K. Vinaleso šūvis su sirena išplėšė pergalę „Lietakbelio“ komandai
Foto: LKL/BNS

K. Vinaleso šūvis su sirena išplėšė pergalę „Lietakbelio“ komandai

Autorius: LKL.lt
2021-02-27

Šeštadienio vakarą Pasvalyje vykusiose rungtynėse, svečiai iš Panevėžio iškovojo 14-ąją pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate.

Nenado Čanako vadovaujami Panevėžio „Lietkabelio“ (14/6) krepšininkai įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (8/12) ekipą.

Panevėžiečiai šventė pergalę rezultatu 80:77 (21:17, 19:20, 17:24, 23:16).

Tarpusavio komandų serijoje, „Lietkabelio“ komanda iškovojo trečiąją pergalę ir šiame sezone išlieka nepralaimėję „Pieno žvaigždžių“ ekipai.

Rungtynės prasidėjo svečių iš Panevėžio spurtu 14:3, į kurį pasvaliečių treneris buvo priverstas reaguoti minutės pertraukėle. Būtent po minutės pertraukėlės „Pieno žvaigždės“ sužaidė atkarpą 14:7 ir po pirmojo ketvričio komandas skyrė vos 4 taškai (21:17).

Antrasis kėlinys pasižymėjo didžiuliu intensyvumu gynyboje. Nei vienai komandai nepavyko įgyti didesnio pranašumo.

Įpusėjus antrajam ketvirčiui, Panevėžio „Lietkabeliui“ pavyko įgyti 8 taškų persvarą (36:28), tačiau vėliau sekė tikslūs Tomo Lekūno ir Jehennso Manigat tolimi metimai, kurie aptirpdė svečių pranašumą ir po dviejų kėlinių „Lietkabelis“ pirmavo tik 3 taškais (40:37).

Trečiąjį kėlinį agresyviau pradėjo aišktės šeimininkai ir pirmą kartą šiose rungtynėse išsiveržė į priekį (47:49). G. Petrausko auklėtiniams pavyko išlaikyti šį nedidelį pranašumą bei jį padvigubinti ir po trijų kėlinių pasvaliečiai buvo priekyje rezultatu 57:61.

Paskutinysis rungtynių ketviritis buvo itin atkaklus ir permainingas. Kyle‘as Vinalesas perėmęs iniciatyvą į savo rankas buvo Panevėžiečius išvedęs į priekį (77:75), tačiau tikslus Tomo Lekūno dvitaškis išlygino rezultatą – 77:77. 

Paskutinį tašką rungtynėse padėjo Kyle‘as Vinalesas. Jis lemiamu šūviu su sirena išplešė 14-ąją pergalę šiame sezone (80:77).

Panevėžio ekipoje rezultatyviausiai rungtyniavo Kyle‘as Vinalesas. Rungtynių didvyris pelnė 17 taškų. Jam puikiai talkino Gabrielius Maldūnas. Panevėžiečio sąskaitoje dvigubas dublis – 16 taškų ir 12 atkovotų kamuolių.

„Pieno žvaigždžių“ komandoje rezultatyvumu išsiskyrė Tomas Lekūnas, kuris pelnė 18 taškų. Branko Mirkovičius pridėjo 15.

„Lietkabelio“ komandai dėl traumos padėti negalėjo Džordže Gagičius, tuo tarpu „Pieno žvaigždės“ rungtyniavo be Pauliaus Petrilevičiaus.

„Lietkabelis“: Kyle’as Vinalesas 17, Gabrielius Maldūnas 16 (12 atk. kam., 30 naud. b.), Troy’us Barniesas 15, Margiris Normantas 11.

„Pieno Žvaigždės“: Tomas Lekūnas 18, Branko Mirkovičius 15, Arvydas Šikšnius 13, Jahennsas Manigat 12.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris