Po pasikeitimų trenerių štabe – „Ryto“ pergalė prieš „Neptūną“
Foto: BNS/LKL.lt

Po pasikeitimų trenerių štabe – „Ryto“ pergalė prieš „Neptūną“

Autorius: LKL.lt
2021-01-20

Po skaudaus smūgio Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje Vilniaus „Ryto“ (10/5) komanda pasigerino nuotaiką Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mače, kur namuose 95:83 (26:20, 16:20, 31:17, 22:26) palaužė Klaipėdos „Neptūną“ (5/11).

Šis susitikimas „Rytui“ buvo pirmasis po permainų trenerių štabe – šiuo metu prie klubo vairo stovi prieš tai asistentu dirbęs Giedrius Žibėnas, nors debiutuoti „Betsafe-LKL“ jis jau buvo spėjęs, kai pavadavo Donaldą Kairį.  

Vilniečiams tai trečia iš eilės pergalė „Betsafe-LKL“, jie išsaugo trečią poziciją turnyro lentelėje.

Pirmoji mačo dalis buvo ganėtinai banguojanti, nes vos „Rytas“ pabandydavo atitrūkti, „Neptūnas“ vis atsakydavo ir neleisdavo atitrūkti labiau – 42:40. Tiesa, jau pirmame kėlinyje „Rytui“ nuotaiką apkartino Martyno Echodo patirta čiurnos trauma, sustabdžiusi gerą aukštaūgio startą rungtynėse.

Po pertraukos į aikštę vilniečiai žengė energingai, surengė spurtą 12:0 ir taip pabėgo nuo varžovų 56:43. Tai buvo kertinis rungtynių momentas, po kurio sostinės klubo situacija tapo vis stabilesnė. Gyčio Radzevičiaus ir Ryano Boatrighto gera atkarpa leido įgauti triuškinamą pranašumą (71:51), tad „Neptūno“ laukė rimtas iššūkis paskutinėje mačo dalyje.

Likus pustrečios minutės intriga vis tik sugrįžo (79:87), o Matas Jogėla dar sumetė ir baudas, bet jam tuo pačiu atsakė Mindaugas Girdžiūnas – 89:81. „Neptūnas“ šansų turėjo, bet klydo ir jų neišnaudojo.

Dovis Bičkauskis sužaidė ir naudingiausią, ir rezultatyviausią mačą, pademonstravęs fantastinį taiklumą – gynėjas neprametė nė vieno metimo. Jo sąskaitoje 20 taškų, 2 atkovoti ir 3 perimti kamuoliai bei 27 naudingumo balai

„Rytas“: Dovis Bičkauskis 20, Arnas Butkevičius 15, Gytis Radzevičius 13 (6 atk. kam.), Mindaugas Girdžiūnas 12, Ryanas Boatrightas ir Keithas Bensonas (6 atk. kam.) – po 10.

„Neptūnas“: Martynas Mažeika 17 (6 atk. kam.), Matas Jogėla 15 (6 atk. kam.), Giedrius Stankevičius 12, Norbertas Giga 10 (6 atk. kam.).

Po susitikimo Giedrius Žibėnas, perėmęs „Ryto“ vairą, dėkojo komandai.

„Norėtume dedikuoti pergalę gimtadienį švenčiančiam Girdžiūnui. Kaip visada mums nepasisekė su Echodu, kuris susitraumavo ir visas planas greitai pasikeitė, bet žaidėjų reakcija greitai pasikeitė irgi, visi kreditai eina jiems. Panašu, kad po rungtynių liksiu jiems skolingas picos“,– šypsojosi strategas.

Tomas Gaidamavičius akcentavo reikalingiausius dalykus.

„Antrame kėlinyje prisitaikyti prie pasikeitusios „Ryto“ rotacijos be Echodo pavyko, bet vėliau ėmėme klysti. Neišlaikome stabilumo – to mums reikia dabar, norint kilti aukščiau. Darome klaidų, kai norime atakuoti, kartais trūksta ir kūrybos“, – taisytinus dalykus vardino G.Žibėnas

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris