynės būna įtemptos ir fiziškos. Tokiai atkakliai dvikovai mes ir ruošiamės“, – LKL.lt sakė sostinės ekipos kapitonas Arnas Butkevičius.

„Stengsimės atiduoti 110 procentų energijos. Bent kalbant apie energiją ir kovą, tai turi būti maksimumas“, – kalbėjo „Juventus“ kapitonas Marius Runkauskas.

Pirmoji komandų akistata trečiadienį įvyks Utenoje, tačiau finalo ketverto dalyvis paaiškės tik sausio 16 dieną, kai ekipos akis į akį antrą kartą susitiks Vilniuje. Kalbėdami apie dviejų rungtynių reikšmę, „Ryto“ ir „Juventus“ žaidėjai pateikė skirtingas nuomones.

„Nereikia galvoti, kad laukia dvejos rungtynės. Turime padaryti maksimumą pirmoje dvikovoje. Tą ir norime padaryti – važiuojame į Uteną pergalės. Negalvojame apie persvarą ar dar kažką, tiesiog esame susikoncentravę pergalei Utenoje.

Taip jau burtai lemia, kad visą laiką mes susitinkame, bet asmeniškai aš to neakcentuoju – tiesiog žiūriu į tai, kaip į etapą, kurį reikia peržengti. Be abejo, kad aš tikiu, jog mes peržengsime šį etapą ir dar kartą“, – prieš išvyką į Uteną sakė „Ryto“ gynėjas Mindaugas Girdžiūnas.

„Tokiose rungtynėse yra svarbu neperdegti, neperskubėti, nes tai yra dvejos rungtynės – ne viskas išsispręs pirmoje dvikovoje, turime žiūrėti ir į priekį“, – savo ruožtu tikino Utenos ekipos kapitonas M. Runkauskas.

„Juventus“ puolėjas Žygimantas Skučas laukdamas trečiadienio akistatos prisiminė paskutines dvi šio sezono tarpusavio akistatas ir patikino, kad vilniečiams tai buvo lengvas pasivaikščiojimas – tokiam scenarijui, pasak paties krepšininko, išsipildyti dar kartą tiesiog negalima leisti.

Krepšininkas atviravo, kad pati „Juventus“ komanda šį sezoną toli gražu neatrodo taip, kaip iš tikrųjų galėtų atrodyti ir prieš Citadele KMT ketvirtfinalio startą sirgaliams pažadėjo vieną – tai galingą kovą.

„Būna visko. Paskutinėse rungtynėse kovodami prieš juos tikrai labai silpnai atrodėme. Bet mes negalime leisti tikėtis lengvų rungtynių, lengvos jos ir nebus – kaip susiklostys, nežinau, bet kad kausimės, tai sirgaliams galiu pažadėti.

Visų pirma turime nepamesti savęs, bet save šį sezoną pametėme jau kokius penkis kartus, po to vėl radome. Turime žiūrėti į save, turime sugrįžti į ritmą. Varžovas žaidžia labai banguotai, bet ir mes turime panašių bėdų. Tokioje dvikovoje tiesiog privalai kovoti, daugiau nelabai kas lieka. Nežinau, kaip baigsis, bet galiu pažadėti kovą“, – dėstė Ž. Skučas.

„Ryto“ kapitonas A. Butkevičius pasitinkant dvikovą Utenoje pripažino – viena didžiausių komandos bėdų šį sezoną yra gynyba. Būtent tai prieš išvyką į varžovų teritoriją treniruotėse akcentavo ir sostinės ekipos treneris Donaldas Kairys.

„Šauktukas dedamas ant mūsų gynybos. Studijuojame jų stiprybes, derinius, žiūrime, ką galime pasiūlyti gynyboje. Ir, žinoma, tęsiame savo greito puolimo planus. Bet viskas prasideda nuo gynybos“, – užtikrintai sakė A. Butkevičius.

Pirmoji Citadele KMT ketvirtfinalio dvikova tarp „Ryto“ ir „Juventus“ komandų Utenoje įvyks trečiadienį. Rungtynių pradžia 18:30 val. Dvikovą tiesiogiai transliuos LRT Plius.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris