Citadele KMT finalo ketverto metu – „Prototo“ su P. Ambrazevičiumi
Foto: LKL/BNS

Citadele KMT finalo ketverto metu – „Prototo“ su P. Ambrazevičiumi

Autorius: LKL.lt
2021-02-09

Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) finalo ketverto metu aistruoliai galės ne tik mėgautis lemiamomis turnyro kovomis, tačiau ir išbandyti savo jėgas „Prototo“ žaidime, kurį ves žymus Lietuvos viktorinų sudarinėtojas ir vedėjas Paulius Ambrazevičius.

Iš viso vasario 13-14 dienomis vyks trys žaidimai. Pirmasis ir antrasis – Citadele KMT pusfinalių ilgosios pertraukos metu, trečiasis – per rungtynių dėl 3-iosios vietos pertrauką. Norintiems dalyvauti žaidime bus reikalinga „Prototo“ mobilioji programėlė.

Skaitmeninėms technologijoms žengiant į didelio masto sporto renginius, jie tampa neįsivaizduojami be savo sričių lyderių. Tad ir prizus „Prototo“ nugalėtojams įsteigė „Pigu.lt“ prekybos centras internete, kiekvieno žaidimo nugalėtojams padovanosiantis išmaniuosius laikrodžius.

„Visus praėjusius metus stebėjome, kaip klientai vis daugiau dėmesio skiria aktyviam laisvalaikiui ir sportui. Mūsų prekybos centre internete augo ne tik sporto bei laisvalaikio prekių pardavimai, augo ir aistruolių atributikos paklausa. Neturėdami galimybių eiti į varžybas, panašu, kad aistringai sporto renginius žiūrėjo prie ekranų. Tad tikimės, jog ir laimėti išmanieji laikrodžiai pakels nuotaiką ir padės krepšinio aistruoliams skaičiuoti laiką, kol vėl visi galėsime susitikti sporto arenose ir palaikyti mylimas komandas gyvai“, – sakė „Pigu.lt“ rinkodaros vadovas Ernestas Kačerauskas.

Kiti tarp geriausių „Prototo“ žaidėjų atsidūrę aistruoliai bus apdovanoti krepšinio kamuoliais bei Citadele KMT džemperiais.

Kiekviename žaidime klausimai bus pateikiami sunkėjančia tvarka. Jiems atsakyti bus skiriama po 10 sekundžių, per kurias reikės išsirinkti vieną iš trijų atsakymo variantų. Klausimus jungs viena tema – Lietuvos krepšinis.

„Turi būti tikras krepšinio žinovas arba laimės ir sėkmės kūdikis. Tai visada svarbu, nes atsakyti į klausimus nebus daug laiko. Manau, kad pasiruošti nėra kaip, nes, jei žmogus domisi krepšiniu, tai jis ruošiasi visą gyvenimą. O jei nesidomi ir nenueis toli, tikiuosi, kad bent jau sužinos įdomių faktų apie krepšinį ir Lietuvos krepšininkus“, – sakė P. Ambrazevičius.

Jis taip pat kalbėjo ir apie klausimų sudarymo procesą, kuris, esant sporto aistruoliu, tampa labai įdomus.

„Man labai patinka daryti klausimus apie krepšinį arba futbolą. Bent jau pradžioje tiesiog atsisėdau prie kompiuterio ir galvojau, kad padarysiu klausimą apie tą ar tą žaidėją. Tada skaitai, ieškai kažko įdomaus. Mano protas veikia asociatyviai – tarkime, yra Eimantas Bendžius, nuėjęs į jo „Wikipedia“ puslapį pamatai, kad jis žaidžia Sasario „Dinamo“, skaitai apie tą komandą ir kažkas iš tokio minčių lietaus išeina. Taip ir sudariau tuos klausimus, atsispirdamas nuo kažko, apie ką noriu paklausti, bet iš tikrųjų kartais su kai kuriais klausimais nueidavau labai toli“, – pasakojo žaidimo vedėjas.

Nors jo paties palaikomos komandos – Vilniaus „Ryto“ – Citadele KMT finalo ketverte nebus, P. Ambrazevičius išsirinko kitą favoritą. Tiesa, tai yra žaidėjas, o ne viena iš Panevėžyje būsiančių ekipų.

„Nepalaikysiu konkrečiai Utenos „Juventus“ ar kažkurios kitos komandos. Aš palaikysiu Žygimantą Skučą. Noriu, kad jam kuo geriau sektųsi. Man patinka, kai jis savo geru žaidimu tildo heiterius, kurių turi labai daug, man tai labai imponuoja. Jis labai fainas bičas, mes su juo kartais net apie knygas ar muziką pasikalbam. Dabar jis tapo ir mėnesio MVP, džiaugiuosi dėl jo“, – uteniškių puolėją išskyrė P. Ambrazevičius.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris