Jaunimu pasikliovęs „Žalgiris“ neturėjo vargo prieš svečius iš Kėdainių
LKL/BNS nuotr.

Jaunimu pasikliovęs „Žalgiris“ neturėjo vargo prieš svečius iš Kėdainių

Autorius: LKL.lt
2021-01-24

Lyderius pataupęs ir jaunimu pasitikėjęs Kauno „Žalgiris“ (12-1) savaitę baigė nesudėtinga pergale „Betsafe-LKL“ čempionate.

Jau pirmoje mačo pusėje reikalus sutvarkę Martino Schillierio auklėtiniai 94:59 (27:10, 17:14, 30:25, 20:10) sutriuškino Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (5-11).

Davido Gale'o kariauna patyrė devintąjį pralaimėjimą iš eilės. Skaičiuojant ir Citadele-KMT mačus, „Nevėžis-Optibet“ paeiliui krito jau vienuoliktą kartą.

„Žalgiris“ suteikė poilsio Thomasui Walkupui, o tai leido komandoje debiutuoti Mantui Rubštavičiui. Neeilinį šansą gavęs 18-metis gynėjas per 18 minučių pelnė 3 taškus (0/3 dvit., 0/1 trit., 3/4 baud.), atkovojo 2 kamuolius, 3 kartus suklydo, 5 kartus prasižengė ir surinko -5 naudingumo balus.

Ant parketo Kauno klubo gretose išbėgo ir 16-metis Paulius Murauskas, o rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo po 14 taškų įmetę Marius Grigonis bei Karolis Lukošiūnas. Naudingiausiai žaidė 28 naudingumo balus surinkęs Martinas Gebenas, kuris pelnė 12 taškų ir atkovojo 15 kamuolių.

Pirmą kartą šį sezoną su „Žalgiriu“ žaidęs Kėdainių klubas priešintis pajėgė tik 3 minutes, po kurių svečiai pirmavo 10:8.

Vis dėlto tuomet šeimininkai įjungė aukštesnę pavarą ir neleido varžovams pasižymėti net 10 minučių. 26:0 per šią atkarpą spurtavęs „Žalgiris“ išsiveržė į priekį 34:10.

Po pertraukos Kauno ekipa neatsipalaidavo ir tęsė varžovų triuškinimą, o nuskambėjus finalinei sirenai šventė daugiau nei užtikrintą pergalę.

Nė vienas iš pagrindinės „Žalgirio“ rotacijos žaidėjų nerungtyniavo ilgiau nei 20 minučių.

„Džiaugiuosi, kad mačo pabaigoje gerai gynėmės. Šiandien buvo svarbu, kad turėjome du dublerių komandos žaidėjus. Norime, kad jie tobulėtų. Itin svarbu ir tai, kad pagrindiniai žaidėjai pailsėjo. Turėti rezervą, kuris gali suteikti šansą pailsėti lyderiams, yra stiprios organizacijos bruožas“, – po mačo sakė M. Schilleris.

„Buvome apžaisti. Mūsų talentingiausi vyrukai dar tik įsivažiuoja. Vis dar neturime dviejų geriausių savo gynėjų. Nepaisant to, tris kėlinius žaidėme gana kietai. Nesivaržėme tik ketvirtajame. To daryti negalime. Kai kurie žaidėjai rungtyniauja dėl savęs, o taip rungtynių laimėti neįmanoma“, – spaudos konferencijoje apgailestavo D. Gale'as.

„Žalgiris“: Marius Grigonis ir Karolis Lukošiūnas po 14, Rokas Jokubaitis 13 (7 rez. perd.), Martinas Gebenas 12 (15 atk. kam., 5 rez. perd., 28 n.b.).

„Nevėžis-Optibet“: Panagiotis Kalaitzakis 15, Sedrickas Barefieldas 14, Grantas Vasiliauskas 10, Arielis Hukporti 9.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris