Lyg ant sparnų: „Dzūkija“ nepaliko vilčių „Lietkabeliui“
LKL/BNS nuotr.

Lyg ant sparnų: „Dzūkija“ nepaliko vilčių „Lietkabeliui“

Autorius: LKL.lt
2021-02-03

Pergalę „Betsafe-LKL“ pirmenybėse iškovojo Alytaus „Dzūkija“ (5/8). Savo aikštelėje dzūkai 86:70 (21:25, 21:8, 26:13, 18:24) pribloškė Panevėžio „Lietkabelį“ (11/6).

Alytiškiai iškovojo antrąją pergalę iš eilės ir nuo aštuntosios pozicijos atsilieka vos viena pergale. „Lietkabelis“ patyrė antrąją nesėkmę iš eilės, trečiadienį pralaimėjo ir Utenos „Juventus“. Tai reiškia, kad Vilniaus „Rytas“ susigrąžino antrąją poziciją.

„Dzūkija“ laimėjo ir be vieno lyderių Simo Jasaičio.

Šeimininkai užtikrintai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (37:27). Naudingumu taip pat dominavo „Dzūkija“ (115:69).

„Lietkabelis“ visas rungtynes strigo varžovų gynyboje ir pataikė 24 iš 68 metimų (35 proc.).

Nugalėtojams Matas Jucikas pelnė 22 taškus. Giedrius Staniulis ir Paulius Danisevičius atitinkamai pridėjo 14 ir 13 taškų.

„Lietkabeliui“ košmariškose rungtynėse Džordžė Gagičius pelnė 12 taškų.

Pirmajame kėlinyje panevėžiečiai turėjo nedidelį pranašumą, tačiau dzūkams pavyko taip sustyguoti savo gynybą, kad „Lietkabelis“ per antrąjį kėlinį pelnė 8 taškus.

Tuo tarpu Paulius Danisevičius, Matas Jucikas ir Paolo Marinelli dar iki pertraukos kartu suvertė 32 taškus ir šeimininkai džiaugėsi solidžiu pranašumu (42:33).

Po pertraukos dzūkai išėjo į aikštę lyg ant sparnų. Artūras Jomanto tritaškio užkurtas alytiškių varikliukas spurtavo 12:0 ir sutramdė svečius. Skirtumas išaugo iki nepanaikinamo (68:46).

Šokiruotas „Lietkabelis“ nesugebėjo pabusti – „Dzūkija“ netikėtai sutriuškino rungtynių favoritus.

„Ką galiu pasakyti? Sveikinimai mano vyrukams. Džiaugiuosi kaip jie laikėsi plano gynyboje ir puolime. Laimėjome prieš labai stiprią komandą. Tai yra tarsi papildoma motyvacija mums, kad galime nugalėti bet ką, jei liksime susikoncentravę visas 40 minučių“, – sakė alytiškių strategas Nikola Vasiljevas.

„Neturiu ką protingo pasakyti apie šias rungtynes. Atrodėme gėdingai. Žaidėme labai prastai šeštadienį prieš „Rytą“, dabar sužaidžiame blogiausias sezono rungtynes. Nesilaikome savo taisyklių gynyboje, nesidaliname kamuoliu puolime ir nebėgame į greitąjį puolimą. Tai puikiai matome ir bandysime tai spręsti“, – pyko panevėžiečių vyr. treneris Nenadas Čanakas.

„Dzūkija“: M. Jucikas 22 (8/9 dvit., 5 atk. kam., 27 naud. bal.), G. Staniulis 14, P. Danisevičius 13, P. Marinelli ir Tadas Rinkūnas po 10, A. Jomantas (4 atk. kam., 6 rez. perd.) 9 taškai.

„Lietkabelis“: D. Gagičius 12, Marius Valinskas 10, Margiris Normantas (6 rez. perd.) ir Gytis Masiulis po 9 taškus.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris