Tikra drama Klaipėdoje: į Citadele KMT finalo ketvertą keliauja „Neptūnas“
Foto: LKL/BNS

Tikra drama Klaipėdoje: į Citadele KMT finalo ketvertą keliauja „Neptūnas“

Autorius: LKL.lt
2021-01-17

Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) finalo ketverte aiški jau trečioji komanda. Tarp keturių stipriausių turnyro komandų prasibrovė tikrą dramą išgyvenę Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai.

„Neptūnas“ atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse 77:88 (17:21, 28:22, 14:21, 18:24) pralaimėjo „Šiauliams“, tačiau bilietą į finalo ketvertą garantavo pirmoje tarpusavio dvikovoje susikrauta 15 taškų persvara (91:76).

Klaipėdiečiai į tolimesnį etapą pateko bendrai 4 taškų persvara ir rezultatu 168:164.

Antrosios rungtynės Klaipėdoje du kėlinius vyko taškas į tašką, per ilgąją pertrauką komandas skyrė du taškai (45:43). Toks scenarijus tiko Tomo Gaidamavičiaus vadovaujamam „Neptūnui“, tačiau antroje pusėje žaidimas apsivertė aukštyn kojomis.

Įspūdingai trečią kėlinį pradėję šiauliečiai jau po kelių minučių turėjo 7 taškų pranašumą (45:52). Klaipėdiečių ekipos puolimas strigo, atsarginių žaidėjų suolelis užsidirbo dvi technines pražangas, o „Šiauliai“ bėgo pergalės link.

Ketvirtajame kėlinyje „Šiauliai“ pasiekė reikiamą 15 taškų pranašumą (61:76). Galingą svečių spurtą iniciavo tik antroje rungtynių pusėje aikštelėje pasirodęs Justas Furmanavičius. Krepšininkas pats perėme penkis kamuolius ir surinko 10 taškų, visa tai atlikdamas per kiek daugiau nei 13 minučių.

Pabudę klaipėdiečiai ėmė intensyviau gintis ir neilgai trukus sumažino atsilikimą iki dešimties (71:81). Tiesa, tai toli gražu negarantavo ramios rungtynių pabaigos. Elvaras Maras Fridrikssonas smeigė tritaškį su pražanga ir likus 1 min. 29 sek. grąžino šiauliečiams 14 taškų pranašumą (71:85). Kitoje aikštelės pusėje Martynas Mažeika išprovokavo pražangą, sumetė abu baudos metimus (75:85).

Kai jau atrodė, kad šeimininkai turi bilietą į finalo ketvertą rankose, Martynas Varnas likus mažiau nei minutei smeigė dar vieną tritaškį (75:88) ir dar kartą grąžino intrigą į šią seriją. Lemiamomis akimirkomis Klaipėdos ekipą išgelbėjo kapitonas M. Mažeika, prasiveržęs po krepšiu ir pelnęs paskutinį savo komandos dvitaškį. Šiauliečiams M. Mažeika paliko 12 sekundžių, tačiau sudėtingas M. Varno tritaškis skriejo pro šalį.

„Neptūnas“ laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (42 ir 28) ir taikliau mėtė dvitaškius (50 proc. prieš 45 proc.) , tačiau Šiaulių ekipa perėmė daugiau kamuolių (6 ir 12) ir taikliau atakavo iš tolimos distancijos (28 proc. prieš 48 proc.).

Neptūnas“: Žygimantas Janavičius 15, Matas Jogėla 14, M. Mažeika ir Norbertas Giga po 12.

„Šiauliai“: Kaspars Berzins 16, Arminas Urbutis 14, Martynas Varnas 12, Andy Van Vlietas (8 atk. kam.) ir Mindaugas Lukauskis po 11, Justas Furmanavičius 10.

„Šiauliai“ sėkmės atveju būtų sukūrę jau antrą stebuklą Citadele KMT turnyre. Aštuntfinalio etape A. Sireikos auklėtiniai atsakomosiose rungtynėse prieš Alytaus „Sintek-Dzūkiją“ panaikino 25 taškų deficitą.

Į finalo ketvertą jau yra patekusios Utenos „Juventus“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ ekipos. Ketvirtasis dalyvis paaiškės pirmadienį, kai antrą kartą tarpusavyje susikaus dabartinis čempionas Kauno „Žalgiris“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris