Uraganinį puolimą pademonstravusi „Juventus“ iš Alytaus išsivežė nesunkią pergalę
LKL / BNS nuotr.

Uraganinį puolimą pademonstravusi „Juventus“ iš Alytaus išsivežė nesunkią pergalę

Autorius: LKL.lt
2021-01-10

„Betsafe-LKL“ sekmadienio rungtynėse Utenos „Juventus“ (8/4) krepšininkai pasiekė įtikinamą pergalę.

Be kapitono Mariaus Runkausko rungtyniavę Žydrūno Urbono auklėtiniai 97:82 (30:15, 25:21, 25:21, 17:25) triumfavo prieš namuose žaidusią Alytaus „Dzūkijos“ (3/8) ekipą.

Tai buvo antrasis šių komandų tarpusavio mačas šį sezoną, pirmajame pergalę taip pat šventė uteniškiai.

Svečiai nuo pat pirmųjų minučių demonstravo uraganinį puolimą – dar iki pertraukos viršijo 50-ies pelnytų taškų ribą, o šeimininkų negelbėjo ir aikštės gynyba. Šviesuliu alytiškių žaidime tapo Paolo Marinelli. Kroatas dar iki pertraukos pagerino savo sezono rezultatyvumo rekordą, surinkdamas 17 taškų. Rungtynes jis baigė su 25 taškais savo sąskaitoje (5/7 trit.).

Susitikimą sėkmingiau pradėjo svečių ekipa. Iš 6 taškus pelniusio Mindaugo Kupšo estafetę perėmė Žygimantas Skučas, o vėliau – Ignas Vaitkus, tuo tarpu alytiškiams pirmojo kėlinio pradžioje net 10 taškų pelnė P. Marinelli. Į žaidimą įsijungus dar ir dviem Vaidams – Kariniauskui ir Čepukaičiui – „Juventus“ susikrovė solidžią persvarą (30:15).

Antrojo ketvirčio pradžioje Utenos ekipa ir toliau nemažino apsukų, tačiau savo atsakymų rado ir dzūkai. Įpusėjus kėliniui ekipas ir toliau skyrė 15 taškų – 41:26. Visgi tiksint paskutiniosioms pirmosios rungtynių dalies sekundėms alytiškiai padarė nesportinę pražangą, o fantastišku tritaškiu pasižymėjo Gintautas Matulis – 55:36.

Po pertraukos „Dzūkija“ šiek tiek sumažino atsilikimą ir privertė Ž. Urboną paprašyti minutės pertraukėlės (48:61). Vis tik surengti galingesnio spurto nepavyko – uteniškiai susigrąžino turėtą persvarą ir ją toliau didino. Iki mačo pabaigos likus dešimčiai minučių, švieslentė bylojo apie triuškinamą svečių pranašumą – 80:57.

Paskutiniojo kėlinio pradžioje alytiškiai įsūdė kelis tolimus metimus, tačiau rimtesnio pavojaus sukelti nebesugebėjo. „Juventus“ penketuke galiausiai pasirodė ir Martynas Žvirblis bei Redas Šukšta, pastarajam tai buvo debiutinės minutės „Betsafe-LKL“ čempionate. Nors uteniškiams nepavyko pelnyti 100-ojo taško, galutinis rezultatas skelbė apie įtikinamą pergalę 97:82.

„Galvojau, kad bus sunkiau, nes jie yra pavojinga komanda, turi daug metikų. Jei nueisi, kur nereikia, gausi tritaškį. Marinelli sužaidė kaip per gimtadienį. 10 tritaškių mums įmetė tie, kurie niekada nepataikydavo. Esmė buvo kontroliuoti rungtynes, galėjome jaunimo neleisti, bet džiaugiuosi, kad jie gavo galimybę“, – po mačo kalbėjo uteniškių strategas Ž. Urbonas.

„Rungtynes pradėjome lėtai, jie įmetė sunkių metimų. Ties kai kuriais dalykais rizikavome, bandėme sugrįžti į rungtynes būdami agresyvesni puolime ir gynyboje. Esu patenkintas savo žaidėjais, jie kovojo iki paskutinės sekundės, nepasidavė, bet „Juventus“ tiesiog buvo geresni“, – teigė „Dzūkijos“ vyr. treneris Nikola Vasilevas.

„Dzūkija“: P. Marinelli 25 (5/7 trit., 5 rez. perd., 23 naud. bal.) M. Jucikas 14 (7/11 dvit.), A. Jomantas 10 (6 atk. kam., 6 rez. perd., 7 išpr. praž., 23 naud. bal.), M. Paulauskas 9 (3/4 trit.), K. Žemaitis ir T. Pačėsas po 8.

„Juventus“: Ž. Skučas 21 (8 atk. kam., 32 naud. bal.), V. Kariniauskas 19 (5 rez. perd., 5 atk. kam., 22 naud. bal.), M. Kupšas 15 (9 atk. kam.), I. Vaitkus ir V. Čepukaitis (7 atk. kam.) po 11.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris