Be išvaryto M.Echodo „Rytas“ išvargo pergalę prieš kėdainiečius
Foto: BNS/LKL.lt

Be išvaryto M.Echodo „Rytas“ išvargo pergalę prieš kėdainiečius

Autorius: LKL.lt
2021-02-10

Vilniaus „Ryto“ (14/5) komanda „Betsafe-LKL“ emocingose namų rungtynėse turėjo gerokai pavargti, bet galiausiai 81:73 (14:16, 24:24, 22:15, 21:18) palaužė Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (6/15).

„Ryto“ komandai tai jau septintoji pergalė iš eilės „Betsafe-LKL“.

Trečiajam kėliniui besibaigiant pratrūko „Ryto“ aukštaūgis Martynas Echodas, iškart gavęs dvi technines pražangas ir iškeliavęs iš aikštės.

Iš pradžių nerezultatyviai startavusiose rungtynėse „Nevėžis-Optibet“ rodė kovingumą ir sugebėjo ne tik laikytis kovoje, bet ir pirmauti – 16:14. „Rytui“, rodėsi, buvo pavykę trumpam perimti iniciatyvą (29:28), tačiau rungtynėse lūžis neįvyko ir svečiai greitai vėl persvėrė rezultatą – 40:38.

Rapolo Ivanausko iniciatyva „Rytas“ trečią kėlinį pradėjo sėkmingiau, o du Dovio Bičkauskio tolimi metimai leido atitrūkti 51:44. M.Echodas padėjo „Rytui“ laikytis priekyje (58:52), bet netrukus pasipylė techninės pražangos: dvi už emocijas gavo ir taip diskvalifikacijos sulaukė M.Echodas, dar viena sekė treneriui Giedriui Žibėnui. Tai leido Domantui Viliui surinkti tris lengvus taškus – 55:58.

Galiausiai ketvirtame kėlinyje kėdainiškiai vėl pirmavo (62:61), tačiau emocingas „Rytas“ persvarą susigrąžino (68:63), o kėdainiškiai klydo svarbiais momentais. Taip skirtumas sumažėjo, bet viltys tirpo (69:74), tad galiausiai pergalę vilniečiai įtvirtino.

„Ryto“ naujausiam pirkiniui R.Ivanauskui tai buvo geriausias „Betsafe-LKL“ sezono mačas: jis per 14 minučių pelnė 13 taškų (2/3 dvit., 3/4 trit.), atkovojo 2 kamuolius, išprovokavo 2 pražangas, 2 kartus pažeidė taisykles ir surinko 12 naudingumo balų.

„Rytas“:  Rapolas Ivanauskas 13 (3/4 trit.), Martynas Pacevičius 11 (6 atk. kam.), Dovis Bičkauskis ir Ryanas Boatrightas – po 10, Gytis Radzevičius 9 (7 atk. kam.).

„Nevėžis-Optibet“: Sedrickas Barefieldas 21 (3/12 trit., 7 n.b.), Panagiotis Kalaitzakis 12 (8 atk. kam.), Arielis Hukporti 11, E.J.Montgomery 8 (6 atk. kam.).

G.Žibėnas po rungtynių skyrė pastabų M.Echodui už emocijas ir tokią pat žinutę adresavo visai komandai.

„Rytinėje treniruotėje padarėme klaidą, apie save pagalvoję per gerai. Tai matėsi ypač pirmoje pusėje, kai „Nevėžis“ dominavo po lenta. Vėliau davėme varžovams atsaką, kontroliavome kovą po krepšiais, privertėme varžovus mesti nepatogius metimus, bet kas iš to, jei nenusiimame kamuolio. Paleidome rungtynes, kai tapome emocionalūs, turėjome per daug ginčių su teisėjais. Patys save pastatėme į problemas ir turėjome sukandę dantis žaisti iki paskutinių minučių“, – atviras buvo jis.

„Nevėžio-Optibet“ treneris Davidas Gale’as savo komandai daug pretenzijų neturėjo.

„Džiaugiuosi žaidėjų atsidavimu, kad žaidėme taip, kaip turime. Reikia charakterio, kad pamirštum praeitus mačus ir kautumeisi, tai parodėme. Nepateikėme daug metimų iš vidutinio nuotolio, praradome taip daug taškų, nors nudirbome neblogą darbą su Goudelocku ir Boatrightu, bet Pacevičius ir Ivanauskas mus baudė“, – pripažino jis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris