Užtikrintai antrą pusę žaidęs „Neptūnas“ dėjo žingsnį Citadele KMT finalo ketverto link
Foto: BNS/LKL.lt

Užtikrintai antrą pusę žaidęs „Neptūnas“ dėjo žingsnį Citadele KMT finalo ketverto link

Autorius: LKL.lt
2021-01-07

Gana permaininga kova – taip galima apibūdinti Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) ketvirtfinalio pirmąją akistatą tarp „Šiaulių“ ir Klaipėdos „Neptūno“.

Atsakingai sužaidęs antrąją rungtynių dalį „Neptūnas“ svečiuose 91:76 (16:21, 27:22, 28:14, 20:19) įveikė šiauliečius.

Atsakomasis mačas komandų lauks sausio 17 dieną Klaipėdoje.

„Neptūnas“ buvo žengęs žingsnelį priekin pirmame kėlinyje, tačiau po atkarpos 10:2 „Šiauliai“ rezultatą išlygino ir po truputį ėmė krautis persvarą – 21:16. Tolimi metimai leido išlikti priekyje dar kurį laiką, bet netrukus pranašumas ėmė tirpti (43:43), o po didžiosios pertraukos įpykęs „Neptūnas“ vėl priminė apie save. Būtent čia įvyko lemiamas lūžis.

Geras trečias kėlinys leido įgauti dviženklę persvarą (69:54) ir rungtynių kontrolę laikyti savo rankose vis tvirčiau, o į lemiamą ketvirtį svečiai stojo pelnydami septynis taškus be atsako – taip skirtumas tapo triuškinamas – 78:57. Intrigos šiauliečiai daugiau nebesukūrė, nors skirtumą prieš atsakomąją kovą šiek tiek sumažino.

„Neptūno“ komandai taškus rinko aštuoni žaidėjai: rezultatyviausias su 17 buvo Benas Griciūnas, 15 taškų – Evaldo Šaulio sąskaitoje (3/5 trit.), 14 – Žygimanto Janavičiaus, kuris negailėjo perdavimų komandos draugams – atliko 9, tiesa, klydo 6 kartus.

Po 12 taškų surinko Simas Galdikas (7 atk. kam.), žaidęs vos 15 minučių, ir dvigubą dublį užfiksavęs Matas Jogėla (13 atk. kam.). Pastarajam tai geriausios rungtynės karjeroje Citadele KMT turnyre, o tiek atkovotų kamuolių jis taip pat iki tol nesugriebė.

„Šiauliams“ 16 taškų surinko Elvaras Fridrikssonas (6 rez. perd.), po 13 – Karparas Berzinis (7 atk. kam.), Mindaugas Lukauskis ir Andy Van Vlietas.

Antanas Sireika pripažino varžovų pranašumą, ypač – po krepšiais, kur kovą dėl kamuolių „Šiauliai“ pralaimėjo 24:48.

„Varžovai buvo geresni kovotojai, jie laimėjo kamuolius dvigubai – to nesu matęs. Tą darė visi. Pas mus nebuvo susikaupimo, nesukovojo vyrai taip, kad galėtume lygiai žaisti. Mes visada žaidžiame atakuojantį krepšinį, kažkiek galiu pasiteisinti, nes užvakar žaidėme sunkų mačą. Sėkmė buvo ne su mumis – fizinės energijos trūko“, – kalbėjo A.Sireika.

„Neptūno“ strategas Tomas Gaidamavičius per anksti džiaugtis neskubėjo.

„Vieną mūšį laimėjome, bet karo dar ne. Trumpai pasidžiaugėme ir einame toliau. Turėjome ir persvarą didesnę, tik nesugebėjome jos išlaikyti. Tai normalu, matėme, kokius stebuklus „Šiauliai“ darė prieš „Dzūkiją“, – pridėjo T.Gaidamavičius.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris